Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μαέστρος» ο Μαουρίσιο

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της Λαμίας και πηγαίνει με βελτιωμένη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

PAOK24

«Μαέστρος» ο Μαουρίσιο

Στη σημερινή αναμέτρηση ο Ζοσέ Μαουρίσιο απέδειξε στην πράξη τους λόγους που ο «Δικέφαλος» του έδωσε ένα ηγεμονικό συμβαόλαιο για να τον ντύσει στα «ασπρόμαυρα».

Ο Βραζιλιάνος βρίσκει τη φόρμα του, έχοντας πλέον πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση, δείχνοντας στη σημερινή αναμέτρηση πόσο μπορεί μία ομάδα να επωφεληθεί από τα ποιοτικά χαφ της.

Ο MVP Μαουρίσιο συνέδεε με χαρακτηριστική απλότητα και αρμονία την άμυνα με την επίθεση του ΠΑΟΚ, ήταν η αφορμή που για πρώτη φορά φέτος ο «Δικέφαλος» έπαιξε τόσο κάθετο ποδόσφαιρο, μετρώντας μία ασίστ και συμμετέχοντας στο ξεκίνημα των περισσότερων γκολ των «ασπρόμαυρων».

Συμπαραστάτης του μέσου του «Δικεφάλου» ήταν ο για ακόμα ένα παιχνίδι πολύ καλός και ουσιώδης Πέλκας, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο Λέοβατς έδειξε βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο συγκριτικά με το κακό του ξεκίνημα στη σεζόν, κάτι που δεν αφορά το γκολ που πέτυχε.

Αναλυτικά η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ:

Ρέι: Θεατής στην αναμέτρηση ο Αργεντινός πορτιέρο, χρειάστηκε να επέμβει ελάχιστα, σε έναν αγώνα που οι συμπαίκτες του φρόντισαν να μην απειληθεί.

Ζαμπράνο: Ο Περουβιανός «καθάρισε» σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε, περιορίζοντας τις όποιες επιθετικές βλέψεις της Λαμίας, σε ένα παιχνίδι στο οποίο δε χρειάστηκε να… ιδρώσει για να πετύχει τον σκοπό του.

Κρέσπο: Ο Ισπανός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από κάποιες εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας και έδειξε ότι είναι απόλυτα έτοιμος, δικαιώνοντας τον προπονητή του που τον ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Σε μία φάση έχασε αντίπαλο επιθετικό, κάτι που δε δημιούργησε κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο, ενώ ανταποκρίθηκε καλά και στον νέο για εκείνον παρτερνέρ στα στόπερ, Ζαμπράνο.

Λέοβατς: Είναι ο πιο αδύναμος (αγωνιστικά) κρίκος του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο σήμερα παρουσίασε ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, είχε αρκετά ποιοτικά ανεβάσματα, ένα εκ των οποίων τον έχρισε και σκόρερ. Θα ήταν ευχής έργον αυτό το γκολ να του δώσει ψυχολογία για να έχει ανάλογη συνέχεια, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να έχει γλιτώσει τα χειρότερα, καθώς αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Μάτος: Παιχνίδι που δε χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμούς, δεδομένης της αγωνιστικής του ποιότητας. Σήμερα έβγαλε περισσότερες συνεργασίες με τον Βιεϊρίνια μπροστά του, ενώ και πάλι είναι σημαντικός για την ομάδα του στην επίθεση, μοιράζοντας μία ασίστ.

Σάκχοφ: Ο Ουκρανός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και αποτέλεσε άξιο παρτενέρ του εξαιρετικού σήμερα Μαουρίσιο. Αρκετή βρώμικη δουλειά ως χαφ, όπως και και περιπτώσεις στις οποίες το γεγονός ότι σκέφτηκε και έπαιξε γρήγορα κάλυψαν το ότι είναι πιο «βαρύς» ως μέσος. Με τις εμφανίσεις του δείχνει αποφασισμένος να δώσει «μάχες» για να συμμετέχει σε μία ομάδα που ο εσωτερικός ανταγωνισμός έχει ανέβει κατακόρυφα.

Ελ Καντουρί: Ο Μαροκινός στάθηκε άτυχος στο δοκάρι που είχε στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας πολύ καλύτερη εικόνα στο πρώτο 45λεπτο. Στη συνέχεια, ενδεχομένως να κουράστηκε, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν είχε καθαρό μυαλό, κάτι που τον οδήγησε σε βιαστικά λάθη και ενέργειες τραβηγμένες από τα μαλλιά. Ίσως και γιατί ψάχνει τρόπο να σκοράρει. Το βέβαιο είναι πως σήμερα συγκριτικά με την εμφάνιση των υπόλοιπων συμπαικτών του υστέρησε.

Βιεϊρίνια: Ακόμα δεν έχει βρει τον… αέρα του, αλλά το γεγονός ότι συνδυάζεται καλύτερα με τους συμπαίκτες του και είναι ουσιώδης, μοιράζοντας και μία ασίστ στον Πέλκα, τον βοηθά και ψυχολογικά να βρει τον εαυτό του. Έχει περιθώρια βελτίωσης για να πιάσει τα δικά του υψηλά στάνταρ. Πολύ θετικό το γεγονός ότι η εμπειρία του και η προσαρμοστικότητα του αγωνιστικά δίνει στον προπονητή του τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιεί σε διαφορετικές θέσεις, όπως αυτή του αριστερού μπακ, την οποία έστω και εντελώς αναγκαστικά κλήθηκε να υποστηρίξει σήμερα.

Πέλκας: Το πιο σημαντικό για εκείνον είναι πως αποκτά σταθερότητα στις υψηλές πτήσεις, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του. Το κοντέρ «έγραψε» και σήμερα μία γκολ και μία ασίστ, στατιστικά που συνόδεψαν και πάλι μία καλή εμφάνιση. Η ψυχολογία που έχει πάρει τον βοηθά να βγάζει με άνεση πτυχές του ταλέντου του και να εξελίσσεται.

Πρίγιοβιτς: Ο Σέρβος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, κυρίως λόγω της… ερωτικής σχέσης του με τα αντίπαλα δίχτυα. Τα σημερινά τέρματα του είναι απλά τελειώματα χάρη στις φοβερές ασίστ των συμπαικτών του, ωστόσο αυτό δε μειώνει το ότι και πάλι ήταν εκεί που έπρεπε, ίσως σε ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι ενός επιθετικού. Εκτός περιοχής παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, έχοντας ωστόσο και κάποιες περιπτώσεις που δεν μπόρεσε να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του όπως θα έπρεπε.

Μακ: Ο Σλοβάκος στο ξεκίνημα της σεζόν είναι σκιά του καλού του εαυτού. Σήμερα ερχόμενος από τον πάγκο κατάφερε να συμμετέχει μόλις σε μία τελική προσπάθεια, έχοντας μία αρκετά άνευρη κι αδιάφορη παρουσία.

Λημνιός: Έτρεξε αρκετά και προσπάθησε στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε να είναι δραστήριος και χρήσιμος για την ομάδα του, παρότι δεν κατάφερε να συμμετέχει σε κάποια μεγάλη φάση. Το θετικό είναι πως είναι υγιής και αποτελεί πλέον ακόμα μία ποιοτική λύση για τον Λουτσέσκου.

Μπίσεσβαρ: Αγωνίστηκε πολύ λίγο για να κριθεί. Πάντως ο Ολλανδός έδειξε ότι είναι σε πιο αργό τέμπο συγκριτικά με την ομάδα του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Το όνειρο που τελείωσε με εφιάλτη

Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήταν λίγο δύσκολη -ίσως και ξένη- εικόνα το χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ. Ένα βασανιστικό πρώτο ημίχρονο με τον Δικέφαλο του Βορρά να βλέπει τις φιλοδοξίες του να γκρεμίζονται από το 0-2 των Βέλγων. Ένα δεύτερο ημίχρονο που ουσιαστικά περίμενε κανείς να ολοκληρωθεί. Να πάμε παρακάτω.

Ο ΠΑΟΚ οδήγησε τους φιλάθλους του σε ένα μαγικό ευρωπαϊκό ταξίδι. Από τα καλοκαιρινά προκριματικά, εκεί όπου πετούσε εκτός τη μια μετά την άλλη, Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς. Στη φάση των ομίλων, τερματίζοντας πρώτος, αήττητος και με δυο νίκες κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στους "16", με την τεράστια ανατροπή κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Η Κλαμπ Μπριζ είναι μια πολύ ανώτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Το έδειξε στο σύνολο των δυο αγώνων. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν κατάφερε ποτέ να βρει έστω ένα δεκάλεπτο-τέταρτο να παίξει αυτό που ξέρει, έκανε τη διαφορά στο ζευγάρι.  Η Μπριζ περνάει δίκαια στα ημιτελικά και ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του 6 τελικούς, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της Stoiximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ