Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Είμαι εδώ για να παλέψω για το πρωτάθλημα» (video)

O νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς, είχε για πρώτη φορά σήμερα την ευκαιρία να απευθυνθεί στον κόσμο του «Δικεφάλου».

PAOK24

«Είμαι εδώ για να παλέψω για το πρωτάθλημα» (video)

Το PAOK24 βρέθηκε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας και σας μεταφέρει όλα όσα γίνονται στην παρουσίαση του 43χρονου τεχνικού, παρουσία του Λούμπος Μίχελ.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Στανόγιεβιτς. 

14:06 “Καλησπέρα δε θα ήθελα να πω πολλά για τον εαυτό μου, υπάρχουν πληροφορίες για εμένα στο διαδίκτυο. Μπορώ να σας πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, γνωρίζω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ, ξέρω πολλά από την Παρτιζάν, ξέρω πως είναι να δουλεύεις σε ένα κλαμπ με απαιτήσεις. Θα ήθελα να μιλήσουμε για τη φιλοσοφία μου, για το πως θέλω να παίξει ο ΠΑΟΚ. Θέλω να βοηθήσω ην ομάδα να είναι ακόμα καλύτερη συγκριτικά με την περσινή σεζόν και είμαι έτοιμος να δεχτώ τις ερωτήσεις σας”. 

14:09 Σε ερώτηση για την επιλογή του στο σύστημα 4-4-2 κι αν οι παίκτες προσαρμόζονται στο σύστημα ή συμβαίνει το αντίθετο: Δεν πιστεύω στα συστήματα, είναι μία κουβέντα από το παρελθόν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν είναι το σύστημα, αλλά οι παίκτες και οι θεσεις που θες να τους χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να παίξεις με πολλούς τρόπους. Σίγουρα στην αρχή θα προσπαθήσω να παίξω με 2 επιθετικούς, εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιήσω το 3-4-3. Όλα εξαρτώνται και από τον αντιπαλο και τις συνθήκες. Δε θα προσαρμοστούν οι παίκτες σε εμένα, αλλά εγώ στους ποδοσφαιριστές. Το επόμενο διάστημα θα καταλάβετε το στυλ μου. Σίγουρα μαρέσει το επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου. Μπορεί ανάλογα με τον αντίπαλο να παίζουμε διαφορετικά στην άμυνα, είναι κάτι που θα το δούμε. 

14:14 Για την επιλογή του να πάει στην Κίνα και τι λείπει σε επίπεδο χαρακτηριστικών από την ομάδα του ΠΑΟΚ: Ήμουν στην Παρτιζάν σε μία εξαιρετική περίοδο για εμένα. Πήγα στην Κίνα γιατί εκείνη τη στιγμή ήταν μία χώρα που μπορούσες να δουλέψεις για ένα πολύ καλό συμβόλαιο και να αντιμετωπίσεις άλλους γνωστούς μεγάλους προπονητές και παίκτες εκεί. Το ποδόσφαιρο εκεί ήταν σε διαρκή ανάπτυξη. Το κίνητρο μου είναι στην Ευρώπη και για αυτό είμαι εδώ. Να κάνω κάτι για το κλαμπ και για εμένα, να είμαστε επιτυχημένοι με τον ΠΑΟΚ. Για τον ΠΑΟΚ της περσινής σεζόν δεν μπορώ να πω τώρα τι χρειάζεται η ομάδα, είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ που βρήκα, έχω ό,τι χρειάζομαι, στο ποδόσφαιρο πάντα χρειάζεσαι προσθήκες για να γίνεις καλύτερος. Είμαι εδώ να δείξω στην ομάδα πως θέλω να παίξει. Έχω παίκτες και στόχος είναι να αναπτύξω κι άλλο την ομάδα, στο μέλλον θα δείτε πως θα παίξουμε και τις αλλαγές που θα φέρω στην ομάδα. 

14:21 Το σχόλιο του για τους στόχους του ΠΑΟΚ, που είναι η κορυφή στην Ελλάδα, αλλά και για το Κύπελλο και την Ευρώπη: Ο ΠΑΟΚ είχε πέρυσι μία πετυχημένη σεζόν κατά την άποψη μου. Η ομάδα πήγε καλά στην Ευρώπη, πάλεψε ως το τέλος για το Champions League. Του χρόνου πρέπει να τα πάμε ακόμα καλύτερα, έχουμε τα πάντα εδώ. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια λίγα πράγματα. Θα παλέψουμε. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να υποσχεθείς. Δεν μπορείς να πεις θα πάρω το πρωτάθλημα. Θα δείτε τη δουλειά μου, τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας με εμένα. Αν δεν κάνω τουλάχιστον αυτά που έκανε ο περασμένος προπονητής δε θα είμαι επιτυχημένος. Χρειάζεται χρόνος να δείτε τη δουλειά μου.

14:26 Για τις θέσεις στις οποίες θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση: Προτεραιότητα μας είναι να βρούμε έναν τερματοφύλακα. Αν παίξουμε με δύο επιθετικούς θα χρειαστούμε κι άλλον επιθετικό. Έχουμε πολλά παιχνίδια στη σεζόν. Έχω δει πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, έχω εικόνα για το ρόστερ, παρότι είναι άλλο να βλέπεις την ομάδα καθημερινά στην προπόνηση. Θα δούμε στις προπονήσεις και μετά από 7 ημέρες πριν πάμε στην Ολλανδία θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τις ανάγκες μας. 

14:32 Για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ: Θέλω να μιλήσω για τον τρόπο παιχνιδιού που προτιμώ, χωρίς να είναι καλύτερος ή χειρότερος από κάποιου άλλου. Είναι λίγο διαφορετική η τακτική μου. Για παράδειγμα στην τακτική μου στην επίθεση θέλουμε να είμαστε πιο επιθετικοί στην ανάπτυξη. Θέλω να παίζουμε πιο γρήγορα στην επίθεση, να τελειώνουμε σε 13-14 δευτερόλεπτα τις φάσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ πέρυσι το έκανε λίγο πιο αργά. Να είμαστε πιο επιθετικοί στα τελειώματα στην επίθεση. Να είμαστε πιο aggresive. Να τελειώνουμε πιο γρήγορα τις φάσεις. Η πρώτη ζώνη άμυνας εξαρτάται κι από τον αντίπαλο, αλλά στο στυλ παιχνιδιού μου θέλω η ομάδα να πιέζει ψηλά. Θα δείτε μετά από 10 ημέρες πως θα αγωνιζόμαστε.

14:39 Για το αν έχει μιλήσει με τον προκάτοχο του: Φυσικά μίλησα με τον Ίβιτς. Μιλήσαμε, αλλά δεν ήταν εύκολο μετά από αυτά που έγιναν στο τελείωμα της σχέσης του με τον ΠΑΟΚ και δεν ήθελα να τον ενοχλήσω. Του εξέφρασα τον σεβασμό μου για όσα πέτυχε στην ομάδα. Ήταν διακοπές. Θα έχουμε χρόνο να τα πούμε το επόμενο διάστημα. 

14:44 Για το αν του τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι όταν υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ και ποιοι είναι οι δικοί του στόχοι με την ομάδα: Πρώτος στόχος είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Εγώ προσωπικά θέλω να κάνουμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη, να πάμε ένα βήμα παραπάνω συγκριτικά με πέρυσι. Ακόμα θέλω να παίξει ο ΠΑΟΚ το δικό μου στυλ ποδοσφαίρου. Για τους στόχους του κλαμπ πρέπει να μιλήσει ο τεχνικός διευθυντής.

14:49 Για το αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πίεση της κατάκτησης του πρωταθλήματος που είναι ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ για τη σεζόν που έρχεται κι αν τον αγχώνει πως κανένας προκάτοχος του δεν έμεινε πάνω από έναν χρόνο στην ομάδα: Ήμουν δύο φορές πρωταθλητής στη χώρα μου και ξέρω πως είναι η μάχη για το πρωτάθλημα. Είναι φυσιολογικό εδώ στον ΠΑΟΚ να υπάρχει θέληση να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Ήμουν 4 χρόνια στην Κίνα. Στην πρώτη μου χρονιά πήρα μία ομάδα από την ουρά της βαθμολογίας, την οδήγησα στην στην 5η θέση και είναι λογικό να μείνεις μόνο έναν χρόνο στην ομάδα παρότι έχεις μεγαλύτερο συμβόλαιο αν δεχτείς μία πρόταση από την καλύτερη ομάδα της Κίνας. Πήγα εκεί έπαιξε στο Champions League της Ασίας, πέτυχε αρκετά και τώρα θέλω να επιστρέψω στην Ευρώπη, για αυτό είμαι εδώ. Στο τελευταίο μου κλαμπ έμεινα 2 χρόνια όσο το συμβόλαιο μου, το ίδιο και στην Παρτιζάν. Είμαι εδώ και ελπίζω ότι θα μείνω εδώ ως το τέλος του συμβολαίου μου, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Είμαι εδώ για να παλέψω για υψηλούς στόχους, σε αυτούς φυσιολογικά είναι το πρωτάθλημα.

15:00 Για τη στελέχωση του προπονητικού τιμ κι αν έχει εικόνα για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ: Θα μιλήσουμε για το τιμ μου με ονόματα αργότερα με λεπτομέρειες, τις επόμενες 1-2 ημέρες. Τώρα έχω έναν βοηθό στη φυσική κατάσταση και δύο ακόμα βοηθοί μαζί με ανθρώπους που δούλευαν ήδη στην ομάδα. Έχω δει πολλά βίντεο από το ελληνικό πρωτάθλημα, πολλά στατιστικά, ξέρω πως παίζουν οι περισσότεροι αντίπαλοι μας. Γνωρίζουμε τις ομάδες και τα συστήματα που χρησιμοποιούν. Για μένα ο κάθε αντίπαλος είναι σημαντικός γιατί πολλές φορές χρειάζεται να προσαρμοστείς στον αντίπαλο σου. Ξέρω τα πάντα για τη λίγκα. 

15:09 Για το πότε είδε πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας: Δεν παρακολούθησα ζωντανά κάποιο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ήμουν το 2011 εδώ ως προπονητής της Παρτιζάν. Έχω δει πως είναι η Τούμπα στα ντέρμπι από την τηλεόραση για το τι σημαίνει ο κόσμος για την ομαδα. Δε θέλω να σχολιάσω την τιμωρία της έδρας του ΠΑΟΚ, θα αφοσιωθώ στη δουλειά μου και σε αυτό που θέλω να δείξει η ομάδα με εμένα. 

*Δείτε μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο με εικόνα και ήχο όλη την παρουσίαση του Στανόγιεβιτς μέσα από το κανάλι του PAOK TV.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ