Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μία νίκη που θα δώσει πολλά μηνύματα

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τον ΠΑΟΚ να του κόψει το αήττητο και από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης.

Ηλίας Καπράλος

Μία νίκη που θα δώσει πολλά μηνύματα

H 23 αγωνιστική για τον ΠΑΟΚ σημαίνει ακόμα ένα ντέρμπι και το τελευταίο για το πρωτάθλημα εκτός έδρας. Αντίπαλος του ο Παναθηναϊκός που μπορεί να έχει ξεφουσκώσει από το εκρηκτικό ξεκίνημα, αλλά δεν παύει να έχει ως στόχο να κερδίσει τον πρωτοπόρο και αήττητο ΠΑΟΚ στην έδρα του. Αυτό είπε κι άλλωστε και ο Χρήστος Δώνης στις δηλώσεις του παραμονές του αγώνα.

Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ θέλει να ξεφύγει για ακόμα μία φορά από το κλίμα που πάει να δημιουργηθεί εναντίον του. Η αρχή έγινε με την κακή εμφάνιση της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Άρη που έφερε πολλούς από τους “κύκλους” του Ολυμπιακού να θεωρούν ότι έχουν ελπίδες να κερδίσουν το πρωτάθλημα παρά το -7 από την κορυφή. Σε αυτό κλίμα ήρθε να προστεθεί και η ανήθικη συμπεριφορά μερίδα του τύπου και του συστήματος κατά του ΠΑΟΚ μετά το αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Οι συνεχείς προκλήσεις των Μανιάτη και Ντουρμισάι έγιναν ηρωικές κραυγές, ενώ τα αμέτρητα λάθη του Σκουλά που τα περισσότερα ήταν κατά του ΠΑΟΚ έφεραν τους “αντικειμενικούς” opinion leader του ποδοσφαιρικού ρεπορτάζ να μιλούν για σφαγή. Μέχρι και αλλαγή του κανονισμού του πέναλτι του Μανθάτη ήταν έτοιμοι να κάνουν για να “καθαρίσουν” το μπλοκ στην μπάλα από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό του Πανιωνίου που ακόμα και στο βόλεϊ θα ήταν παράβαση.

Οι ίδιοι προσπάθησαν να σπιλώσουν και πάλι τον Ραζβάν Λουτσέσκου με στόχο να χαλάσουν και πάλι το κλίμα στον ΠΑΟΚ, κάτι που δεν έχουν πετύχει ούτε μία στιγμή παρά την κλοπή του περσινού πρωταθλήματος αλλά και τις συνεχόμενες τεχνητές κρίσεις που προσπάθησαν να επιβάλλουν στη φετινή σεζόν. Ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά και μόνο αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο και αυτό έφερε την ομάδα πρώτη και αήττητη μέχρι και τις αρχές του Μάρτη.

Βέβαια για κακή τους τύχη, ο Θεός, ο Βούδας, ο Αλλάχ, το κάρμα ή το κισμέτ μίλησαν το βράδυ της Πέμπτης και η καλύτερη ομάδα αποκλείστηκε από την μεικτή 11άδα του Μάκη Χάβου. Πλέον κανένας δεν μπορεί να μιλήσει και να αμφισβητήσει τον ΠΑΟΚ και την προσπάθεια που κάνει εντός γηπέδου, παρά μόνο οι ίδιοι οι παίκτες. Αυτοί λοιπόν οι αγωνιστές κόντρα σε Έλληνες διαιτητές, δημοσιογράφους, δικαστές, παράγοντες και πρόσφατα και αντίπαλους παίκτες που προσπαθούν να τους κλέψουν την ίδια τους τη δουλειά είναι αυτοί που θα κλείσουν και πάλι τα στόματα.

Ευτυχώς αυτή την εβδομάδα ο αντίπαλος είναι μόνο ποδοσφαιρικός. Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ και να περάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την έδρα του με την ποιότητα και την προσωπικότητα που βγάζει μέσα στο χορτάρι από τα τέλη του Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

ΥΓ Η καλύτερη απάντηση στους εσωτερικούς ιντριγκαδόρους που παρακαλούσαν για τις ήττες του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ ήταν η παρουσία του Γιώργου Σαββίδη δίπλα στον Μπάνε Πρέλεβιτς. Φανταστείτε μόνο το σενάριο να συνεχίζουν μαζί και του χρόνου. Γιατί στο ποδόσφαιρο για να βρει η οικογένεια Σαββίδη την αγωνιστική ισορροπία και την γνώση του αντικειμένου χρειάστηκε χρόνια, ενώ τώρα έχει όλο το τιμ έτοιμο να την περιμένει…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι ήρθε η γκέλα στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ! (vid)

Τα highlights από την αναμέτρηση στο «Αθανάσιος Διάκος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για ένα ακόμη παιχνίδι, ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Για ένα ακόμη παιχνίδι, ήταν κακός και το πλήρωσε. Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με τη Λαμία, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Δείτε τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία-ΠΑΟΚ: Ο Σβαμπ ισοφάρισε όμως ήταν αργά… (vid)

Ο Αυστριακός μέσος έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 90+10

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Παίζουμε χωρίς ενέργεια…»

Το πρώτο σχόλιο του Ρουμάνου προπονητή μετά το τέλος του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο σχόλιο του Λουτσέσκου στην κάμερα της COSMOTE TV μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Λαμία με 1-1.

«Eίναι προφανές ότι παίξαμε χωρίς ενέργεια, φάνηκε με τον τρόπο που αντιδράσαμε. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξουμε το σκορ και ήρθε στις καθυστερήσεις το γκολ της Λαμία. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την ισορροπία μας. Προερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο και προσπαθούμε να βρούμε την ενέργεια για να κάνουμε αυτό που θέλουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ