Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

3,5 χρόνια αήττητος στο πρωτάθλημα στον Πειραιά

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το έκτο φετινό παιχνίδι των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις και η ΠΑΕ, μάζεψε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά, πριν την αποψινή αναμέτρηση.

Νίκος Μοσχοβίτης

3,5 χρόνια αήττητος στο πρωτάθλημα στον Πειραιά

Αναλυτικά οσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της: 

“Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό μόνο μια φορά στα Play Offs της Super League, στην μοναδική που είχαν συμμετάσχει οι Ερυθρόλευκοι και τον νίκησε τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Την σεζόν 2009-10 επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μουσλίμοβιτς στην Τούμπα, ενώ μόλις τρεις μέρες μετά, στο Καραϊσκάκης νίκησε 1-0 (33’ Ίβιτς).

H τελευταία νίκη του Ολυμπιακού ως γηπεδούχου απέναντι στον ΠΑΟΚ για αγώνα πρωταθλήματος είναι στις 22 Οκτωβρίου 2017. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 στις 24 Ιουνίου 2020 με 2-0 για το Κύπελλο Ελλάδος και πήραν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

61 αγώνες έχει στα Play Offs ο ΠΑΟΚ στις 10 συμμετοχές του μαζί με την φετινή. Πριν ξεκινήσει η φετινή του διαδρομή είχε 24 νίκες, εννιά ισοπαλίες και 21 ήττες. Αυτή τη σεζόν έχει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

64 γκολ έχει σημειώσει σε η αυτά τα 61 ματς ο ΠΑΟΚ, με τον συντελεστή στα γκολ είναι στο 64-57. Τα περισσότερα ήταν το 2011 (11) και τα λιγότερα το 2015 (1).
9 τέρματα έχει σημειώσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τα χρώματα του ΠΑΟΚ σε αγώνες για τα Play Offs και είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου. Ακολουθεί ο Στέφανος Αθανασιάδης με έξι τέρματα.

3 φορές έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει την πρώτη θέση στις εννέα συμμετοχές του. Στις υπόλοιπες έχει βρεθεί σε όλες τις θέσεις της τετράδας.
Για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό 62 φορές ως φιλοξενούμενος. Μετρά 10 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 44 ήττες. Αυτή είναι μόλις η τέταρτη φορά που θα βρεθούν για την διαδικασία των Play Οffs με τον ΠΑΟΚ να μετρά δύο νίκες και τον Ολυμπιακό να έχει μια, στην φετινή διαδικασία και στο μεταξύ τους ματς της Τούμπας”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τελική ευθεία ενόψει ΑΕΚ

Πως προετοιμάζονται οι «ασπρόμαυροι» για το ντέρμπι της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να θέλει να βγάλει αντίδραση μετά τις πολύ κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το θετικό για τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός πως δεν βλέπει κανένα από τα ονόματα των παικτών του στο απουσιολόγιο, εκτός -φυσικά- από του Γουίλιαμ-Τρόοστ Εκόνγκ που είναι εκτός με βαριά θλάση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζει το τελευταίο του χαρτί στο πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να έχει πολλές πιθανότητες έχοντας χάσει βαθμούς στη Λαμία. Με την τελική κατάταξη να είναι εξίσου σημαντική με την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο, δεν μπορεί να έχει την εικόνα που παρουσίασε σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «Αθανάσιος Διάκος».

Θυμίζουμε πως η τέταρτη θέση, σε συνδυασμό και με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Άρη, αφήνει την -όποια- ομάδα εκτός Ευρώπης από την επόμενη σεζόν. Γεγονός που σε κάθε περίπτωση δεν θέλει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ