Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γίνεστε αναλώσιμοι

Δεν παλέψατε, δεν προσπαθήσατε, δεν μπήκατε ποτέ στο παιχνίδι, δε δικαιούστε τίποτα από ακόμα ένα ντέρμπι, δεν κερδίσατε και πάλι μακριά από την Τούμπα.

PAOK24

Γίνεστε αναλώσιμοι

Δεν, δεν, δεν… Μπορώ να γράφω για ώρες.

Είμαι ο πρώτος που υποστηρίζει πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και πως δε γίνεται να διορθωθούν όλα από τη μία ημέρα στην άλλη, κάτι που κάνει αναγκαία την πίστωση χρόνου στους πρωταγωνιστές.

Ωστόσο, την πίστωση, όπως και την εμπιστοσύνη, αλλά και τη συμπαράσταση του ίδιου σου του κόσμου, πρέπει πρώτα από όλα να την κερδίσεις.

Να δείξεις κάτι μέσα στο γήπεδο, να παρουσιάσεις βελτίωση, να πείσεις αυτούς που είναι μαζί σου ότι αξίζει να σου δοθεί χρόνος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ μετά από ακόμα μία ήττα με κατεβασμένα χέρια σε ένα ντέρμπι είναι πως η εικόνα που παρουσίασε ήταν ακόμα χειρότερη από αυτή που του στέρησε ένα θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά.

Δε διδάχθηκε τίποτα από εκείνο το παιχνίδι. Δεν παρουσίασε συγκριτικά με εκείνο καμία, μα καμία βελτίωση.

Κι η μεγαλύτερη ειρωνεία; Ότι οι ομοιότητες στον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε και στο Ολυμπιακό Στάδιο από την ΑΕΚ είναι πάμπολλες, κάτι που κάνει ακόμα πιο επιβαρυντική για εκείνον την κριτική μέσα από τη σύγκριση στον παραλληλισμό.

Τότε ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος και σε κακό χάλι αγωνιστικά, τώρα η ΑΕΚ ήταν πολύ κουρασμένη από τον αγώνα με τη Μίλαν και με περιορισμένες επιλογές στο ροτέισον βάσει ρόστερ.

Τότε ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό 25λεπτο στην αρχή και μετά έφαγε… μαγκιά, τώρα ο «Δικέφαλος» δεν πήρε ποτέ το δώρο της αποβολής του Αραούχο και (ξανά)έφαγε πρόλογο από την πίεση της έδρας του γηπεδούχου, φροντίζοντας με αστείο τρόπο αντί να παίξει ποδόσφαιρο και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, να παίξει κι εκείνος με παίκτη λιγότερο.

Τότε μία καραμπόλα έχρισε σκόρερ τον Ένγκελς στο 51’ και μετά ο ΠΑΟΚ έκανε 30 ολόκληρα λεπτά να συνέλθει, αντιδρώντας μετά το 80, στο Ολυμπιακό Στάδιο το γκολ ήρθε και πάλι με φοβερή τύχη για τον αντίπαλο, κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά οι «ασπρόμαυροι» δεν μπόρεσαν να συνέλθουν ποτέ και απείλησαν και πάλι στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης!

Είναι τρομακτική η αφέλεια του Λουτσέσκου, που από τη μία παραδέχεται το λάθος του να μη βγάλει τον Ζαμπράνο από το παιχνίδι ενώ φαινόταν ότι ένα γήπεδο δούλευε κυρίως λόγω της αφέλειας του Περουβιανού για την αποβολή, κάνοντας ακόμα χειρότερα τα πράγματα με τον τρόπο που παραδέχτηκε το λάθος του, λέγοντας πως σκεφτόταν να τον βγάλει στο ημίχρονο!!!

Λες και όταν είναι να έρθει το… κακό, θα σε περιμένει ή θα σε προειδοποιήσει κι ειδικά όταν μιλάμε για συνθήκες πίεσης σε ένα ντέρμπι.

Κι έρχεται η αποβολή και μένει κι ο ΠΑΟΚ με 10, επιλέγεις να βάλεις πιο πίσω ίσως τον πιο επικίνδυνο σου παίκτη, τον Βιεϊρίνια, ο οποίος αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό του μεσοεπιθετικά;

Με ποια λογική; Ενώ είναι σε φάση που προσπαθεί να γίνει καλύτερος, του στερείς την επιθετικότητα του γιατί του τρως μέτρα στο γήπεδο και τον απομακρύνεις από την εστία του αντιπάλου; Απίστευτο!

Πάμε όμως και στους παίκτες, τους καλύτερα αμειβόμενους επαγγελματίες στην Ελλάδα, του βασιλιάδες της Θεσσαλονίκης.

Όσα λάθη κι αν κάνει ένας προπονητής, χρειάζεται προπονητή για να διαχειριστείς σωστά την αποβολή αντιπάλου;

Θέλει ιδιαίτερη ικανότητα να ξεχωρίσεις το «παίζω με πάθος» από τα σκληρά μαρκαρίσματα στο κέντρο (!) που σε φορτώνουν με κάρτες και δημιουργούν εκνευρισμό στον αντίπαλο, ξυπνώντας και τον κόσμο του, αντί να πας με έξυπνο τρόπο να παίξεις το παιχνίδι σου και να βρεις την ισοφάριση;

Στο ποδόσφαιρο του 2017 και ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει χωρίς τον κόσμο του στην Τούμπα δεν υπάρχει ένας να βγάλει εγωισμό και να μη δεχτεί ότι δεν μπορεί η ομάδα να σέρνεται στα εκτός έδρας παιχνίδια, να μην έχει βάλει ούτε ένα γκολ;

Το καλοκαίρι που έχει προηγηθεί ακόμα κι αν ο «Δικέφαλος» διαθέτει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα βάσει και των προσθηκών της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών, μπορεί να έχει επηρεάσει την ομάδα, να της έχει στερήσει από τη δυναμική της νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

Ωστόσο, δεν μπορεί και δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν στο αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ.

Η υπομονή όλων έχει τελειώσει και τα νεύρα είναι τεντωμένα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα της ίδιας της ομάδας να είναι η πεποίθηση που έχει δημιουργήσει στον κόσμο πριν το σημερινό παιχνίδι, ότι δεν πρόκειται να μπορέσει να αποφύγει το μοιραίο.

Αυτό που πρέπει άπαντες στην ομάδα να καταλάβουν, προπονητής και ποδοσφαιριστές, είναι πως με αυτές τις κωμικές εμφανίσεις, όπως η χτεσινή στο Ολυμπιακό Στάδιο, γίνονται αναλώσιμοι. Για την ακρίβεια γίνονται πιο γρήγορα αναλώσιμοι.

Και το πρόβλημα για αυτούς, παρότι αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση η λύση, είναι πως αν δε συνέλθουν άμεσα υπάρχει αυτός, ο ιδιοκτήτης, που θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου και θα πληρώσει αδρά για να φέρει αυτούς που θα του κάνουν τη δουλειά, γιατί το έχει βάλει πείσμα να πετύχει.

Υ.Γ. 1)Είμαι ο πρώτος που στέκεται στη διάθεση του Λουτσέσκου να είναι περιγραφικός στις απαντήσεις του και να εξηγεί ποδοσφαιρικά όσα συμβαίνουν στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, καθώς και τις δικές του επιλογές. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου τα είχε εμφανώς χαμένα και δεν απάντησε ουσιαστικά σε καμία ερώτηση που του έγινε, πετώντας μόνιμα την μπάλα στην εξέδρα. Ας ελπίσουμε ότι κι ο ίδιος δε βρίσκεται σε σύγχυση ή ότι δεν έχει αρχίσει να χάνει την πίστη του στη δουλειά του, γιατί αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Υ.Γ. 2) Και κάτι ακόμα, το οποίο δεν το αναφέρω για να δώσει κανένα άλλοθι στον Λουτσέσκου. Σας προλαβαίνω. Απλά πρέπει κάποια πράγματα να λέγονται. Η δουλειά του αθλητικού διευθυντή είναι στην καθημερινότητα της ομάδας. Είναι αυτός που βγαίνει κι εξηγεί στα δύσκολα το που πηγαίνει η κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα, δίνει όραμα, δείχνει ότι υπάρχει γνώση για όσα γίνονται στην ομάδα. Λειτουργεί καμία φορά και ως ασπίδα στον προπονητή. Τον βοηθά να διαχειριστεί το ρόστερ του, τις γκρίνιες των παικτών του, φτιάχνει τα αποδυτήρια, έχει γενικά πολυσύνθετο ρόλο. Στον ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ. Το να παρακολουθεί κάποιος προπονήσεις και να έχει εντελώς διακοσμητικό ρόλο, χωρίς να παίρνει αποφάσεις ή να έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει με τις κινήσεις του την αντίδραση παικτών και προπονητή, επιβεβαιώνει το τεράστιο κενό που υπάρχει. Ο Λουτσέσκου είναι παντελώς μόνος του, κάτι που σίγουρα τον επιβαρύνει και του στερεί το καθαρό μυαλό που τόσο χρειάζεται. Άλλωστε αν υπήρχε τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ θα συνεχιζόταν αυτή η κοροϊδία με τον Λεβέκ;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Έμφαση στην τακτική και αποφόρτιση για Σπόραρ – Σένκεφελντ

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ