Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ο ΠΑΟΚ θέλει κόσμο και παίκτες με κάκαλα" LIVE (αποκλειστικά videos)

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην αμερικανική πόλη.

Άκης Σακισλόγλου

"Ο ΠΑΟΚ θέλει κόσμο και παίκτες με κάκαλα" LIVE (αποκλειστικά videos)

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και συναντήθηκε με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στον τοπικό σύνδεσμο στα εγκαίνια του συνδέσμου, όπου μίλησε για τους παίκτες της ομάδας, τους στόχους της ομάδας και το νέο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που θέλει:

“Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι δυνατοί και να έχουν κάκαλα. Αυτό όμως μπορεί μερικές φορές να μας οδηγεί και σε λάθος κινήσεις. Ο Πέλκας μπορεί να μας χάρισε μία σημαντική, αλλά χάσαμε και έναν παίκτη για τα επόμενα παιχνίδια”.

Για το θέμα του νέου γηπέδου:

“Είμαστε σε σύσκεψη μέσα στην ομάδα, αλλά και με την πολιτεία. Για μένα το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι πιο σημαντικό από ένα πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα σύγχρονο γήπεδο και αυτό θα κάνουμε. Δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο, αν είναι να κατασκευάσουμε ένα νέο γήπεδο ή να ανακατασκευάσουμε την Τούμπα.

Θα κάνουμε μια έρευνα μέσα στους φιλάθλους. Θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε την καρδιά του ΠΑΟΚ σε άλλο μέρος; Αυτό με ανησυχεί και δεν θέλω να πάρω μία τέτοια απόφαση. Πλήρης ανακαίνιση της Τούμπας είναι η θέση μου. Αλλά αν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θέλουν καινούργιο μέρος, η πλειοψηφία -δηλαδή-, τότε θα κινηθούμε προς τα εκεί. Ο πρωθυπουργός μας είπε, πως αν πάρεις την απόφαση να φύγεις, θα σας παράσχουμε έκταση. Αν ασχοληθείς με την ανακαίνιση, είμαστε μισό βήμα πριν από την λήψη της απόφασης. Τα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα.

Είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτό το θέμα του γηπέδου, γιατί η ενέργεια που υπάρχει εκεί δεν την συναντάς αλλού. Εγώ σαν Ιβάν Σαββίδης μπορώ να πάρω την απόφαση για την πλήρη ανακαίνιση της Τούμπας (πλήρες πάρκινγκ και χώροι). Εκατοντάδες καφετέριες που βρίσκονται γύρω από την Τούμπα δουλεύουν και ταΐζουν τις οικογένειες τους, είναι δύσκολο να ληφθεί απόφαση σε μια τέτοια κατάσταση και να είναι σωστή. Αλλά νομίζω πως σύντομα θα ακούσετε την απόφαση. Θέλω να ξέρετε πως η δύναμη μου και η αδυναμία μου είναι η ειλικρίνεια μου μιλάω όπως σκέφτομαι και πιστεύω.”

Ερώτηση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου:

“Υπάρχουν φόρμουλες που ακολουθώ στη ζωή μου και μια από αυτές σε οποιαδήποτε διαδικασία είναι ή να κερδίσω ή να κερδίσω. Πρέπει να πω σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ, όταν εγώ είπα πως δεν θα πάμε στον επαναληπτικό και ο καιρός έδειξε πως η οικογένεια του ΠΑΟΚ στήριξε την ιδέα. Το πιο σημαντικό είναι πως αισθάνθηκα μια υποστήριξη, έκανα μια σειρά συναντήσεων με βετεράνους, φιλάθλους, στελέχη του ΠΑΟΚ πολλοί μου είπαν πως η τιμωρία θα είναι σκληρή, από αφαίρεση βαθμών, και ότι ίσως πρέπει να κατεβούμε. Εγώ τότε τους ευχαρίστησα και τους είπα πως μπορώ να κάνω αυτό που θέλετε, αλλά τότε θα πρέπει να φύγω από τον ΠΑΟΚ, ή δεν θα είμαι αυτός που θέλετε στον ΠΑΟΚ. Η δική μου απόφαση υποστηρίχτηκε όχι με καταπίεση αλλά φυσικά. Δεν χάνουμε ούτε μια ημέρα, στην διάρκεια των δυο ετών, και δουλεύουμε για την προετοιμασία των εκλογών στην ΕΠΟ.”

“Εμείς πάμε με τον Γραμμένο. Ας υποθέσουμε ότι τελειώνουμε τις εκλογές σε δύο μήνες, κερδίζει ο Γραμμένος, εγώ θα πρέπει να δείξω σε όλους πως ο Γραμμένος θα πετύχει. Θα προσπαθήσουν άνθρωποι να δείξουν ότι δεν θα πετύχει. Σήμερα αν γίνουν εκλογές, αδιαμφισβήτητα θα κερδίσει ο Γραμμένος. Σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να δουλεύουν επαγγελματίες.

Αν δεν δουλεύουν επαγγελματίες εγώ θα ντρέπομαι και θα λέω ότι δεν δουλεύει κανένας. Αυτή την στιγμή οι περισσότεροι δουλεύουν σωστά. Θα υπάρχουν και λάθη και άνθρωποι του παρελθόντος, αλλά και αυτά θα σταματήσουν με τον καιρό. Εμείς φέτος προσπαθήσαμε να μην ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Δεν μπορεί σε έναν αγώνα με 30.000 κόσμο πρωταγωνιστής να είναι ο διαιτητής. Αλλά αυτό είναι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Δεν το έχω κρύψει, αλλά δεν μου αρέσει το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό είχα πει και πέρσι. Υπάρχει ποδόσφαιρο και στην Κρήτη και στην Μακεδονία και στη Ρόδο.

Εμείς θα είμαστε δίπλα στην ΕΠΟ. Σε ότι χρειαστεί στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να επιλέγονται σωστά οι διαιτητές με βάση προγράμματα ευρωπαϊκά, ποδόσφαιρο με υποδομές. Δεν υπάρχουν γήπεδα. Δεν θέλω να διαφημίσω τον Ολυμπιακό, αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο καλά γήπεδα, η Τούμπα και το Καραϊσκάκη, ακόμη και το ΟΑΚΑ δεν είναι κατάλληλο. Όταν τους το λες το αρνούνται. Σε μερικά γήπεδα είτε στα Γιάννενα είτε στην Ξάνθη πιστεύεις ότι το γκαζόν έξω στο πάρκο είναι καλύτερο από αυτό στα γήπεδα.

Σήμερα η Εθνική ομάδα έφερε 1-1 με το Βέλγιο. Ξέρετε γιατί; Γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο υπολογίζει μόνο στα ταλέντα, σε ποια όμως κατάσταση παίζουν ποδόσφαιρο οι ακαδημίες δεν είναι κατανοητό. Αν μπουν οι δικές μας ιδέες στα θεμέλια της νέας ΕΠΟ, το δικό μου φιλανθρωπικό ίδρυμα, θα χαρίσει στην ομοσπονδία περισσότερα από 15 γήπεδα.

Θέλω να ρωτήσω τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τους συναδέρφους μου, γιατί δεν ξοδεύετε ούτε ευρώ για τις υποδομές σας; Δεν μπορώ να φέρνω εγώ ποδοσφαιριστές αξίας για να τραυματιστεί εδώ αμέσως, ακόμη και εμείς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τον Πριγιοβιτς από τον να μην σπάσει την κλείδα του. Θέλω μια ΕΠΟ υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, τότε θα ανυψώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξεχωριστές ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Εάν χάσουμε το πρωτάθλημα για 3 βαθμούς δεν θα στεναχωρηθώ. Εμείς φέτος το πρωτάθλημα το χάσαμε μόνοι μας και αν χαθεί για τους 3 βαθμούς θα είμαστε περήφανοι επειδή είμαστε οι μόνοι που υποστηρίξαμε τη θέση μας.”

Για τη στήριξη στα άλλα αθλήματα;

“Μεγάλη αμαρτία να νομίζει κανείς πως δεν βοηθάω. Πρακτικά στηρίζω όλες τις κατευθύνσεις του ΑΣ ΠΑΟΚ, ο κ.Κατσαρής που ζει μέσα στη ζωή του Ερασιτέχνη με κατευθύνει σε όλες τις κινήσεις. Εμείς κάθε χρόνο πληρώνουμε πολύ μεγάλα ποσά για την ενοικίαση του γηπέδου. Όλες οι ομάδες μαζί, πληρώνουν λιγότερα απ΄ ότι εμείς. Στηρίζουμε ενεργά και το μπάσκετ και το βόλεϊ και το χάντμπολ. Δεν σημαίνει ότι τους δώσαμε 50.000 και τέλος. Δίνουμε μεγάλα ποσά και για μεταγραφές και για τρύπες του παρελθόντος. Αυτό που κάνετε εσείς οι φίλαθλοι ορισμένες φορές, αφαιρείτε χρήματα από αλλού. Με τη Σάλκε ζήτησα προσοχή.

Υπήρχε ένα πανό το οποίο το θεώρησαν ρατσιστικό. Αυτός που δεν ακούει, δεν ακούει. Εμείς όμως θα πληρώσουμε πρόστιμο 23.000 ευρώ. Δεν είναι μεγάλο αλλά παρ΄ όλα αυτά θα μπορούσαν αυτά τα λεφτά να πάνε σε άλλη υγιή κατεύθυνση. Οφείλω όμως να πω πως η Τούμπα σήμερα είναι διαφορετική. Σήμερα πληρώνω σε πρόστιμα πολύ λιγότερα. Θέλω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι αφαιρούν χρήματα από την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Η καρδιά του ΠΑΟΚ είναι το ποδόσφαιρο. Θα στηρίζουμε το μπάσκετ όσο μπορούμε. Για την ακρίβεια μπορώ αλλά για ποιο λόγο θα πρέπει να τον πάρω επ’ ώμου; Τους έχω πει, δουλέψτε καλά και εμείς είμαστε εδώ. Εμένα με ενδιαφέρει οτιδήποτε σχετίζεται με τον ΠΑΟΚ, τα χρώματα μας. Και εγώ ζητάω από το Θεό να μπορώ να εκπληρώνω όλες μου αυτές τις επιθυμίες. Θα έρθει Κατσαρής σε δύο μήνες με πολλά αιτήματα και εμείς θα κάνουμε δεκτό το 95%.

Το πιο σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορούν να λένε όχι στα δίκαια αιτήματα του ΠΑΟΚ. Όταν είπα ότι δεν θα κατεβούμε στον επαναληπτικό, ήξερα ότι το 99% των οπαδών μας είναι μαζί μου”.

Εάν ο ΠΑΟΚ θα επεκταθεί με ακαδημίες στις ΗΠΑ:

“Ο ΠΑΟΚ επενδύει στις ακαδημίες περισσότερο από όλες τις ομάδες. Έχουμε στην Ελλάδα πάνω από 70 ακαδημίες. Ακούω κάθε φορά τις υποδείξεις των ανθρώπων των ακαδημιών. Δεν μου αρέσουν όλα από αυτά που ακούω. Θα γίνουν και εκεί αλλαγές. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, αλλά από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Θα έρθουν και άτομα είτε από το Βέλγιο είτε από την Ολλανδία που ξέρουν καλύτερα τη δουλειά και θα φέρουν και άλλες ιδέες για τις ακαδημίες.

Ο ΠΑΟΚ έχει επεκταθεί μόνο στην Κύπρο. Για την Αμερική δεν ξέρω, αλλά εάν υπάρχει κάποιος από εδώ που μπορεί να αναλάβει το πρότζεκτ, τότε θα είμαι εδώ για να το στηρίξω. Είναι μια δυνατότητα να συνεργαστούμε, να ενωθούμε, να δουλέψουμε μαζί.”

Αν υπάρχει σκέψη ο ΠΑΟΚ να βρεθεί στην Αμερική για κάποιο παιχνίδι:

“Το πρόβλημα είναι πως ξεκινάμε τόσο νωρίς τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και δεν παίρνουμε ανάσα. Δεν προλαβαίνουμε να ξεκουραστούμε. Σήμερα πιστεύω πως πρέπει σύντομα να κερδίσουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα για να οργανώσουμε και εδώ τα φιλικά παιχνίδια, σας δίνω το λόγο μου. Εμείς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και την Κίνα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει παντού παρουσία.”

Για το νέο προπονητικό κέντρο:

“Κατά πάσα πιθανότατα δεν θα είναι εκεί το προπονητικό κέντρο, θα είναι σε άλλο σημείο. Θέλω να είναι το καλύτερο. Τη Μεσημβρία θα την αφήσουμε στις ακαδημίες ή αλλού, θα βρούμε μια χρήση για εκεί. Υπάρχει μια έλλειψη άνεσης εκεί. Επενδύσαμε χρήματα και εξακολουθούμε να το κάνουμε. Η ποιότητα των εγκαταστάσεων εκεί μέσα είναι πολύ καλή. Χώροι γυμναστηρίων, πισίνα, χώροι αποκατάστασης. Αλλά έχουμε πρόβλημα με την τοποθεσία. Πιστεύω ότι στη Θέρμη η κατάσταση είναι καλύτερη. Η θερμοκρασία είναι ιδανική και το προπονητικό κέντρο θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να γίνεται και ένα μέρος της προετοιμασίας, αλλά και κάποια φιλικά παιχνίδια. Ίσως να ήταν καλύτερη λύση να γίνει και το γήπεδο εκεί δίπλα.”

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πορεύεται 90 χρόνια μόνος του και πόσο ψηλά θέλει να δει τον ΠΑΟΚ να φτάνει:

“Ο δικός μας στόχος είναι να μην μπούμε σε ένα στάδιο που όλοι θα είναι εναντίον μας. Εμείς σαν ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνουμε εγγυητές για ένα καθαρό και διάφανο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το στάτους του συλλόγου. Σήμερα δεν υπάρχει κάποια ένωση που να μην στηρίζετε στις θέσεις και στις ιδέες του ΠΑΟΚ. Σήμερα όλοι κατάλαβαν ότι αυτό που ανακοινώνει ο ΠΑΟΚ είναι η πραγματικότητα. Σήμερα είναι άρρωστη όλη η Ελλάδα. Υπάρχουν πλοκάμια που προσπαθούν να πιέσουν τον ΠΑΟΚ. Πολλές ομάδες όταν παίζουν με τον ΠΑΟΚ, δεν έχουν στόχο να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά να τραυματίσουν όλο και περισσότερους παίκτες μας. Αν υπάρχει εκτός από μας ένας ακόμη σύλλογος που επενδύει χρήματα στο ποδόσφαιρο, εμείς το κάνουμε με δικά μας χρήματα, οι άλλοι με χρήματα από το ποδόσφαιρο.

Εμείς σαν σύλλογος είμαστε πολύ μεγάλος, αλλά οι επιτυχίες μας δεν είναι αντίστοιχες. Πρέπει να το ισορροπήσουμε αυτό. Χάσαμε βαθμούς από Ηρακλή, Βέροια, Γιάννενα. Είμαστε μια οργανωμένη ομάδα αλλά θα πρέπει να διορθώσουμε τον χαρακτήρα μέσα μας. Πρέπει να είναι στον χαρακτήρα μας για 30 ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμη δρόμο για να μεγαλώσουμε πως αυτήν την κατεύθυνση, το έχω πει πολλές φορές. Θέλω να μπούμε στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.”

Εάν εσείς ξέρετε κάτι παραπάνω από εμάς, από αυτά που γίνονται μέσα στην ομάδα:

“Εδώ μέσα είναι και ο Σαλπιγγίδης που ξέρει πολλά περισσότερα από εμένα. Μου είναι ευχάριστο που βλέπω τον Σαλπιγγίδη εδώ και πάντα έλεγα ότι τον εκτιμώ. Ο γιος μου λέει πάντα να ανεβαίνεις στον Λευκό Πύργο, να έχεις στόχο. Εγώ του λέω να έχεις καθαρό μυαλό, ανεβαίνοντας. Το βασικό θέμα είναι η Τούμπα και το προπονητικό κέντρο. Αυτά είναι χρήσιμα και σημαντικά.

Τον Βρύζα τον συναντήσαμε σαν ένα ακόμη στέλεχος του ελληνικού ποδοσφαίρου, στη συνέχεια θα ενισχύσουμε τη θέση του. Όσοι συνδέουν την τύχη τους με τον ΠΑΟΚ, να αντιλαμβάνονται πως δεν θα είναι ποτέ έξω από την προσοχή του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να λέω πολλά πράγματα. Έχω πολλές σκέψεις αλλά ο ΠΑΟΚ θα γίνει αυτάρκης. Η αυτάρκεια του ΠΑΟΚ είναι η ανεξαρτησία του. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να εξαρτάται ούτε από εμένα. Σήμερα έχω τη δυνατότητα και επενδύω, αλλά αύριο παρακαλάω τον Θεό. Εμείς φέρνουμε έναν χορηγό με 1 εκατ. ευρώ και η Μάντσεστερ φέρνει χορηγό με 100 εκατ. λίρες και δεν είναι ευτυχισμένη. Τέτοιες σκέψεις έχω στο μυαλό μου για την αυτάρκεια του ΠΑΟΚ.”

Για την πιθανή ενεργοποίηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην ομάδα:

“Ο Σαλπιγγίδης είναι απαράδεκτος. Γιατί, εγώ του πρότεινα να μην κάνει αυτό που προσπαθεί να κάνει. Του είπα πως πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια του στον ΠΑΟΚ. Για μένα δεν ήταν ποδοσφαιριστής ποτέ αλλά ένας άνθρωπος που αγαπούσα. Το 2006 όταν ήρθε ο ΠΑΟ να τον πάρει, εγώ δεν τον είχα δει ποτέ, πρότεινα δυο εκατ. και είπα κρατήστε τον Σάλπι στον ΠΑΟΚ. Η πόρτα του ΠΑΟΚ είναι πάντα ανοιχτή για τον Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ. Με τη βοήθεια του Θεού, θέλω να του δώσω μια ευκαιρία να διορθώσει κάποια λάθη που έκανε ο ίδιος. Πρέπει να το κάνει γιατί είναι δικός μας.

Πέλλιος: “Πρώτα ΠΑΟΚτσήδες και μετά βετεράνοι”

“Η φιλοσοφία των βετεράνων του ΠΑΟΚ είναι να στηρίζουν τη διοίκηση της ομάδας. Με τη συμβουλή του κυρίου Σαββίδη, έχουμε πλέον τα δικά μας γραφεία. Έχουμε το γήπεδο για τα φιλικά μας παιχνίδια και προσπαθούμε να διευρύνουμε την ιδέα του ΠΑΟΚ και στο εξωτερικό. Και όσο μπορούμε το κάνουμε. Δεν είναι εύκολο γιατί δεν υπάρχουν και πολλοί Έλληνες παίκτες βετεράνοι του ΠΑΟΚ που να είναι και ΠΑΟΚτσήδες. Για μένα πρώτα πρέπει να είναι κάποιος ΠΑΟΚτσής και μετά βετεράνος. Εύχομαι σε εσάς να πολλαπλασιάσετε τα μέλη σας.”

Αλεξανδρίδης: “Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία”

“Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία που μας δώσατε. Όπως σας είπε και ο κύριος Σαββίδης μακάρι να συνεχίσετε έτσι την προσπάθεια σας εδώ στη Νέα Υόρκη. Και επειδή μιλήσαμε για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ σήμερα σας μίλησαν 4 παίκτες που βγήκαν από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Για τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης:

“Μερικές φορές μου φαίνεται ότι εμένα με προκαλούν. Δεν θέλω να λέω κάποια μεγάλα λόγια, μιας και εγώ είμαι καθαρός. Δεν παίζω κανένα εγκληματικό παιχνίδι. Μερικές φορές μου φαίνεται ότι με προκαλούν να κάνω ενέργειες που δεν τις δικαιολογώ. Ήδη τους έχω αναγκάσει να ζητήσουν συγνώμη από εμένα και από τον ΠΑΟΚ από την μισή Αθήνα. Μάλλον αυτό πιάνει. Εγώ καταλάβει ότι αυτό θέλουν άλλο πράγμα από εμένα και να γίνω ένα σαν αυτούς. Εδώ ο Απόλλων Καλαμαριάς πήγε να με μπλέξει σε κάτι. Θα τους τιμωρήσει ο Θεός. Είμαι πολύ θυμωμένος με το Σαλπιγγίδη γιατί τον είχα δει τότε να παίζει με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο με τον Απόλλωνα. Τότε μου είπαν ότι δεν πρέπει να ασχοληθώ με τον ΠΑΟΚ, αλλά με τον Απόλλωνα που είναι ποντιακή ομάδα.

Αυτοί εκτελούν εντολές που παίρνουν από την Αθήνα. Υπάρχει μέρος του τύπου που υποστηρίζεται από αυτό, αλλά για ποιο λόγο να ασχοληθώ μαζί τους. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάει το δικό του καλό και να μην ασχολείται μαζί τους. Θα πεθάνουν από την κακία τους. Εγώ έχω πει ότι αν γίνω ένας από αυτούς είναι ο πιο εύκολος δρόμος, αλλά δεν είναι ο σωστός. Μερικές φορές τους ακούς στο ραδιόφωνο και πιστεύεις ότι κάτι συμβαίνει στην ομάδα. Φαντάζονται πράγματα και καταστάσεις, αλλά αυτό πρέπει να μας δυναμώνει. Δεν μπορούμε να ακούμε μόνο καλά πράγματα από τους δημοσιογράφους. Με κάποιους ασχολήθηκα παραπάνω. Ο Κυριακού από τον ANT1 μου ζήτησε συγνώμη. Τον ανάγκασα να το κάνει.

Πρέπει να πάω αύριο στον Απόλλωνα και να τους πω ότι είστε εκεί επειδή εγώ το ήθελα. Τους βοήθησα και έκανα ότι μπορώ. Ερχόταν ο πρόεδρος στο Μακεδονία Παλλάς και έφερνε την καταστροφή. Εγώ τους βοήθησα γιατί είναι ομάδα της Θεσσαλονίκης και ομάδα του Πόντου και μετά άκουσα αυτά που άκουσα. “

Για τον Γιώργη Σαββίδη:

“Πολλοί θέλουν ο Γιώργος να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα, αλλά ο Γιώργος είναι από τους ανθρώπους που μπορείς να τους λερώσεις πολύ εύκολα. Εγώ πίστευα ότι η οικογένεια μου είχε τα πάντα, αλλά δεν είχε τον ΠΑΟΚ. Τώρα που έχει τον ΠΑΟΚ, κατάλαβα ότι δεν είχε τίποτα τόσο καιρό. Εμείς μπορεί να μιλάμε για παίκτες και να μου λέει ο Γιώργος ότι θέλουμε παίκτες με προσωπικότητα, αλλά την τελική απόφαση την παίρνει πάντα ο Ίβιτς και ο Λούμπος. Εάν ο Γιώργος κατάλαβε τι μεγάλη ευθύνη είναι ο ΠΑΟΚ, τότε μπορεί να αναλάβει. Εγώ μπήκα μπροστά και έγινα πρόεδρος του ΠΑΟΚ και επίσημα, ώστε να καταλάβουν όλοι ότι δεν είμαι εδώ απλά για να υπάρχω. Είμαι εδώ για τους στηρίξω και να μην νιώθουν ότι τους άφησα μόνους στη διαδικασία της κάθαρσης του ποδοσφαίρου. Είτε από άλλες πόλεις της Μακεδονίας, είτε από τα νησιά μου είπαν ότι έκανα την καλύτερη κίνηση με την ανάληψη της προεδρίας, ώστε να καταλάβουν ότι θα είμαι δίπλα τους.”

Επιμέλεια: Ελένη Μπούντου, Ηλίας Καπράλος

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ