Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αν θέλουν την πρόκριση ας το δείξουν

Πολλές φορές στη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου όταν καλούμαι να κριτικάρω την πορεία μίας ομάδας είμαι επιφυλακτικός.

PAOK24

Αν θέλουν την πρόκριση ας το δείξουν

Σκέφτομαι και δεύτερη φορά πριν κάνω σκληρή κριτική. Αντιλαμβάνομαι ότι όσο απλά κι αν μοιάζουν από έξω κάποια βήματα για την πρόοδο της ίδιας της ομάδας, λίγοι μήνες δεν είναι αρκετοί για να αφομοιωθεί το… μάθημα του προπονητή από τους ποδοσφαιριστές.

Προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση τους και με τον κατάλληλο παραλληλισμό να αντιληφθώ ότι ο εγκλιματισμός σε ένα νέο (για τους νέους) εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι δύσκολο και χρονοβόρο, σε μία διαδικασία που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από ένα χρονικό σημείο και έπειτα μέσα στη σεζόν.

Το πέρας κάποιων επιπλέον εβδομάδων δε συνεπάγεται την ολοκλήρωση ενός απαραίτητου χρονικού διαστήματος για την ποδοσφαιρική ωρίμανση ενός κλαμπ, για την πρόοδο του μέσα στο γήπεδο.

Ωστόσο, όταν η χρονιά φτάνει στο φινάλε της, στους πιο σημαντικούς της αγώνες, εκεί όπου κρίνονται τίτλοι και διακρίσεις αν κάτι είναι ασυγχώρητο στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή είναι η έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας (αγωνιστικής και ψυχολογικής) για αυτά τα μεγάλα παιχνίδια.

Σε αυτή τη φάση, ίσως και λίγο πιο μπροστά, βρίσκεται κι ο ΠΑΟΚ.

Λίγο πιο μπροστά γιατί παρουσιάστηκε, όχι μόνο βάσει αποτελέσματος, ανέτοιμος στον πρώτο «τελικό» της χρονιάς, στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό με τη «Λεωφόρο», βάζοντας δύσκολα στον ίδιο του τον εαυτό.

Παρ’ όλα αυτά αύριο θα έχει και μία δεύτερη ευκαιρία, με τα αγωνιστικά δεδομένα να μην είναι με το μέρος του, να εκμεταλλευτεί την ώθηση που του δίνει πάντα η Τούμπα και να δείξει στην πράξη πόσο πολύ θέλει να κατακτήσει τον φετινό τίτλο του Κυπέλλου.

Πριν από τόσο μεγάλα ματς τα πολλά λόγια είναι φτώχια κι εγώ έκανα ήδη κατάχρηση.

Αναμφισβήτητα θα πρέπει ο Ίβιτς να βρεθεί σε καλύτερη ημέρα συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι και να βρει μέσα από σωστές επιλογές και κατάλληλη διαχείριση τον τρόπο να ανατρέψει ο «Δικέφαλος» το σκορ του πρώτου αγώνα.

Και πολύ τακτική θα έχει το παιχνίδι, κάτι που μπορεί να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του καλύτερα διαβασμένου.

Το πιο σημαντικό, όμως, σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια όπως το αυριανό, είναι να πιστεύουν και να δείξουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πως μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση.

Να αποδείξουν ότι η ήττα με 2-0 και με μέτρια εμφάνιση στη «Λεωφόρο», τους αδικεί, τους προσβάλλει, δεν τους αξίζει.

Ότι τους πείσμωσε και θα απαντήσουν στο γήπεδο. Να μπουν να «πνίξουν» τον αντίπαλο τους. Αγωνιστικά, ούτε με δηλώσεις, ούτε με υποσχέσεις.

Να αγωνιστούν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, αποφασισμένοι να υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλάνο του προπονητή τους και παθιασμένοι λες και είναι το τελευταίο τους παιχνίδι.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν στα… πόδια τους μία τεράστια ευκαιρία, να πετύχουν αύριο μία σπουδαία ανατροπή και να βρεθούν μία ανάσα από τον πρώτο τίτλο στην εποχή Σαββίδη, επιτυχία που θα βάλει πλάτη και θα δώσει χρόνο στο αγωνιστικό πλάνο που «τρέχει» σήμερα η ομάδα και θα ανοίξει την όρεξη για τις επόμενες.

Στο ποδόσφαιρο σπάνια μπορεί κανείς να προβλέψει αν αυτά που σχεδιάζει εκ των προτέρων θα έχουν το επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα.

Αυτό όμως που κανείς δεν μπορεί να στερηθεί είναι τη δυνατότητα να μάχεται λυσσαλέα μέχρι να πετύχει αυτό που ονειρεύεται.

Αν λοιπόν οι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλουν να πάρουν μία παλικαρίσια πρόκριση γιατί «διψούν» για έναν τίτλο, δε μένει παρά να το δείξουν αύριο στο χορτάρι της Τούμπας αγωνιζόμενοι με ψυχή και πάθος.

Υ.Γ. Στα αγωνιστικά θεωρώ πως προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ είναι να διορθώσει τα τακτικά λάθη που έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Να αποφύγει αλχημείες με τη χρησιμοποίηση παικτών σε θέσεις που δε γνωρίζουν και τόσο καλά και να ισορροπήσει πάνω στην ανάγκη να βρει γκολ, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Το τελευταίο συνεπάγεται την επιλογή παικτών που είναι πιο συνεπείς στο τακτικό κομμάτι, κάτι που νομίζω ότι θα επιλέξει τελικά κι ο Ίβιτς. Εκτός από την προσπάθεια να κλειστεί ο Μπεργκ, ο Κάμπος για εμένα θα πρέπει να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της επίθεσης και να προσπαθήσει να περιορίσει τον Χουλτ, τακτική αδυναμία που «πλήρωσε» ακριβά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι. Στο επιθετικό κομμάτι σίγουρα ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την… τρέλα και την ώθηση της Τούμπας, να «ταΐσει» τον Πρίγιοβιτς, έχοντας ωστόσο υπομονή στο παιχνίδι του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρης: Η αποστολή για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό

Επιστροφές και απουσίες για τον Ακη Μάντζιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League στο Κλεάνθης Βικελίδης και ψάχνει αντίδραση μετά τις τέσσερις διαδοχικές ήττες, που χωρίς αμφιβολία έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Ο Ακης Μάντζιος δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Βερστράτε και Ανσαριφάρντ, όπως και τους τραυματίες Βέλεθ και Φεράρι. Επέστρεψε ο Σουλεϊμάνοφ, πήρε στην αποστολή τον Μορόν και τον Νταρίντα που είχαν ενοχλήσεις, αλλά και τον Κουέστα που δεν έπαιξε λόγω γαστρεντερίτιδας με την ΑΕΚ.

Η αποστολή του Αρη αποτελείται από τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:

Kουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάγιο, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Νταρίντα, Ζαν Ζιλ Εμβοντό, Τζούρασεκ, Ντουκουρέ, Μάνου Γκαρθία, Πάρντο, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Σαμόρα, Μορόν, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Αγοραστός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστρέφει το PAOK24 News by GAS24

Οι συντελεστές του ασπρόμαυρου site στις οθόνες σας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το PAOK24 News by GAS24 επιστρέφει.

Οπως κάθε εβδομάδα, πιστό στο ραντεβού μαζί σας, κάθε τρίτη με Παρασκευή στις 21:30 οι Στέργιος Αναστασιάδης, Σταύρος Κόλκας και Δημήτρης Τσορμπατζόγλου παρουσιάσουν όλο το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και σχολιάζουν την επικαιρότητα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Te85SmoJOeY&ab_channel=PAOK24

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ρόμα: Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Εντικά

Πριν απο λίγες ημέρες ο 24χρονος είχε καταρρεύσει εν ώρα αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αμυντικός της Ρόμα, Εβάν Εντικά, έλαβε άδεια για να ξεκινήσει εκ νέου την αθλητική δραστηριότητα μετά από μια σειρά από τεστ στα οποία υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Serie A την Τρίτη (23/4), λίγες μέρες αφότου ο 24χρονος άσος «κατέρρευσε» στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα των «τζαλορόσι» με την Ουντινέζε.

Ο γεννημένος στο Παρίσι αμυντικός, που εκπροσωπεί την Ακτή Ελεφαντοστού, μεταφέρθηκε με φορείο έχοντας πέσει στον αγωνιστικό χώρο στο 18ο λεπτό του αγώνα της Ρόμα στο Ούντινε το οποίο διακόπηκε με το σκορ στο 1-1.

Ο Εντικά που είχε τις αισθήσεις του αλλά πονούσε,πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μια μέρα μετά το περιστατικό, που συνέβη στις 14 Απριλίου.

«Ο Εντικά υποβλήθηκε σε μια σειρά καρδιολογικών και πνευμονικών εξετάσεων τρίτου επιπέδου», ανέφερε η Ρόμα σε ανακοίνωσή της συμπληρώνοντας:

«Οι εξετάσεις που έγιναν επιβεβαίωσαν την απουσία καρδιακών παθολογιών και την επούλωση χτυπήματος στον πνευμοθώρακα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ως εκ τούτου, ο παίκτης είναι σε θέση να συνεχίσει την αθλητική δραστηριότητα και θα παρακολουθείται τις επόμενες ημέρες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ