Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδόσφαιρο με τα μάτια της ψυχής!

Ένα από τα σπουδαιότερα γκολ της πέτυχε η Κ17 του ΠΑΟΚ.

Attackερ

Ποδόσφαιρο με τα μάτια της ψυχής!

Οι πιτσιρικάδες του Δικεφάλου στα πλαίσια του PAOK Action επισκέφτηκαν το Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών στις 20/10 στο γήπεδο 5×5 του ΕΑΚ Μίκρας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αυτή την τρομερή πρωτοβουλία:

Διοργανώτρια ομάδα του Τουρνουά είναι η Αθλητική Ένωση Τυφλών «ΠΥΡΣΟΣ». Τα παιδιά της ακαδημίας παρακολούθησαν τον αγώνα μεταξύ του ΠΥΡΣΟΥ και της Εθνικής Ρωσίας. Υπήρξαν δυνατές μονομαχίες, πάθος και αγωνιστικότητα. Ο «οικοδεσπότης» ΠΥΡΣΟΣ παρά την ισχυρή θέληση και την αξιέπαινη προσπάθεια που έδειξε ηττήθηκε με 0-1 από την Εθνική Ρωσίας. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τους αθλητές μας να ευαισθητοποιηθούν και να αντιληφθούν τη δύναμη του αθλητισμού και της ανθρώπινης θέλησης.

Λίγα λόγια για το Ποδόσφαιρο Τυφλών

Το ποδόσφαιρο τυφλών παίζεται με 5 παίκτες σε κάθε ομάδα, εκ των οποίων οι 4 παίκτες είναι τυφλοί και ο τερματοφύλακας με μειωμένη ή κανονική όραση. Οι αναπληρωματικοί παίκτες είναι 5 άτομα. Η διάρκεια του παιχνιδιού αποτελείται από 2 ημίχρονα των 25΄, με ενδιάμεσο 10΄ διάλειμμα. Η μπάλα έχει εσωτερικό ηχητικό μηχανισμό για να γίνεται αντιληπτή από τους αθλητές. Όλοι οι αθλητές εκτός του τερματοφύλακα φορούν οφθαλμεπίδεσμο ή μάσκα.

Στον αγωνιστικό χώρο τοποθετείται ένα προστατευτικό πλέγμα ύψους 2 μέτρων, ώστε οι αθλητές να αντιλαμβάνονται τα πλαϊνά όρια του γηπέδου.

Ο προπονητής έχει κανονική όραση, βρίσκεται εκτός γραμμών του γηπέδου και δίνει συνεχείς οδηγίες. Βλέπων είναι και ο οδηγός, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, μιλάει στους επιθετικούς προετοιμάζοντας τους για τις κινήσεις των αντιπάλων.

Το Σωματείο

Το Αθλητικό Σωματείο ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό την προώθηση της ιδέας του αθλητισμού στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης και την οργάνωση αθλητικών τμημάτων όπου θα έχουν τη δυνατότητα της άθλησης. Στα 20 χρόνια λειτουργίας του το Σωματείο έχει εντάξει στον αθλητισμό πάνω από εκατό άτομα με οπτική αναπηρία. Πολλοί από αυτούς έγιναν Παραολυμπιονίκες δοξάζοντας τον εαυτό τους, τη χώρα μας και το σωματείο. Την δύσκολη εποχή που διανύουμε το Σωματείο καταφέρνει να διατηρεί αρκετά αθλητικά τμήματα διατηρώντας τη δωρεάν συμμετοχή των αθλουμένων.

«Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ