Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένας πολύ μεγάλος θρίαμβος

Τα μπασκετικά με τον θρίαμβο, τα ποδοσφαιρικά με τις μεταγραφές, αλλά και το βόλεϊ

Editorial

Ένας πολύ μεγάλος θρίαμβος

Μπάσκετ έχουμε σήμερα! Δικαιωματικά είναι στην πρώτη θέση της επικαιρότητας η ομάδα του Παπαθεοδώρου. Μία ομάδα που απέδειξε κόντρα και σε μία από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες, ότι έχει φθάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, σε αντίθεση με ότι λέγονταν-γράφονταν ή “προβλέπονταν” πριν δύο μήνες. Ξέρουν στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και πάντα παρουσιάζουν μία ομάδα που είναι από… αξιοπρεπής έως δυνατή.

Οποιαδήποτε είδους επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του… 20 φορές πιο ακριβού Ολυμπιακού, θα ήταν πολύ μεγάλη. Εδώ όμως είχαμε κάτι άλλο…

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό με… εφτά πόντους και ότι αυτό μπορεί να φαντάζει καθένας. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα τον Ολυμπιακό! Η διαφορά των εφτά πόντων είναι πολύ μικρή για όλο αυτό το ματς που είδαμε! Το 78-71 δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά απόδοσης που είχαν οι ομάδες. Κατά… τύχη διαμορφώθηκε αυτό το σκορ που βάσει συνολικής εικόνας έπρεπε να είναι στο +12 ή στο +14 για τον ΠΑΟΚ.

Αυτό ήταν το φοβερό στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όλη η εικόνα της αναμέτρησης. Στο μπάσκετ ο καλύτερος (ή ο πιο πλούσιος) κερδίζει, αλλά σήμερα στο κλειστό του ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε λεπτό του αγώνα όπου ο Δικέφαλος του Βορρά να μην είναι φανερά ανώτερος του αντιπάλου του!

Επιθετικά ο ΠΑΟΚ έκανε όργια στο πρώτο δεκάλεπτο και μετά ήταν θετικός, απέναντι στην καλύτερη άμυνα της Ευρώπης. Αμυντικά ο ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός. Ναι μεν και οι ερυθρόλευκοι ήταν σε κακό απόγευμα, αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ με την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν τρομακτική.

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ σε επίθεση, σε άμυνα, στα ριμπάουντ, σε ασίστ, λιγότερα τα λάθη και… ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στις βολές! (Ξέρετε τι σημαίνει να παίζεις με την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη και να κάνεις ΜΟΝΟ έξι λάθη;)

Ο Γκος ήταν μαγικός και απόλυτα σίγουρος σε κάθε προσπάθεια που πήρε, ο Τζάκσον είχε ένα πολύ καλό διάστημα 12 λεπτών όπου και έπαιξε, ενώ τα 37 λεπτά του Χαραλαμπόπουλου αρχίζουν να μας δείχνουν ότι… ήρθε ΚΑΙ αυτός.

Ό, τι και να γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς, αυτός ο θρίαμβος «γράφει» και θα συζητιέται για όλο αυτό το διάστημα. Θα είναι ένα σημείο αναφοράς, γιατί… δυστυχώς τέτοιες νίκες απέναντι στους δύο πρώτους, έρχονται μια φορά στα 2-3 χρόνια…

Τι ωραίο δώρο για τον Γιαννάκη (φωτό) μας αυτό!

* Στα μεταγραφικά και στο ποδόσφαιρο, είναι φανερό ότι ο Σαββίδης έχει και πάλι μεγάλη διάθεση να πληρώσει πολλά χρήματα για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Κάθε φορά που κάτι φαίνεται να πηγαίνει στραβά στις μεταγραφές, «φορτώνει» και «απαντάει» με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Αυτό είναι το σίγουρο και το ευχάριστο. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ και από εκεί την ενσωμάτωση-προσαρμογή όσων έρθουν στο σύνολο που έχει βρει ρυθμό και ομοιογένεια. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, μεταγραφές δεν γίνονται για τέσσερις μήνες, αλλά γι’ αρκετά χρόνια… Τώρα το ποιος είναι καλύτερος από Μολέντο-Χατσερίδη, δεν ξέρω. Ίσως και να μην έχει νόημα αυτό, γιατί και οι δύο υποθέσεις δεν είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ ώστε να διαλέξει… Άρα η μάχη συνεχίζεται.

Ο Ολυμπιακός που ενισχύεται με τον Μιραλάς, ήταν δυνατός και στην Λάρισα, αλλά… τώρα αλλάζει προπονητή και αυτό μπορεί να επιφέρει αναταράξεις. Και η ΑΕΚ είναι δυνατή… Σε λίγο όλοι θα καταλάβουν αυτό που εδώ και ένα μήνα τονίζουμε. Οι γκέλες των διεκδικητών του τίτλου θα ελαχιστοποιηθούν και ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανταπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση.

* Είχαμε νίκη και στο βόλεϊ σήμερα. Ο ΠΑΟΚ χωρίς βασικό διαγώνιο, με τραυματισμούς Σακόγλου και Σαφράνοβιτς κέρδισε δύσκολα με 2-3 μέσα στην Κηφισιά. Για το πρωτάθλημα και τη δεύτερη θέση τα έχουμε ξαναγράψει… Δεδομένη είναι και ψάχνουμε τα άλλα, τα γύρω-γύρω.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ