Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ίβιτς με μηδέν, ο Στανόγεβιτς με 240!

Ώρες-ώρες χάνεται κάθε είδους λογική. Κι’ όταν δεν έχεις επιχειρήματα για να στηρίξεις μία άποψη, προχωράς σε χαρακτηρισμούς. Είναι άδικο αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τον Στανόγεβιτς που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ο Ίβιτς με μηδέν, ο Στανόγεβιτς με 240!

Μπορεί να θυμηθείτε τι ίσχυε όταν αναλάμβανε τον ΠΑΟΚ ο εξ’ ορισμού άπειρος προπονητής, Βλάνταν Ίβιτς;

Μπορούμε να παραδεχθούμε ότι τώρα που έφυγε, ο Βλάνταν Ίβιτς ήταν ο πιο επιτυχημένος προπονητής του ΠΑΟΚ τα τελευταία… πολλά χρόνια;

Στον ΠΑΟΚ πέτυχε πολλά πράγματα ο εντελώς πρωτόβγαλτος Βλάνταν Ίβιτς, αλλά τώρα τα σχόλια που γίνονται για τον πολύ-πολύ πιο έμπειρο Στανόγεβιτς, είναι από τραγικά έως απαξιωτικά! Πριν καν ξεκινήσει και ενώ το παράδειγμα Ίβιτς, είναι τόσο κοντινό!

Προσέξτε κάτι: Ο Ίβιτς ανέλαβε τον ΠΑΟΚ χωρίς να έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ παιχνίδι σε πάγκο ανδρικής ομάδας! Ήταν στην Κ20. Ο Στανόγεβιτς αναλαμβάνει έχοντας πίσω του μία καριέρα 13 ετών ως προπονητής και έναν αριθμό 241 αγώνων ως πρώτος προπονητής!

Ο Ίβιτς πέτυχε πολλά στον ΠΑΟΚ γιατί πέρα από δουλευταράς, πέρα από ταλέντο στην προπονητική, είχε και την πλήρη γνώση του τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Εδώ ναι, ο Στανόγεβιτς έχει ένα μειονέκτημα, αλλά…

Από όλα τα ρεπορτάζ διαπιστώνουμε ότι ΚΑΙ με αυτόν τον Σέρβο, υπάρχει αυτό το απίστευτο δέσιμο των Παρτιζάνων με τον ΠΑΟΚ, που αυτόματα του δημιουργεί μία υποχρέωση παραπάνω για να πετύχει.

“Είχε όνειρο να δουλέψει στον ΠΑΟΚ. Όλοι όσοι είναι στην Παρτιζάν θέλουν να βρεθούν στον ΠΑΟΚ…” μας έλεγε προχθές ο διεθνής τερματοφύλακας Στοίκοβιτς και μας έδωσε να καταλάβουμε γι’ άλλη μία φορά, ότι αυτοί εκεί στην Παρτιζάν, δεν βλέπουν τον ΠΑΟΚ 100% επαγγελματικά. Είναι (όπως και ο Ίβιτς) και οπαδοί της ομάδας.

Μην μπερδευτεί κανείς. Αυτό δεν είναι κριτήριο ενός καλού προπονητή. Απλά θεωρώ ότι αυτός ο σεβασμός του Σέρβου στον ΠΑΟΚ, θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί πιο γρήγορα τι συμβαίνει εδώ και πάνω απ’ όλα θα τον βοηθήσει να καταλάβει από νωρίς πόσο μεγάλη είναι η πίεση στον πάγκο του Δικεφάλου, εκεί όπου αν δεν κερδίζεις τουλάχιστον εννιά φορές στις δέκα, έχεις πρόβλημα…

Τέλος πάντων δεν θέλω να πείσω κανέναν, ο καθένας ας έχει την άποψή του, αλλά το βέβαιο είναι ότι αν δεν θέλεις να δεις έναν άνθρωπο ή έναν επαγγελματία με καλό μάτι από την πρώτη μέρα, αν είσαι τόσο άδικος απέναντί του από το πρώτο λεπτό, τότε έχει χαθεί κάθε ίχνος λογικής και σωστής κριτικής.

Προσέξτε! Όλα τα παραπάνω δεν εγγυώνται ότι ο νέος Σέρβος προπονητής θα πετύχει και θα πάρει τίτλους και θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ. (Εξάλλου για ποιον προπονητή που πρωτοέρχεται σε μία ομάδα μπορεί κάποιος να υπογράψει για την επιτυχία ή την αποτυχία του;) Γιατί όμως όλα αυτά να δημιουργούν και τόσο μεγάλη απαισιοδοξία για την πορεία του;

Γιατί ο ΠΑΟΚ επέλεξε έναν τέτοιο τύπου προπονητή; Αυτό είναι ένα άλλο θέμα που σίγουρα έχει να κάνει και με το timing.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε (στις 5-10 Ιουνίου και αφού δεν κατάφερε ή δεν ήθελε να κρατήσει τον Ίβιτς) ότι το καλοκαίρι του 2017 ΔΕΝ θα έπρεπε να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, σε σχέση με αυτό που ήδη χτίζεται.

Ο ΠΑΟΚ είχε δέκα μέρες περιθώριο να βρει προπονητή που θα δέχονταν να έρθει στην Ελλάδα και θα δέχονταν να συνεχίσει επάνω σε μία ήδη διαμορφωμένη κατάσταση. Και βρήκε έναν… πιο έμπειρο Ίβιτς! Μπορεί να πετύχει. Μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι αν κυνηγηθεί από το πρώτο- δέυτερο ματς, ή τον πρώτο-δεύτερο μήνα, τότε η αποτυχία είναι 1000% δεδομένη.

Η πλάκα είναι ότι υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες που πιστεύουν ότι ο Σαββίδης δεν θέλει για λόγους οικονομικούς ή για λόγους εγωισμού να πληρώσει πολλά λεφτά για προπονητή! Λάθος κάνετε, αλλά αυτό θα εξηγηθεί… άλλη φορά. Δεν γίνεται τώρα…

Ο Σαββίδης πιστεύω ότι δεν έχει χάσει στο παραμικρό τη διάθεσή του για χρηματοδότηση, για κατάκτηση στόχων, για να μεγαλώσει τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε εξέλιξη η πολύ δύσκολη προσπάθεια να καθαρίσει το πράγμα και να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ όλων των ομάδων… Τι μένει για να πάει ο ΠΑΟΚ ακόμη καλύτερα από πέρυσι, πέρα (επαναλαμβάνουμε) από την αυτονόητη ποιοτική ενίσχυση της ομάδας;

Ο κόσμος του! Η πίστη στην ομάδα, η παρουσία στο γήπεδο, η θετική αύρα που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ κάθε φορά που επιχειρεί να πετύχει έναν στόχο. (Περί θετικής αύρας και τι αποδείχθηκε φέτος σε ημιτελικό και τελικό κυπέλλου να μην το αναλύσουμε τώρα, γιατί όλοι κατάλαβαν τι σημαίνει να πιστεύεις στην ομάδα σου. Όλοι το είδαν πώς κατέβηκε ο ΠΑΟΚ στα δύο αυτά ματς και τι πέτυχε…).

Σε αυτό το κομμάτι βλέπουμε ότι η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά και ας ελπίσουμε ότι η λογική, οι μεταγραφές και τα πρώτα αποτελέσματα στην Ευρώπη, θα αλλάξουν λίγο το κλίμα…

Να το θυμάστε αυτό: Αργά ή γρήγορα στον κόσμο του ΠΑΟΚ θα επιστρέψει ο ενθουσιασμός. Είμαι 1000% βέβαιος… Eδώ θα είμαστε και θα το δείτε!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στον Κοτάρσκι!

Ένα ακόμα “παράσημο” για τον Κροάτη τερματοφύλακα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον Ντομινίκ Κοτάρσκι ανέδειξαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ  FansMan of the Match για την αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, με την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να σημειώνει σχετικά:

"Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι αναδείχθηκε Fans’ Man of the Match της αναμέτρησης κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο για την προημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League 2023-24.

Μία σκληρή μάχη στο Βέλγιο. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ και πλέον προετοιμάζεται για τη ρεβάνς της Τούμπας, για να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση.Εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου , ο Ντόμινικ Κοτάρσκι.
Ο Mr.Fantastic του Δικεφάλου έκανε μεγάλη εμφάνιση στο Jan Breydel Stadium, με σπουδαίες επεμβάσεις. Η κομβικότερη εξ’ αυτών, η επέμβαση στην εκτέλεση πέναλτι του Τιάγκο στο 78ο λεπτό, με την οποία κράτησε το 1-0 και είναι πλέον το σκορ που θα κληθεί να ανατρέψει ο Δικέφαλος.

Στην ψηφοφορία για τον Fans’ Man of the Match o Κοτάρσκι συγκέντρωσε το 50,47% των ψήφων του κοινού και κατέκτησε τον ατομικό τίτλο.

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο εξαιρετικός Τάισον , ο οποίος έτρεξε, πίεσε και ήταν εξαιρετικός για 90 λεπτά, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Άλι Σαμάτα , ο οποίος πήρε φανέλα βασικού κι έδωσε πολλές μάχες σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτητής β΄ κατηγορίας στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ!

Ποιος είναι ο άπειρος Πορτογάλος που επέλεξε η ΚΕΔ για το κυριακάτικο ντέρμπι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον 30χρονο Πορτογάλο Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα, διαιτητής της 2ης κατηγορία της UEFA, όρισε η ΚΕΔ για το κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

O συγκεκριμένος ρέφερι, ο οποίος έγινε διεθνής μόλις... πέρσι και θα "σφυρίξει" για πρώτη φορά στη χώρα μας, θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του, Πέδρο Νούνο Μαρτίνς και Πάουλο Ρικάρντο Μπρας, τέταρτος θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης της ΕΠΣ Χανίων, στο VAR θα βρίσκονται ο Πορτογάλος Μπρούνο Αλεσάντρε Εστέβες και ο Ηλίας Κωνσταντίνου της ΕΠΣ Πρέβεζας / Λευκάδας, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Θόδωρος Γκαϊτατζής της ΕΠΣ Δράμας.

Σε ότι αφορά το Άρης - ΑΕΚ, αφού οι δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει για Έλληνα διαιτητή, αυτός θα είναι ο Χρήστος Βεργέτης της ΕΠΣ Αρκαδίας και στο VAR ο Γερμανός Πάτρικ Φραντς Νανσλμπάουερ, ενώ το Λαμία - Παναθηναϊκός θα διευθύνει ο Άγγελος Ευαγγέλου της ΕΠΣ Αθηνών και στο VAR θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Κατοίκος της ΕΠΣ Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ: Το κανάλι της ρεβάνς

Εκεί θα δείτε το μεγάλο παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό βράδυ. Ένα μεγάλο "ραντεβού" στην Τούμπα, με φόντο το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην κατάμεστη Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, με έναν ξεκάθαρο στόχο και θέλει να κάνει μία ακόμη ανατροπή, για να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη.

Μετά την ήττα με 1-0 στο Jan Breydel, η πρόκριση είναι ανοικτή για τον ΠΑΟΚ, που θα δώσει σκληρή μάχη με την Μπριζ, με φόντο το εισιτήριο.

Όσοι δε βρεθούν στην Τούμπα, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μεγάλο παιχνίδι από το κανάλι του Cosmote Sport 3 HD, ενώ -φυσικά- θα υπάρχει και ζωντανή ενημέρωση μέσα από το live-chat του PAOK24.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ