Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Σχόλια του χθεσινού σχολίου…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Χθες το βράδυ εξηγήσαμε ότι ο ΠΑΟΚ στα Χανιά είχε έναν αγωνιστικό στόχο (να οδηγήσει δηλαδή το παιχνίδι κάπου συγκεκριμένα με λίγα ρίσκα και λίγες φάσεις) και κάπως έτσι εξηγείται η ικανοποίηση που εξέφρασαν προπονητής και παίκτες. (Πουθενά δεν γράψαμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και πήρε θετικό αποτέλεσμα και τους αξίζουν συγχαρητήρια).

Αν ο Ίβιτς καλώς ή κακώς είχε αυτό τον στόχο, είναι άλλη υπόθεση… (Αυτά για όσους δεν καταλαβαίνουν με τη μία…).

Διάβασα και άκουσα πολλά σχόλια γι’ αυτό το… σχόλιο. Άλλος έγραφε ότι είναι υπεραισιόδοξος, άλλος ότι ζω σε άλλο κόσμο, άλλος ότι μικραίνω τον ΠΑΟΚ και άλλα τέτοια…

Πάμε πάλι να εξηγηθούμε…

Το ημερολόγιο γράφει: Απρίλιος! Απ’ αυτό τον μήνα ξεκινούν οι μεγάλοι αγώνες σε όλα τα ομαδικά σπορ. Οι κρίσιμοι αγώνες που κρίνουν στόχους. Αυτή την περίοδο δεν… χτίζεις, δεν… πας για το θέαμα, δεν μετράνε οι εντυπώσεις. Υπάρχουν μόνο τα αποτελέσματα και οι στόχοι. Ότι έγινε….έγινε στις διάφορες ομάδες.

Στο ποδόσφαιρο δεν γυρίζει ο χρόνος πίσω για να γίνουν καλύτερες μεταγραφές, για να είναι η ομάδα πιο ουσιαστική, για να μειωθούν οι θλάσεις κτλ. Όσο ξεφωνητό «έπεσε»… «έπεσε». Τώρα χρειάζεται λίγη… αναθεματισμένη θετική αύρα. Λίγο σπρώξιμο… Όσο μπορεί ο καθένας. (Αλήθειες θα λέμε και θα γράφουμε. Άλλα το ένα, άλλο το άλλο με το πνεύμα που αξίζει να διακατέχει -ειδικά αυτή την περίοδο- τους ΠΑΟΚτσήδες).

Πέμπτη βράδυ… γιατί γράφαμε ότι… γράφαμε για την φανέλα της Λίβερπουλ και την ενέργεια του Άνφιλντ που οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις, όπως αυτό το απίστευτο 4-3 με τους Γερμανούς;

Στο μπάσκετ… η χρονιά ήταν κακή. Λάθη, ντροπιαστικές βραδιές, αποτυχίες και… και …. Δηλαδή τι νόημα έχει τώρα στους τελικούς της χρονιάς να τα λες και να τα ξαναλές; Δώσε μία ώθηση και εσύ, πες μια καλή κουβέντα γι’ αυτούς τους παίκτες και τον Μαρκόπουλο. Τώρα τα παίζουν όλα για όλα. Και να…. Έγινε ότι έγινε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ!

Τώρα οι 20-30-100-200 που έδιναν θετική ενέργεια μέχρι το περασμένο Σάββατο, θα γίνουν οκτώ χιλιάδες και το γήπεδο θα κατακλυστεί. (Και δεν θα πρέπει να κατηγορήσει κανείς όσους δεν πίστευαν και έβριζαν, αλλά τώρα θα πάνε και θα δώσουν το παρών. Θα καταλάβουν κάποτε το λάθος τους. Ήδη το καταλαβαίνουν ότι με το πρωτάθλημα της μιζέριας δεν πανηγύρισε ποτέ κανείς).

Στο βόλεϊ…. Μπορούμε να ξαναζήσουμε τους τελικούς σε Σύρο και Γλυφάδα; Τι νόημα είχε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και τώρα να μεμψιμοιρούμε; Τι θα έβγαινε; Στήριξη και πίστη ήθελε ο Καλμαζίδης και οι παίκτες του. Και να που… με λίγη θετική αύρα, γύρισε και αυτή η σειρά!

Το ίδιο και στο χάντμπολ…

Γι’ αυτό λοιπόν, τώρα τον Απρίλιο ας αφήσουμε στην άκρη τον πρωταθλητισμό της γκρίνιας! Ξέρω ότι γι’ αρκετούς σε αυτή την πόλη είναι δύσκολο. Ξέρω ότι πολλοί συνήθισαν κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ στο ρεσιτάλ μιζέριας που πουλάνε επαγγελματίες του είδους, οι οποίοι ξέρουν ότι… κάπως έτσι… κάποτε θα το παίζουν δικαιωμένοι, σε μία πόλη που διψάει και γεννάει συνέχεια… ξερόλες, κομπλεξικούς, μίζερους, τύπους που… πάντα τα έλεγαν, και ξεφωνίζουν ότι αναπνέει και ότι κινείται, χωρίς ΠΟΤΕ να αναγνωρίσουν οτιδήποτε θετικό γιατι αυτό δεν “πουλάει”. (Δεν φταίνε αυτοί. Η πόλη φταίει). 

Απρίλιο έχουμε, Μάιος έρχεται, ας γεμίσουν τα γήπεδα, ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και… ποιος ξέρει, όπως το Άνφιλντ έκανε αυτά τα μαγικά πριν λίγες μέρες, έτσι και στον ΠΑΟΚ μία καλή κουβέντα, μία παραπάνω ώθηση, λίγη θετική αύρα από αυτή που χάνεται μέσα στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να φέρει και πρωταθλήματα και επικρατήσεις γοήτρου απέναντι στα λεφτά των άλλων, αλλά και επιτυχίες στο ποδόσφαιρο που έχει αποδειχθεί ότι έρχονται ΜΟΝΟ μέσα σε κλίμα συσπείρωσης και όχι μόνιμης γκρίνιας.

Και για να μην παρεξηγηθούμε…

Από Ιούνιο-Ιούλιο και μετά… θα ξαναρχίσουμε όλοι μαζί να γκρινιάζουμε…

Μην στεναχωριέστε!

Το’ χουμε! Το ξέρουμε!        

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Οι οπαδοί της Μπάγερν θέλουν Τούχελ!

Οι Βαυαροί μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του προπονητή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι από καιρό γνωστό πως ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γερμανός τεχνικός χρεώνεται την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Bundesliga, πέφτοντας από τον θρόνο της μετά από 11 σερί κατακτήσεις. Παράλληλα, είναι πολλά τα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς και θέλουν τον Τούχελ να μην έχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων.

Αντίθετα με όλα αυτά, μια μερίδα των φιλάθλων της Μπάγερν Μονάχου θέλει να κρατήσει τον Τούχελ στην ομάδα, μαζεύοντας μάλιστα υπογραφές για να αλλάξει την γνώμη της διοίκησης.

«Παρά την αρνητική κριτική από τα Μέσα και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, ο νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ έχει καταφέρει να φτάσει την ομάδα του μέχρι τα ημιτελικά. Με όλο τον σεβασμό στους υποψήφιους Έμερι και Ράνγκνικ, οι συγκεκριμένοι προπονητές δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε το κερί του Τούχελ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τελικός του 2025 θα γίνει στο Μόναχο, η Μπάγερν θα έπρεπε να νιώθει τυχερή με έναν τέτοιον προπονητή στον πάγκο της», αναφέρει η περιγραφή της αίτησης που έχουν φτιάξει οι οπαδοί της Μπάγερν για την παραμονή του Τούχελ, έχοντας ήδη ψηφίσει θετικά περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι των Βαυαρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ που…ξέχασε να σκοράρει

Η συνέπεια στη διάρκεια της σεζόν και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή στις επιδόσεις σκοραρίσματος, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει πετύχει 127 τέρματα σε 54 αγώνες για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Ένας μέσος όρος 2,3 τερμάτων ανά παιχνίδι.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου μοιάζουν να έχουν...ξεχάσει να σκοράρουν, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 2 γκολ, αμφότερα μετά την συμπλήρωση των 90 λεπτών, σε Πειραιά και Λαμία.

Είχαν προηγηθεί τα δυο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης στο Europa Conference League, εκεί όπου οι «ασπρόμαυροι» απέτυχαν να σκοράρουν σε Μπριζ και Τούμπα, απέναντι στην βελγική ομάδα.

Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια κόστισαν στον ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή του συνέχεια ενώ ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες του για κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ των 125 γκολ σε 50 παιχνίδια, δηλαδή 2,5 γκολ ανά ματς, σκόραρε μόλις δυο στα επόμενα τέσσερα. Προφανώς και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στην πιο κρίσιμη καμπή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη απώλεια κι η πιο οδυνηρή

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο κόντρα στην Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ισοπαλία σαν...ήττα για τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», με τον Δικέφαλο του Βορρά να πετά δυο βαθμούς που πιθανότατα τον θέτουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο των βαθμών στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία, έχοντας επικρατήσει και στα 15 παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (24/4), με την Λαμία να αποσπά τον πρώτο της βαθμό κόντρα στους «ασπρόμαυρους».

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός πως στις προηγούμενες δεκαπέντε αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί μόνο 2 τέρματα και είχε σκοράρει 36!

Όλες οι αναμετρήσεις κόντρα στη Λαμία:

ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ