Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ;

Αυτή είναι η κατάσταση και να δούμε ποιος μπορεί να την αντιμετωπίσει

Editorial

Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ;

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα με ανατροπή στο σκορ. Το αποτέλεσμα μετράει πολύ περισσότερο από κάθε τι άλλο και αυτό το αποτέλεσμα ήρθε μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Γιατί όταν αυτή η οργανωμένη ομάδα του Ατρόμητου που δεν δέχονταν γκολ ποτέ… καταφέρνει και προηγείται, με την πρώτη της φάση μέσα σε άδειο γήπεδο, αυτός ο πιεσμένος ΠΑΟΚ που δεν έχει και κόσμο να τον βοηθήσει, πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσει. Να κάνει δηλαδή αυτό που δεν έκαναν ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Οι οποίοι σε άδειο γήπεδο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στον Ατρόμητο και τελικά… έχασαν.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν από τον οποίο έλειψαν και πολύ κομβικοί παίκτες, κέρδισε και είναι πρώτος παρά τα προβλήματα που μόνος του έχει βάλει στον… εαυτό του.

Μετά από ώρες και με πιο κρύο μυαλό, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε και τόσο καλό παιχνίδι απόψε. Οι μόλις οκτώ τελικές, η έλλειψη ψυχραιμίας σε σημαντικά σημεία, η αναποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις άμυνας και επίθεσης, η μέτρια κυκλοφορία και η μικρή ταχύτητα, το χάσιμο της συγκέντρωσης και του κέντρου στο τέλος (κάπως έτσι έχασε το ματς στη Λάρισα…) δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις. Επί προσθέτως είχε και αρκετούς παίκτες σε κακή βραδιά. Το χειρότερο ήταν ότι «μιλάμε» για τα ίδια πρόσωπα που και άλλα ματς δεν «τραβάνε».

Παρολ’ αυτά, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την πιο δυσκολοκατάβλητη ομάδα του πρωταθλήματος, η οποία βέβαια είχε μεγάλες απουσίες. (Αν έπαιζαν φυσικά οι τρεις του ΠΑΟΚ, θα είχαμε άλλα θέματα, γι’ αυτό ας μην πάμε σε αυτά…).

Ο Βιεϊρίνια μας δικαιώνει γιατί… δεν γίνονταν είτε ως μπακ, είτε ως εξτρέμ, είτε ως δεκάρι ή φορ ή χαφ, δεν γίνονταν αυτός ο παίκτης, αυτό το ταλέντο, αυτή η ΠΑΟΚτσοαναθρεμμένη προσωπικότητα, να μην αναλάμβανε τα ηνία, δεν γίνονταν να μην έβγαινε μπροστά για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στον τίτλο. Να κάνει την προσπάθεια τέλος πάντων…

Ξέρω καλά ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε σήμερα, έστω και αν ο Βιεϊρίνια ήταν τέλειος στη θέση του, είτε η ομάδα είχε δέκα δοκάρια και… έξω, ο προπονητής θα ξεφωνίζονταν για… άπειρες ώρες και ημέρες. (Σε συνδυασμό μάλιστα με την παρουσία του Κουλούρη, θέλω να γράψω ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε –ανεξάρτητα από την εμφάνιση- λογικά θα φεύγαμε από το γήπεδο… τα ξημερώματα. Και χωρίς τον Αργυρό!).

Ο προπονητής ο οποίος είχε πρόβλημα και τι επέλεξε; Έβαλε δίδυμο Βιεϊρίνια-Μακ στα αριστερά, αντί να διαλέξει Δεληγιαννίδη-Μακ, ή Κρέσπο-Βιεϊρίνια, ή ποιος ξέρει τι άλλο; Ένα άλλο αμυντικογενές δίδυμο δηλαδή, σίγουρα πιο αμυντικογενές από αυτό που έπαιξε και πήγε καλούτσικα, όπως και το Μάτος-Κάμπος.

Όσο για τον Κουλούρη και για να είμαι δίκαιος, από τη στιγμή που είπε ο Λουτσέσκου ότι η επιλογή ΔΕΝ οφείλονταν στην απουσία Πρίγιοβιτς στην Κίνα, νομίζω (με τη δική λογική) ότι ήταν λάθος να μην παίξει ο Σέρβος σε αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ ήταν δεδομένο ότι θα είχε 70-30 κατοχή και θα έκανε τουλάχιστον 30 γεμίσματα. Ο Σέρβος έχει μεγάλο πρόβλημα (και δημιουργεί ζήτημα στην ομάδα) σε άλλους είδους παιχνίδια.

Τέλος πάντων… Η κρίση και η άποψη με βάση το αποτέλεσμα και μόνο, δεν θα αλλάξει. Τα άλλα όμως;

Γιατί και τα άλλα έχουν σχέση με τα εσωτερικά…

Αφού σημειώσω ότι ξέρω καλά τι γράφω… που, προχωράω.

Έχετε καταλάβει τι γίνεται και τι θα γίνει και στη συνέχεια στη χρονιά που ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα;

Πολλοί και διάφοροι, μεταξύ των οποίων το βρωμιάρικο σύστημα, όλοι οι αντίπαλοι, οι «φίλοι», οι άφιλοι, οι εχθροί, οι κομπλεξικοί, αλλά και ΠΑΟΚτσήδες είναι έτοιμοι να σκίσουν τον ΠΑΟΚ, είτε…

1) Γιατί αδικείται και δεν ξέρει να διασφαλίζει τα συμφέροντά του.

2) Γιατί δεν ευνοείται και παρά την προσπάθεια να αλλάξει την ΕΠΟ του έχουν «πάρει» κάποιοι άλλοι τη διαιτησία.

3) Γιατί πήρε ένα σφύριγμα, άρα… είναι το ίδιο με τους άλλους και δεν ισχύει το δόγμα περί εξυγίανσης, έκφραση την οποία χρησιμοποιούν και ειρωνικά.

Είναι να τρελαίνεσαι! Αυτό θέλουν βέβαια! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.

Να είναι μόνιμα ο ΠΑΟΚ σε φάση άμυνας, να είναι ΜΟΝΙΜΑ ο ΠΑΟΚ σε θέση απολογούμενου!

Μονά-ζυγά… όλα ΚΑΤΑ του ΠΑΟΚ! Αυτό θέλουν! Και το θέλουν γιατί ξέρουν πόσο εύκολο θύμα είναι ο ΠΑΟΚ στο εσωτερικό του.

Και ξέρετε κάτι… Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν όλοι αυτοί. Δεν έχει ο ΠΑΟΚ τον τρόπο να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις. Τέσσερις-πέντε-έξι άνθρωποι θα κάνουν και πάλι τον αγώνα τους απέναντι σε 50 οργανωμένους και καλά στηριζόμενους και… το αποτέλεσμα δύσκολα δεν θα είναι υπέρ των άλλων.

Αυτό βολεύει, αυτό κυνηγάνε, αυτό θέλουν να πετύχουν. Τον ΠΑΟΚ μόνιμα στο στόχαστρο. Είτε αδικείται να… απολογείται για το πώς δεν άλλαξε η κατάσταση, είτε ευνοείται… να απολογείται για το ότι «δεν ήρθε η εξυγίανση».

Και για να μην τρελαθούμε εντελώς, σε ζωντανή εξέλιξη, ο Παπαπέτρου στη δύσκολη φάση (γκρέμισμα πάνω, μπάλα κάτω) έδωσε αυτό που θα έδινε το 90%. Πέναλτι είδαν όλοι.

Μετά τι έγινε όμως; Μετά επειδή πιέστηκε από τους «Ατρόμητους» και τους Αγγελόπουλους (αν είναι δυνατόν) έπαιξε μέσα στην Τούμπα 30-70!!

Αυτή είναι η κατάσταση… Και επειδή ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ενωθεί και να συσπειρωθεί, θα είναι μία ζωή… στην άμυνα και φυσικά στην εσωστρέφεια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπύρα… Ζίβκοβιτς στη Σερβία

Ενόψει Euro 2024

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αντίστροφα για την τελική φάση του Euro 2024 μετρούν στη Σερβία με την εθνική ομάδα της χώρας να δίνει το παρών στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό εταιρεία μπύρας κυκλοφορεί έχοντας τυπωμένα στα προϊόντας της, πρόσωπα των διεθνών ποδοσφαιριστών της εθνικής Σερβίας.

Έτσι, στις παρτίδες μπύρας βρίσκεται και το πρόσωπο του Αντρίγια Ζίβκοβιτς!

Το ίδιο έχει συμβεί και με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς της Γιουβέντους αλλά και του Ντούσαν Τάντιτς της Φενέρμπαχτσε.

https://twitter.com/FSSrbije/status/1783836999566377047?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1783836999566377047%7Ctwgr%5Ea53485deb02c0fee75654777cc0bdf6f2974bd4b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazzetta.gr%2Ffootball%2Fsuperleague%2F2328759%2Fpaok-prosopo-toy-zibkobits-mpike-se-mpyra

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FORZA με όλες τις ειδήσεις για ΠΑΟΚ

Αύριο και όλο το Σαββατοκύριακο στα περίπτερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η FORZA κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Απριλίου (και όλο το Σαββατοκύριακο) με αποκλειστικά ρεπορτάζ για τον ΠΑΟΚ, ειδήσεις και έρευνες, αθλητικό παρασκήνιο, ειδήσεις για όλα τα τμήματα του Δικεφάλου και ειδικό ένθετο για το στοίχημα με τις καλύτερες υπογραφές

Η FORZA πρωτοπορεί με σεβασμό στους αναγνώστες της και προσφορές που δεν αντιγράφονται

Η κορυφαία σε πωλήσεις και αναγνωσιμότητα εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλάζει το επίπεδο της ενημέρωσης και της αντίληψης που υπάρχει για τον αθλητικό Τύπο

Η επιθυμία σας για online ανάγνωση της FORZA και της FORZA Plus, έγινε πραγματικότητα. Οι φίλοι αναγνώστες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία πώλησης εφημερίδων, έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην ύλη της εφημερίδας, ηλεκτρονικά μέσα από το www.forzaonline.gr

To ηλεκτρονικό κατάστημα της FORZA είναι στη διάθεση σας

Η επόμενη μέρα μετά το ΣΟΚ στη Λαμία

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ και τα… ρέστα πριν το φινάλε

Οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν τις τελευταίες ώρες πριν το καθοριστικό ντέρμπι με ΑΕΚ

Αρθρογραφούν στη FORZA: Κώστας Βασιλόπουλος, Γιώργος Κουβεντίδης, Σταύρος Κόλκας, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Κλεάνθης Βαλαρούτσος, Σωτήρης Μήλιος, Γιάννης Λαγογιάννης, Βαγγέλης Βούλγαρης, Σταύρος Σουντουλίδης, Θόδωρος Χαστάς

Διαβάστε στην FORZA, ρεπορτάζ, παρασκήνιο και αναλύσεις για όλα τμήματα του Α.Σ. ΠΑΟΚ, αφιερώματα στις ασπρόμαυρες ακαδημίες, θέματα που θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές του ρεπορτάζ

Η κορυφαία εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζει παρασκηνιακές αποκαλύψεις, προτάσεις διασκέδασης, ρεπορτάζ για το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέματα της Super League και της ΕΠΟ με την υπογραφή του Κώστα Πλιάτσικα

Μάθετε όσα θέλετε να ξέρετε για τον χώρο των MEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μητσοτάκης, ΠΑΟΚ και… Luben (vid)

Όλα τα… τυχαία γεγονότα μαζεμένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γνωστή χιουμοριστική σελίδα «Luben» ετοίμασε ένα μικρό βίντεο, για όσα… συνέβησαν στον ΠΑΟΚ μετά την ατάκα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα.

Απολαύστε το…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ