Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όποιος αντέχει στον πρωταθλητισμό…

Με τα… «αν» δεν παίρνεις πρωτάθλημα. Όποιος αντέξει στον πρωταθλητισμό

Editorial

Όποιος αντέχει στον πρωταθλητισμό…

Οργή επικρατούσε χθες το βράδυ! Αυτό το 1-1 με τη Λάρισα προκάλεσε τρομερό εκνευρισμό. Ήταν το σκορ. Ήταν η εμφάνιση. Ήταν ο απίστευτος τρόπος στο τελευταίο λεπτό. Ήταν ο αδύναμος αντίπαλος. Το τραγικό γήπεδο. Ήταν ο διαιτητής και φυσικά ο Κούγιας! Όλα αυτά μαζί προκάλεσαν τόσα βρισίδια που πραγματικά χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε!

Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι ΔΕΝ είναι η κατάσταση σήμερα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ που έχασαν από Ατρόμητο και Αστέρα… Στον ΠΑΟΚ είναι αλλιώς… Το συναίσθημα είναι πολύ πιο έντονο και στα καλά και στα άσχημα και αυτή θα είναι μία από τις δυσκολίες που έχουν όλοι να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν στην Τούμπα. Τρομερός ενθουσιασμός στα καλά, απίστευτη απογοήτευση στα δύσκολα!

Από τον αγώνα στη Λάρισα που έγινε τώρα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο ΠΑΟΚ πρέπει να πήρε πάρα πολλά μαθήματα. Είναι αρχή της χρονιάς, αυτό ήταν το έκτο ματς για τη νέα ομάδα του ΠΑΟΚ και όλα αυτά τα παθήματα πρέπει να αξιολογηθούν σωστά για τη συνέχεια.

Πάθημα για την κάκιστη προετοιμασία για να βγει σε αυτό το ματς. Πάθημα για το πώς παίζεις σε απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο. Πάθημα για το πώς μπορείς να την «πατήσεις» όταν το μυαλό σου κολλάει στο 1-0. Πάθημα για τις πιθανές κακές διαιτησίες και πώς αντιμετωπίζονται. Όλα όσα έγιναν πριν-κατά τη διάρκεια, αλλά και στο τέλος πρέπει να τα μελετήσουν εκ νέου στην ομάδα, αλλά και στην ΠΑΕ…

Για το πώς ο ΠΑΟΚ έχασε αυτούς τους βαθμούς θα πρέπει να αρρωστήσουν όλοι. Όσοι έπαιζαν και όσοι έβλεπαν απέξω. Δεν ξεπερνιέται ένα τέτοιο αποτέλεσμα σε μία μέρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο Λουτσέσκου! Φαινόμενο! Το μπινελίκι που «τρώει» για τα λάθη του, σε τόσο μικρό διάστημα, από τόσο πολύ κόσμο, δημιουργεί μία κατάσταση που όμοιά της δεν έχει να αντιμετωπίσει καμία άλλη ομάδα.

Όλα αυτά είναι εντελώς άσχετα με το τι έκαναν οι άλλες ομάδες σήμερα. Μικρή σημασία έχουν αυτά μήνα Σεπτέμβριο ή αρχές Οκτωβρίου. Αν μείνεις στο που θα ήσουν ΑΝ… αυτό το διάστημα και σε πάρει από κάτω, τότε δεν έχεις καμία τύχη να διεκδικήσεις στόχους. Αυτό το πρωτάθλημα θα το πάρει όποιος ξεπεράσει πιο εύκολα τις κρίσεις του (γιατί με καθαρότερη διαιτησία αυτές θα είναι περισσότερες για όλους) και ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τους μηχανισμούς αντίδρασης, γιατί η πίεση που ασκείται είναι τεράστια και αυτό δεν θα αλλάξει. Άρα ας καταλάβουν στην ομάδα ότι… θα παίζουν κάθε Κυριακή με το πιστόλι στον κρόταφο.

Οι ατάκες «μας το δίνουν, δεν το παίρνουμε, δεν το θέλουμε» και άλλα τέτοια… δείχνουν πόσο άρρωστη κατάσταση επικρατούσε. Μιλάμε λες και είμαστε στην 25η αγωνιστική. Λες και δεν έχουμε καταλάβει ότι φέτος όλοι θα κάνουν πολλές γκέλες, άρα αυτό που τώρα συμβαίνει είναι το φυσιολογικό για ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα αν κάποιος εντός και εκτός ΠΑΟΚ κουράστηκε από τώρα με τις αγωνίες, τις σφαλιάρες, τις ισοπαλίες, τα λάθη, τις γκαντεμιές, ή οτιδήποτε άλλο γίνεται στο πρωτάθλημα, τότε ας τα παρατήσει. Η μάχη συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πολλούς μήνες… Και όποιος αντέξει!

Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ χάνει χρόνο να ασχολείται με τον Κούγια δημοσίως. Δεν μπορεί το μέγεθος του ΠΑΟΚ να ανοίγει διάλογο με τον συγκεκριμένο. «Ποτέ ένα μεγάλο μέγεθος δεν ασχολείται δημοσίως με ένα άλλο μικρότερο…» έλεγε κάποτε ένας πρόεδρος και προφανώς είχε δίκιο. (Στο παρασκήνιο βεβαίως θα δούμε τι θα γίνει…)

Ο Ολυμπιακός ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα βρει λύσεις επειδή άλλαξε προπονητή και πήρε τον Λεμονή, όπως πήγαν να περάσουν τις περασμένες ημέρες. Έχασαν καθαρά από τον Ατρόμητο, με διαιτησία Αρετόπουλου που δεν προσπάθησε ιδιαίτερα να αλλοιώσει την εικόνα και να βγάλει μπροστά τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ μετά από Ευρώπη έκανε rotation και σε αγώνα με τον Αστέρα δεν έκανε φάση επί 90 λεπτά. Ούτε καν επίθεση της προκοπής δεν έκανε η Ένωση! Η οποία στα Γιάννινα σώθηκε από τον Θεό, με τη Λαμία την έσωσε ο Βάτσιος, σήμερα όμως δεν είχε καμία τύχη!

Αυτές οι δύο ομάδες έχουν τώρα από δύο ματς με Μπαρτσελόνα και Μίλαν αντίστοιχα και κάπου εκεί ενδιάμεσα υποδέχονται τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από αυτούς ο ΠΑΟΚ. Σε κανονικά γήπεδα, με κανονικές διαιτησίες ο ΠΑΟΚ θα πάρει εύκολα αποτέλεσμα εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γερμανός ρέφερι στην Τούμπα

Η επιλογή για το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα έγιναν γνωστοί οι ορισμοί για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (19:30) ορίστηκε ο Ρόμπερτ Σρέντερ.

Ο Γερμανός, από την 1η κατηγορία της UEFA, θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Νόρμπερτ Γκρουτζίνσκι και Πέτερσεν Νάιτζελ. Τέταρτος ορίστηκε ο Τσιάρας Παναγιώτης - Ραφαήλ, ενώ στο VAR θα είναι ο Τίμο Γκέραχ.

Φέτος, ο Σρέντερ έχει σφυρίξει σε 12 αγώνες στην Bundesliga, αλλά και στο Europa Conference League. Ο Γερμανός θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε 1.5 μήνα στην Τούμπα, καθώς ήταν τέταρτος διαιτητής στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (5-1).

Αναλυτικά οι ορισμοί των πλέι οφ και των πλέι άουτ:

Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Παπαπέτρου
Βόλος - Πανσερραϊκός: Ζαμπαλάς
Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα: Παπαδόπουλος
Παναιτωλικός - Ατρόμητος: Φωτιάς
Ολυμπιακός - Λαμία: Διαμαντόπουλος
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Σρέντερ
Παναθηναϊκός - Άρης: Αγκάγεφ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ και πλέι οφ: Τι δείχνει η τελευταία τριετία;

Η δεδομένη αδυναμία και το πρόβλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ξεκάθαρο πως το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει μείνει από ενέργεια. Είναι ξεκάθαρο πως το μομέντουμ είναι κακό και υπάρχει μία δεδομένη αδυναμία πνευματικά.

Ο ΠΑΟΚ, για τρίτη διαδοχική χρονιά παρουσιάζει ένα άκρως προβληματικό πρόσωπο στα πλέι οφ και αυτό, φαίνεται τόσο από τα αποτελέσματα, όσο κι από την εικόνα του. Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής φέτος; Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να επιδείξει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ εκκρεμεί και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που αναβλήθηκε, μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

Γυρίζοντας λίγο πίσω και πέρυσι ο ΠΑΟΚ μπήκε με αξιώσεις στα πλέι οφ, ξεκίνησε την πορεία του με τον πιο ιδανικό τρόπο, με ένα διπλό στην έδρα του Άρη, ωστόσο, η συνέχεια ήταν καταστροφική, με τον τελικό απολογισμό να μην είναι καλός. 4 νίκες, 1 ισοπαλίες και 5 ήττες είχαν οι "ασπρόμαυροι", για να ακολουθήσει και ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1

ΠΑΟΚ - Βόλος 4-2

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

ΠΑΟΚ - Άρης 3-2

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1

Στο "κάδρο" μπαίνει και η σεζόν 2021/22, με τον ΠΑΟΚ να καταρρέει στα πλέι οφ, κλείνοντας την παρουσία του σε αυτά με μόλις 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, με την εκκίνηση να είναι τότε ιδανική, αλλά στη συνέχεια τα παιχνίδια εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, με την ομάδα να "αδειάζει" σε όλα τα επίπεδα.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2

Άρης - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ