Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να σε βλέπουν να… νικάς και τον φόβο να σκορπάς!

Να δεις τι λέει ο ύμνος του ΠΑΟΚ… «Και στο πέρασμά σου, τρέμει όλη η γη». Υπάρχει και ανάλογο σύνθημα βέβαια, μεταγενέστερο. «Να σε βλέπω να γ@%#ς και τον φόβο να σκορπάς και ποτέ να μην τα παρατάς…».

Στέργιος Αναστασιάδης

Να σε βλέπουν να… νικάς και τον φόβο να σκορπάς!

Βρείτε μου έναν λόγο γιατί ο φετινός ΠΑΟΚ να μην μπορεί να προκαλέσει φόβο στους αντιπάλους του. Όχι πολλούς, έναν. Προσωπικά δεν βρίσκω κανέναν. Ο ΠΑΟΚ που έχουμε δει όμως μέχρι τώρα, μόνο φόβο δεν σκορπάει, πόσω μάλλον να κάνει τη γη να τρέμει.

Το δείγμα δεν είναι μικρό. Είναι υπέρ-αρκετό για να μπορεί να κάνει κανείς δίκαιη κριτική. Δεν χρειάζονται αναλύσεις επί αναλύσεων. Αρκούν επτά λέξεις. Κίεβο, Έστερσουντ, Λιβαδειά, Ριζούπολη, Λάρισα, Πειραιάς, Καλαμαριά…

Για την αποτυχία στο Έστερσουντ, υπήρχε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς τον λένε. Ας πούμε λοιπόν πως για τον αποκλεισμό από την παρέα του Παπαγιανννόπουλου ευθύνεται ο Στανόγεβιτς και όχι ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Φταίει όμως ο Σέρβος και για τις ανεπίτρεπτες αποτυχίες με Λεβαδειακό, Απόλλωνα Σμύρνης, Λάρισα και Ολυμπιακό αλλά και για την αναιμική εμφάνιση στην Καλαμαριά; Ρητορικό το ερώτημα. Απλά υπενθυμίζω πως ο Στανόγεβιτς απομακρύνθηκε στις 11 Αυγούστου…

Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος, έναν βαθμό πίσω από την κορυφή. Θα μπορούσε όμως να είναι πρώτος, με τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τον Ατρόμητο, έξι από την ΑΕΚ και οχτώ από τον Ολυμπιακό. Ο χρόνος βέβαια δεν γυρίζει πίσω. «Ο γέγονε γέγονε» έλεγαν οι Αρχαίοι. Ό,τι έγινε, έγινε. Υπάρχει όμως και η φράση του Θουκυδίδη «οι καιροί ου μενετοί».

Σε ελεύθερη απόδοση, οι ευκαιρίες δεν μπορούν να περιμένουν. Πόσω μάλλον τον ΠΑΟΚ, που απέναντί του είχε και συνεχίζει να έχει κάθε είδους αρπακτικά, που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της κλοπής, ακόμα και… μέρα μεσημέρι!

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ βέβαια στην Καλαμαριά δεν εξέφρασε τόσο ευγενικά όπως ο Θουκυδίδης την απαίτησή του να μη χαθεί (και) η φετινή ευκαιρία του πρωταθλήματος. Ουσιαστικά, με ένα και μόνο σύνθημα, που κάλλιστα μπορεί να μην εκφράζει το σύνολο των φίλων του Δικεφάλου σε ότι αφορά τη διατύπωσή του, απαίτησε ένα και μόνο πράγμα. Την προσήλωση των ποδοσφαιριστών και του προπονητή στον μεγάλο στόχο, με… αποδείξεις. Όχι όλων. Μόνο αυτών που μπορούν!

Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το ότι ούτε ο Ράζβαν Λουτσέσκου ούτε κανένας προπονητής στον κόσμο, δεν μπορεί να κάνει… θαύματα από τη μία ημέρα στην άλλη. Σε λίγες ημέρες ωστόσο, ο Ρουμάνος προπονητής θα συμπληρώσει τρεις μήνες στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι… μέντιουμ για να γνωρίζω εάν μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ εκεί που ονειρεύονται οι οπαδοί του και ο Ιβάν Σαββίδης. Μέχρι τώρα πάντως, δεν με έχει πείσει πως μπορεί, μακάρι να διαψεύσει και εμένα και τους πάρα πολλούς που ακόμα τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το ότι ο Δικέφαλος εμφανίστηκε ανεπαρκής σε ΟΛΑ τα παιχνίδια του μακριά από την Τούμπα, εάν εξαιρεθεί βέβαια το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο, αλλά σίγουρα έπρεπε ήδη να έχει βρει τη σωστή «χημεία» για τα εκτός έδρας ματς, τουλάχιστον στο βαθμό που απαιτούνταν για να πάρει ο ΠΑΟΚ τους βαθμούς που έπρεπε.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε να αντιμετωπίσει τη Μπάγερν Μονάχου ή τη Γιουβέντους στα «φορμαρίσματά» τους. Τον Λεβαδειακό που «χτίστηκε» από την αρχή μέσα σε… δύο εβδομάδες είχε, τον επίσης ριζικά ανανεωμένο Απόλλωνα Σμύρνης, τη διαλυμένη Λάρισα, τον χειρότερο Ολυμπιακό της τελευταίας εικοσαετίας και τον Απόλλωνα Πόντου του ενός επίσημου παιχνιδιού!

Μερίδιο ευθύνης και μάλιστα μεγάλο σ’  αυτό, έχει το σύνολο των ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί έως τώρα , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ο δρόμος είναι ένας και ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον βρει άμεσα, πριν να είναι αργά. Ποδοσφαιρικός εγωισμός, μάτια που γυαλίζουν, τρέλα μέχρι… εκεί που δεν πάει, πάθος και θέληση, σεβασμό στη φανέλα και στον κόσμο, στα χρήματα με τα οποία τους (χρυσο)πληρώνει ο σύλλογος.

Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν. Αφού περάσει με το καλό χωρίς απώλειες το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ που θα εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ δεν θα πρέπει να θυμίζει σε τίποτα τον ΠΑΟΚ του Κιέβου, του Έστερσουντ, της Λιβαδειάς, της Ριζούπολης, της Λάρισας, του «Γ. Καραϊσκάκης», της Καλαμαριάς…

Η πλειοψηφία του κόσμου δεν νοιάζεται για το ποιους θα εμπιστευτεί ο Λουτσέσκου. Τον νοιάζει να αρχίσει να βλέπει μία ομάδα που δεν θα δίνει το δικαίωμα στον Λεβαδειακό, στον Απόλλωνα Σμύρνης των δέκα ποδοσφαιριστών, στη Λάρισα και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, να πιστεύουν πως μπορούν να «κόψουν» βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και να τον πιέζουν (!) στις καθυστερήσεις για να πάρουν τη νίκη.

Ας βρει λοιπόν ο Λουτσέσκου το ποιοι πραγματικά μπορούν να σηκώσουν τη βαριά φανέλα του ΠΑΟΚ από όλες τις απόψεις, ας εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του και ας δώσει σε όλους να καταλάβουν πως όποιος δεν αφήνει και την ψυχή του σε ΚΑΘΕ αγώνα και δεν είναι αποτελεσματικός στον τομέα ευθύνης του, απλά θα τίθεται στο περιθώριο.

Από το κάδρο δεν μπορούν φυσικά να λείπουν και όλοι όσοι βρίσκονται είτε δίπλα είτε γύρω στην ομάδα. Θα είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι εφόσον οι ποδοσφαιριστές δεν αντιληφθούν επακριβώς ποια είναι η ιερή αποστολή τους και εφόσον δεν προβούν σε όποιες κινήσεις απαιτηθούν προκειμένου ο ΠΑΟΚ να αρχίσει να προκαλεί φόβο και να αρχίσει να βαδίζει από νίκη σε νίκη..

Υ.Γ. Με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης τι γίνεται; Όλα καλά; Έπεσε πολλή δουλειά μάλλον, για να προχωρήσει στο τελευταίο της στάδιο μία υπόθεση με κακουργηματικές πράξεις που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες φιλάθλους και κατ΄ επέκταση την ελληνική κοινωνία…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λαμία και στο "Αθανάσιος Διάκος" για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Στην Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα

Ο λόγος που η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να κινηθεί νομικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η διαμάχη για το γκολ-φάντασμα του Λαμίν Γιαμάλ κατά τη διάρκεια του Clasico Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα την περασμένη Κυριακή, με το σκορ ισόπαλο (1-1), δεν δείχνει να υποχωρεί. Τελικά, στο τελευταίο σφύριγμα η νίκη πήγε στους «Μπλάνκος» του Κάρλο Αντσελότι (3-2), που πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στην κατάκτηση της La Liga.

Όπως μετέδωσε το ισπανικό ραδιόφωνο RAC1, η «Μπάρτσα», αφού πληροφορήθηκε ότι η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για την αποστολή των εικόνων και του ήχου VAR σχετικά με το επίμαχο επεισόδιο (η τεχνολογία Goal Line δεν υπάρχει στη La Liga), αποφάσισε να στραφεί στην Δικαιοσύνη.

Η προσφυγή του καταλανικού συλλόγου στην τακτική Δικαιοσύνη έχει ως στόχο να αναγκάσει την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με απόφαση δικαστή πια, να παραδώσει το υλικό που ζήτησαν οι «Μπλαουγκράνα».

Ο πρόεδρος του σωματείου, Ζοάν Λαπόρτα, δεν έκρυψε ποτέ ότι πρόθεσή του είναι να επαναληφθεί το παιχνίδι λόγω σοβαρού τεχνικού λάθους. Ένα ενδεχόμενο, όμως, που φαίνεται πολύ δύσκολο, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει προηγούμενο στη La Liga για την ίδια υπόθεση και συνέβη την περασμένη περίοδο.

Κατά σύμπτωση, στην υπόθεση είχαν εμπλακεί τότε οι άλλες δύο ομάδες της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, η Εσπανιόλ και η Ατλέτικο. Οι Καταλανοί εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για ένα γκολ-φάντασμα, αφού αποδείχθηκε ότι το τέρμα για το 2-0 του σημείωσε ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν ήταν έγκυρο, δεδομένου ότι η μπάλα δεν είχε περάσει εντελώς την γραμμή.

Από εκείνο το σημείο είχε προκύψει μια μακρά συζήτηση σχετικά με την ευκαιρία να εξοπλιστεί και η La Liga με την τεχνολογία Goal Line, αλλά επικράτησε η σκληρή γραμμή του προέδρου της κορυφαίας ισπανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, ενάντια στην τεχνολογία που διατίθεται από τη FIFA και η οποία εφαρμόζεται στα υπόλοιπα «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ακόμα και στην ιταλική Serie B.

Η υπόθεση θυμίζει επίσης τον αγώνα της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ, με το κανονικό γκολ του Λουίς Ντίας που ακυρώθηκε.

Σε αυτή την περίπτωση οι «Κόκκινοι» δεν ζήτησαν να επαναληφθεί ο αγώνας, αλλά η Premier League μπόρεσε να ακούσει δημόσια τις συζητήσεις μεταξύ διαιτητή και VAR για τις αμφισβητούμενες φάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Η Τούμπα θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή»

Η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων» για το ματς με τη Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τη Λαμία , με αφορμή την παρουσία φιλάθλων της στις κερκίδες του γηπέδου. Σε αυτή αναφέρει:

«Η ομάδα μας έχει μπροστά της πέντε τελικούς, προκειμένου να γράψει ιστορία και μας χρειάζεται όλους δίπλα της. Ο πρώτος θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης (24.04) στη Λαμία και δεν υπάρχει περιθώριο λάθους από κανέναν.

Πριν ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες υποδεχθούν τους τρεις συνδιεκδικητές του τίτλου στην Τούμπα, ο Δικέφαλος δοκιμάζεται στο «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στη Λαμία, με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς.

Οι παίκτες δεν θα είναι μόνοι τους στη Φθιώτιδα. Θα έχουν δίπλα τους τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που θα τους δώσει ενέργεια για να πετύχουν τον στόχο τους.

Πρέπει όσοι θα βρεθούν στη Λαμία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς όπως αποδείχθηκε και στο παρελθόν, οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Ο ΠΑΟΚ παραμένει η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς κόσμο στο γήπεδο της στα φετινά Play Offs. Δεν πρέπει να δώσουμε καμία αφορμή, σε κανέναν ενόψει των τριών τελικών στην Τούμπα.

Στηρίζουμε την ομάδα μας με τη φωνή μας και το πάθος μας, δεν πετάμε αντικείμενα, δεν χρησιμοποιούμε καπνογόνα, δεν ανάβουμε βεγγαλικά, δεν αναρτούμε πανό με υβριστικό, πολιτικό, σεξουαλικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο και δεν πλησιάζουμε το γήπεδο χωρίς ονομαστικό εισιτήριο. Δεν απαντάμε σε προκλήσεις και προστατεύουμε την ομάδα μας.

Η Τούμπα θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή και πρέπει να κάνουμε όλοι το χρέος και να βεβαιωθούμε πως θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το φινάλε.

Πάμε να γράψουμε ιστορία!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ