Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ορεξάτοι-φορμαρισμένοι και… εκτός ρυθμού

Πώς τα πήγαν οι 14 παίκτες που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση της Τούμπας

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ορεξάτοι-φορμαρισμένοι και… εκτός ρυθμού

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή απόδοση στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα και γι’ αυτό κινδύνευσε σοβαρά να μην κερδίσει για πρώτη φορά φέτος στην Τούμπα. Πάμε να δούμε πώς αγωνίστηκαν οι 14 παίκτες του Λουτσέκου.

ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ: Απειλήθηκε σε μερικές περιπτώσεις και ειδικά στο τέλος όπου ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε σε σημαντικό βαθμό από τους αντιπάλους. Είχε μία εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ δεν μπορούσε να κάνει πολλά στο γκολ. Έπρεπε να πάρει έναν αγώνα και τώρα να συνεχίσει τη μάχη του για… τον επόμενο.

ΚΡΕΣΠΟ: Στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν σοβαρός και δεν έδωσε δικαιώματα στους αντιπάλους. Πάντα είναι σοβαρός.

ΜΑΛΕΖΑΣ: Στο τέλος του αγώνα η συνολική αμυντική λειτουργία εκτέθηκε πάνω από μία φορά και εκεί δεν κατάφερε να αντιδράσει, αν και το όλο πρόβλημα δεν αφορά τόσο την άμυνα. Κατά τα άλλα σε δύσκολες στιγμές προσπάθησε και να δημιουργήσει.  

ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ: Ως δεξί μπακ ήταν έξω από τα νερά του. Δεν μπορούσε να βοηθήσει τόσο πολύ στα ανεβάσματα που επιχείρησε. Αργότερα γύρισε στο κέντρο της άμυνας, σε διάστημα όμως που όλος ο ΠΑΟΚ έχασε τον απόλυτο έλεγχο.

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Πήρε ένα παιχνίδι ως αριστερό μπακ, αν και όλες τις σέντρες τις επιχειρούσε με το δεξί. Μεγάλη ενέργεια σε όλο το ματς και προσπάθεια να δημιουργήσει. Στο τέλος δεν υπολόγισε τόσο καλά τις δυνατότητες ενός τεχνίτη παίκτη όπως ο Μιλοσάβλιεφ που σκόραρε.  

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Ενεργός στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε διάθεση να οργανώσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο σα να άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Χάθηκε… (Μαζί και η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να επιτεθεί σωστά).

ΣΑΚΧΟΦ: Φιλότιμος και μαχητικός στο κέντρο, πάτησε πολλές φορές και την αντίπαλη περιοχή. Είχε τις φάσεις του. Χάθηκε στα τελευταία λεπτά, όπου ο ΠΑΟΚ έχασε τον έλεγχο.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Μάλλον ο πιο δραστήριος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πήρε πρωτοβουλίες και έψαξε τελικές πάσες, ενώ είχε και αρκετά (αλλά άστοχα) τελειώματα. Τελείωσε τον αγώνα αριστερά.

ΜΑΚ: Αγωνίστηκε στα αριστερά και επιχείρησε να συνεργαστεί με τον Δεληγιαννίδη. Είχε διάθεση, αλλά δεν κατάφερε και πολλά. Έχασε μία καλή ευκαιρία με το χαρακτηριστικό  «μύτο» που κάνει από τα αριστερά όταν είναι εντός περιοχής, σημαδεύοντας την απέναντι γωνία.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Ξεκίνησε ως δεξί χαφ-εξτρέμ και τελείωσε ως μπακ. Στην αρχή είχε διάθεση και πάτησε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλός. Ούτε μπροστά, αλλά πολύ περισσότερο πίσω όπου εμφανίστηκε απρόσεκτος.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: «Έγινε» πάλι η «δουλειά». Δύο γκολ και σε αυτό το παιχνίδι, ακριβώς όπως και προχθές. Ένα με «ριμπάουντ» δίπλα από τον τερματοφύλακα και ένα με πέναλτι. Είχε και άλλες ευκαιρίες, αφού τροφοδοτήθηκε καλά, κυρίως από τον Μπίσεσβαρ.

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ: Ήταν φανερό ότι ήθελε να πάρει αυτοπεποίθηση και παίζοντας στα δεξιά κράτησε την μπάλα λίγο παραπάνω απ’ ότι έπρεπε. Θέλει χρόνο και εμπιστοσύνη για να βρει τον εαυτό του.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Έπαιξε και πάλι πίσω από τον Πρίγιοβιτς, σε διάστημα όπου έκανε αισθητή την παρουσία του. Δημιούργησε το πρώτο γκολ, έχασε μία ακόμη  μεγάλη φάση, είχε και άλλες στιγμές εντός περιοχής που θα μπορούσε να αντιδράσει πιο  γρήγορα.

ΠΕΛΚΑΣ: Κακή αλλαγή. Έτσι αποδείχθηκε. «Σηκώθηκε» πριν το 1-0, αλλά όταν αυτό έγινε, μάλλον δεν χρειάζονταν να μπει. Το «σκέφτηκαν» για λίγο, αλλά τελικά χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό χαφ. Έπαιξε στο διάστημα όπου ο ΠΑΟΚ έχασε το κέντρο και τον έλεγχο του αγώνα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν ανακοίνωσε αποστολή ενόψει ΑΕΚ

Το μεγάλο ερωτηματικό για την αναμέτρηση στην ΟΠΑΠ Αρένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ στον «πράσινο» πάγκο, ο Παναθηναϊκός δεν ανακοίνωσε απ’ την παραμονή την αποστολή του αυριανού (24/4) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ, για την 7η αγωνιστική των play off και θα το κάνει λίγες ώρες πριν το ματς, στο ξενοδοχείο που θα μείνει η ομάδα από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Τούρκος τεχνικός θέλει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μπερνάρ Ντουάρτε (μετά το τελικό τσεκάρισμα που θα γίνει το αύριο το μεσημέρι) και το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» στην OPAP Arena, μετά τις ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους μύες που ένιωσε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Λαμία.

Από εκεί και πέρα, το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση, συνεχίστηκε σε ασκήσεις κατοχής κι άσκηση κυκλοφορίας μπάλας, ενώ ολοκληρώθηκε με εξάσκηση στα τελειώματα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα έκαναν οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τελευταίο πέρασμα από τη Λαμία

Ο Δικέφαλος επιστρέφει σε ένα γήπεδο που βρίσκει τον τρόπο να νικήσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 στη μοναδική φετινή επίσκεψή του στο ΔΑΚ Λαμίας, σε μια αναμέτρηση στην οποία είχε μετρήσει αρκετές ευκαιρίες με τελικές εντός περιοχής και τελικά άνοιξε το δρόμο για το «τρίποντο» με ένα σουτ του Τάισον στο 71'.

Ο Δικέφαλος είχε βρει το δεύτερο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπάμπα να βρίσκεται δίχτυα μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έναν τραυματισμό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να οδηγηθεί εκείνη η αναμέτρηση στα πέναλτι.

Λαμία (Λ. Βόκολος) (3-5-2): Koσέλεφ, Αμαράλ (81’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Koτάρσκι, Γιόνι (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (74’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84’ Μουργκ), Σαμάτα (36’ Τόμας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πενηνταρίζει» ο Σβαμπ!

Οι δύο που τα έχουν ήδη καταφέρει και το ρεκόρ που κυνηγάει ο Αυστριακός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εφόσον αγωνιστεί αύριο στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος" κόντρα στη Λαμία, κάτι που είναι και το πιθανότερο, ο Στέφαν Σβαμπ θα "γράψει" την 50η συμμετοχή του τη φετινή σεζόν, επίτευγμα που έχουν ήδη πετύχει οι Μπράντον Τόμας και Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Την ίδια στιγμή, ο Αυστριακός μέσος θα φτάσει ακόμα πιο κοντά στο να καταγράψει ρεκόρ σε ότι αφορά τις συμμετοχές του με τα "ασπρόμαυρα" μέσα σε μία σεζόν, κυνηγώντας την επίδοση που "έγραψε" την περίοδο 2021-22.

Πιο συγκεκριμένα, την σεζόν 2020-21, ο 33χρονος μέσος κατέγραψε 48 συμμετοχές, 9 γκολ και 10 ασίστ, την επόμενη "έγραψε" 52 συμμετοχές, 5 γκολ και 5 ασίστ και πέρσι σταμάτησε στις 40 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ, ενώ φέτος, με πέντε παιχνίδια να απομένουν, έχει 49 συμμετοχές, 9 γκολ και 5 ασίστ, έχοντας την ευκαιρία να "σπάσει" τόσο το προσωπικό του ρεκόρ σε συμμετοχές όσο και σε γκολ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ