Connect with us

Οδεύει σε παύση πληρωμών η ΣΕΚΑΠ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ σε συνεδρίαση του με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής σχετικά με το πρόστιμο 38 εκατομμυρίων ευρών για παραβάσεις το 2009, αποφάσισε την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών.

PAOK24

Οδεύει σε παύση πληρωμών η ΣΕΚΑΠ

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας, ενώ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΕΚΑΠ το ΔΣ της όρισε ως Νομικό – Ειδικό Σύμβουλο της εταιρείας, για τον χειρισμό όλων των σχετικών θεμάτων με την διαδικασία της πτώχευσης, τον Σεραφείμ Σωτηριάδη, ιδρυτή της δικηγορικής εταιρείας «Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες Εταιρεία Δικηγόρων», με εξειδίκευση στα θέματα του πτωχευτικού δικαίου.

Η ΣΕΚΑΠ με βάση όσα αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr επικαλείται ουσιαστική παρεμπόδιση της λειτουργίας της μετά την απορριπτική απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής, βάσει της οποίας εκτός από το πρόστιμο 38 εκατομμυρίων ευρώ κατέστησε ανέφικτη και την πώληση προϊόντων της στην εσωτερική αγορά.

Για αυτό τον λόγο η εταιρεία άσκησε κατά της απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης ανακοπή και αίτηση αναστολής στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής. 

Πολύ έντονη είναι και η αντίδραση του δήμου Ξάνθης, ο οποίος σημειώνει ότι στην εποχή Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ εξυγιάνθηκε και προχώρησε σε αναπτυξιακή τροχιά.

Αναλυτικά:

«Μια ιστορική εταιρεία, που διεσώθη μόλις χτες και μετετράπη από προβληματική και υπερχρεωμένη σε κερδοφόρα με αναπτυξιακή τροχιά, δυστυχώς βρίσκεται και πάλι στο σημείο “μηδέν”, φορτωμένη από την περίοδο του 2009 με ένα υπέρογκο ποσό προστίμου 38,2 εκατ. ευρώ (…) Η εταιρεία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής μας και η απρόσκοπτη λειτουργία της είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς προσφέρει άμεσα ή έμμεσα θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 200 οικογένειες» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα του δήμου Ξάνθης μέσω του οποίου εκφράζεται έντονη ανησυχία για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Προκρίθηκε η Φιορεντίνα και… περιμένει Τούμπα

Έκαμψε την αντίσταση της Πλζεν στην παράταση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Φλωρεντία έλυσαν τις διαφορές τους Φιορεντίνα και Βικτόρια Πλζεν, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, με φόντο ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Conference League.

Η ιταλική ομάδα ήταν τελικά αυτή που χαμογέλασε στην παράταση κάμπτοντας την αντίσταση των Τσέχων που από το 67' αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Κάρλος Εντουάρντο Λόπες Κρουζ.

Ωστόσο, η Φιορεντίνα δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα με το 0-0 να οδηγεί την υπόθεση πρόκριση στην παράταση.

Εκεί, με το... καλησπέρα οι Ιταλοί βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Γκονσάλες στο 92' να κάνει το 1-0.

Η Φιορεντίνα σφράγισε την πρόκρισή της στο 108' με τον Μπιράγκι που έκανε το 2-0.

Πλέον, η περσινή φιναλίστ του τελικού του Conference League περιμένει το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ.

Ο πρώτος αγώνας των ημιτελικών είναι προγραμματισμένος για την Μ. Πέμπτη 2/5 στην Ιταλία με την ρεβάνς να γίνεται είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στο Βέλγιο, ανάλογα με την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση από τη μάχη της Τούμπας.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό (88' Φαραόνι), Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Αρτούρ (66' Λοπέζ), Μαντράγκορα (91' Μαρτίνες), Γκονσάλες (98' Σοτίλ), Μπελτράν (75' Μπάρακ), Κουαμέ, Μπελότι (88΄Ικονέ)

ΠΛΖΕΝ: Γέντλιτσκα, Χράνατς, Χέιντα, Γεμέλκα, Κόπιτς (106' Μοσκέρα), Τσερβ (90+4' Τραορέ), Κάλβαχ (100' Ντουέ), Κάντου, Σουλτς, Χόρι (70' Ρέζνικ), Βίντρα (56' Κλίμεντ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλο βράδυ στην Τούμπα, μεγάλο "ραντεβού" με την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Το PAOK24 βρίσκεται στο γήπεδο και σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ασπρόμαυρη παράνοια! (vid)

Σημαίες, χαρτάκια και τρομερός παλμός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρομερή ατμόσφαιρα από τους φίλους του ΠΑΟΚ κατά την είσοδο των παικτών του Δικεφάλου στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την πρώτη σέντρα στη μεγάλη μάχη με την Κλαμπ Μπριζ.

Με σημαίες, χαρτάκια και τρομερό παλμό από τα συνθήματα, όλο το γήπεδο στο... πόδι αποθέωσε τους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου και τους ντόπαρε ψυχολογικά για το ματς με τους Βέλγους.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο του PAOK24...

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437081165_6962723253831806_782397877617039613_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ