Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν βγάζει πλέον παίκτες;

Το τεράστιο ταλέντο της Κ20 και πώς θα αξιοποιηθεί

Editorial

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν βγάζει πλέον παίκτες;

Επιστρέφουμε και αφού όλοι ανυπομονούμε να δούμε τη νέα ομάδα που θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα από τις προσεχείς αναμετρήσεις, ας πάμε σε κάτι άλλο.

Όπως ξεκίνησαν οι μεγάλοι τις υποχρεώσεις τους, έτσι έχει αρχίσει και η Κ20 του Δικεφάλου, έτσι ξεκινάει και η Κ17 την Κυριακή που μας έρχεται.

Για την Κ20 ακούγονται και γράφονται εξαιρετικά πράγματα. Λένε (όσοι ξέρουν και είναι κοντά) ότι πρόκειται για μία φοβερή ομάδα, με πολλές λύσεις σε κάθε θέση. Ένα ποιοτικό σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία, που έχει αρκετούς παίκτες οι οποίοι μπορούν σύντομα να χτυπήσουν την πόρτα των μεγάλων.

Για παράδειγμα υπάρχει ο Δημητρίου (φωτό από το φιλικό με τη Λαμία), ο υψηλόσωμος στόπερ τον οποίο είδαμε στην προετοιμασία. Πολύ δυνατός, καλός ψηλά αλλά και στην προώθηση του παιχνιδιού. Μας έκανε πολύ καλή εντύπωση ο συγκεκριμένος το καλοκαίρι (ακόμη και στον αγώνα με τη Μπριζ) και είναι ένα δείγμα του επιπέδου αυτής της ομάδας.

Για να έχει τύχη όμως ο Δημητρίου και ο κάθε Δημητρίου, χρειάζεται να υπάρχει και μία επαφή-συνεργασία της πρώτης ομάδας με τη δεύτερη. Δεν γίνεται δηλαδή ο Δημητρίου να κάνει τόσο καλή εντύπωση σε όλους με την παρουσία του στην Ολλανδία και από εκεί και πέρα να μην προπονείται ποτέ με τους άνδρες.

Δεν γίνεται απλά να καλούνται ένα απόγευμα στις 18:00 για να μπουν και να παίξουν χωρίς καμία προετοιμασία και επαφή με τους μεγάλους, ένα φιλικό με τον ΠΑΣ και ένα ακόμη με την Λαμία. Και μετά… πάλι να μην τους βλέπει κανείς από τους μεγάλους. Έτσι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να καταλάβεις ποιος αξίζει και τι μπορεί να δείξει.

Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικά ταλέντα, αλλά είναι φανερό ότι υπάρχει απόσταση που όλο και μεγαλώνει μεταξύ των τμημάτων. Και γι’ αυτό προφανώς δεν φταίει ο Γκαρσία και όσοι είναι κάτω στις ακαδημίες. Εκτός και αν ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον στόχο να βγάζει παίκτες.

Ο Σαββίδης όμως κάνει παράπονα για το ότι δεν βγαίνουν πλέον ποδοσφαιριστές από κάτω, και καλό θα είναι να δούμε και το γιατί…

Έχει κοπεί κάθε επαφή πρώτης και δεύτερης ομάδας και δεν γίνεται χωρίς πρόγραμμα, διάθεση και επιμονή να ενσωματωθεί νεαρός παίκτης στην πρώτη ομάδα. Ποιος θα έρθει και από το πουθενά (χωρίς σχέδιο) θα παίξει στους μεγάλους και θα διακριθεί;

Τέλος πάντων αυτή η Κ20 έχει τεράστια ποιότητα και θα είναι έγκλημα να μην αξιοποιηθούν παίκτες της… Θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη επιμονή αυτή την ομάδα, γιατί όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για εξαιρετικό σύνολο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ