Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αν θέλουν την πρόκριση ας το δείξουν

Πολλές φορές στη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου όταν καλούμαι να κριτικάρω την πορεία μίας ομάδας είμαι επιφυλακτικός.

PAOK24

Αν θέλουν την πρόκριση ας το δείξουν

Σκέφτομαι και δεύτερη φορά πριν κάνω σκληρή κριτική. Αντιλαμβάνομαι ότι όσο απλά κι αν μοιάζουν από έξω κάποια βήματα για την πρόοδο της ίδιας της ομάδας, λίγοι μήνες δεν είναι αρκετοί για να αφομοιωθεί το… μάθημα του προπονητή από τους ποδοσφαιριστές.

Προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση τους και με τον κατάλληλο παραλληλισμό να αντιληφθώ ότι ο εγκλιματισμός σε ένα νέο (για τους νέους) εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι δύσκολο και χρονοβόρο, σε μία διαδικασία που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από ένα χρονικό σημείο και έπειτα μέσα στη σεζόν.

Το πέρας κάποιων επιπλέον εβδομάδων δε συνεπάγεται την ολοκλήρωση ενός απαραίτητου χρονικού διαστήματος για την ποδοσφαιρική ωρίμανση ενός κλαμπ, για την πρόοδο του μέσα στο γήπεδο.

Ωστόσο, όταν η χρονιά φτάνει στο φινάλε της, στους πιο σημαντικούς της αγώνες, εκεί όπου κρίνονται τίτλοι και διακρίσεις αν κάτι είναι ασυγχώρητο στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή είναι η έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας (αγωνιστικής και ψυχολογικής) για αυτά τα μεγάλα παιχνίδια.

Σε αυτή τη φάση, ίσως και λίγο πιο μπροστά, βρίσκεται κι ο ΠΑΟΚ.

Λίγο πιο μπροστά γιατί παρουσιάστηκε, όχι μόνο βάσει αποτελέσματος, ανέτοιμος στον πρώτο «τελικό» της χρονιάς, στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό με τη «Λεωφόρο», βάζοντας δύσκολα στον ίδιο του τον εαυτό.

Παρ’ όλα αυτά αύριο θα έχει και μία δεύτερη ευκαιρία, με τα αγωνιστικά δεδομένα να μην είναι με το μέρος του, να εκμεταλλευτεί την ώθηση που του δίνει πάντα η Τούμπα και να δείξει στην πράξη πόσο πολύ θέλει να κατακτήσει τον φετινό τίτλο του Κυπέλλου.

Πριν από τόσο μεγάλα ματς τα πολλά λόγια είναι φτώχια κι εγώ έκανα ήδη κατάχρηση.

Αναμφισβήτητα θα πρέπει ο Ίβιτς να βρεθεί σε καλύτερη ημέρα συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι και να βρει μέσα από σωστές επιλογές και κατάλληλη διαχείριση τον τρόπο να ανατρέψει ο «Δικέφαλος» το σκορ του πρώτου αγώνα.

Και πολύ τακτική θα έχει το παιχνίδι, κάτι που μπορεί να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του καλύτερα διαβασμένου.

Το πιο σημαντικό, όμως, σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια όπως το αυριανό, είναι να πιστεύουν και να δείξουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πως μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση.

Να αποδείξουν ότι η ήττα με 2-0 και με μέτρια εμφάνιση στη «Λεωφόρο», τους αδικεί, τους προσβάλλει, δεν τους αξίζει.

Ότι τους πείσμωσε και θα απαντήσουν στο γήπεδο. Να μπουν να «πνίξουν» τον αντίπαλο τους. Αγωνιστικά, ούτε με δηλώσεις, ούτε με υποσχέσεις.

Να αγωνιστούν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, αποφασισμένοι να υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλάνο του προπονητή τους και παθιασμένοι λες και είναι το τελευταίο τους παιχνίδι.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν στα… πόδια τους μία τεράστια ευκαιρία, να πετύχουν αύριο μία σπουδαία ανατροπή και να βρεθούν μία ανάσα από τον πρώτο τίτλο στην εποχή Σαββίδη, επιτυχία που θα βάλει πλάτη και θα δώσει χρόνο στο αγωνιστικό πλάνο που «τρέχει» σήμερα η ομάδα και θα ανοίξει την όρεξη για τις επόμενες.

Στο ποδόσφαιρο σπάνια μπορεί κανείς να προβλέψει αν αυτά που σχεδιάζει εκ των προτέρων θα έχουν το επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα.

Αυτό όμως που κανείς δεν μπορεί να στερηθεί είναι τη δυνατότητα να μάχεται λυσσαλέα μέχρι να πετύχει αυτό που ονειρεύεται.

Αν λοιπόν οι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλουν να πάρουν μία παλικαρίσια πρόκριση γιατί «διψούν» για έναν τίτλο, δε μένει παρά να το δείξουν αύριο στο χορτάρι της Τούμπας αγωνιζόμενοι με ψυχή και πάθος.

Υ.Γ. Στα αγωνιστικά θεωρώ πως προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ είναι να διορθώσει τα τακτικά λάθη που έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Να αποφύγει αλχημείες με τη χρησιμοποίηση παικτών σε θέσεις που δε γνωρίζουν και τόσο καλά και να ισορροπήσει πάνω στην ανάγκη να βρει γκολ, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Το τελευταίο συνεπάγεται την επιλογή παικτών που είναι πιο συνεπείς στο τακτικό κομμάτι, κάτι που νομίζω ότι θα επιλέξει τελικά κι ο Ίβιτς. Εκτός από την προσπάθεια να κλειστεί ο Μπεργκ, ο Κάμπος για εμένα θα πρέπει να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της επίθεσης και να προσπαθήσει να περιορίσει τον Χουλτ, τακτική αδυναμία που «πλήρωσε» ακριβά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι. Στο επιθετικό κομμάτι σίγουρα ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την… τρέλα και την ώθηση της Τούμπας, να «ταΐσει» τον Πρίγιοβιτς, έχοντας ωστόσο υπομονή στο παιχνίδι του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ