Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μαγική δύναμη που θα τον βοηθήσει και πάλι στο 90΄

Ο ΠΑΟΚ πριν από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και το τέλος της μεταγραφικής περιόδου

Editorial

Η μαγική δύναμη που θα τον βοηθήσει και πάλι στο 90΄

Φεύγει η Πέμπτη και η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον πολύ κρίσιμο αγώνα με τον Παναιτωλικό, κορυφώνεται.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, βλέπουμε ότι ο ΠΑΟΚ σε αυτό το ματς απέναντι στον φορμαρισμένο αντίπαλό του, δεν θα έχει τον Πέλκα, τον Μπίσεσβαρ, φυσικά και τον Τσίμιροτ που παραχωρήθηκε. Στον αγώνα σφυρίζει ο διαιτητής Θάνος που πέρυσι, κατά το τέλος της χρονιάς, είχε πολλές ιστορίες με τον ΠΑΟΚ, ενώ ενόψει αυτής της αναμέτρησης, απαγορεύτηκε οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών. Γίνεται αντιληπτό, ότι η προετοιμασία γι’ αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι πολύ καλύτερη και η αντιμετώπιση του αγώνα από όλους στην ομάδα, ακόμη πιο σοβαρή σε σχέση με τα περασμένα παιχνίδια.

Χωρίς να κινδυνολογούμε, θα περιγράψουμε τι ακριβώς ισχύει σήμερα και στην υπόθεση του χαφ, μετά την απόφαση να παραχωρηθεί ο Τσίμιροτ. Ο ΠΑΟΚ στις 25/1 και ενώ είχε αφήσει σε εκκρεμότητα άλλα μεταγραφικά θέματα (ενίσχυσης και αποδεσμεύσεων), άνοιξε και ζήτημα αμυντικού μέσου. Είναι ξεκάθαρο ότι στον ΠΑΟΚ κάνουν πολλές προσπάθειες για να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα έχει τις προοπτικές να προσφέρει περισσότερα από τον Τσίμιροτ. Μας έχουν αποδείξει στον ΠΑΟΚ, ότι διάθεση έχουν. Θα δούμε αν υπάρχει χρόνος και μεθοδολογία. Το ότι υπογράφοντας για τον Τσίμιροτ δεν υπήρχε «κλεισμένη» ή… περίπου «τελειωμένη» κάποια υπόθεση παίκτη, είναι ένα ρίσκο, μια και στις 25/1 δεν υπήρχε προφανής λόγος να μπει ο ΠΑΟΚ και σε αυτή την μεταγραφική περιπέτεια.

Όλα αυτά, ισχύουν μέχρι τώρα. Σε μία-δύο-τρεις μέρες, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ισχύουν άλλα δεδομένα και ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει (έστω και στα τέλη του μήνα) να βρει λύσεις γι’ αυτούς που πρέπει να αποκτήσει για να καλύψει τα κενά του, αλλά και γι’ αυτούς που έπρεπε και πρέπει να αποχωρήσουν. Πραγματικά πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, μία μαγική δύναμη θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ -έστω και στο 90΄- να κάνει τη δουλειά του. Αυτό φυσικά και δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να καταγράφουμε όλα αυτά που θεωρούμε ότι μερικές φορές βάζουν σε κίνδυνο την πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας.

* Κλείνοντας, οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την τρομακτική ανταπόκρισή σας στο τσατ που απόψε εγκαινιάσαμε και έτσι καταφέραμε να έχουμε ακόμη πιο άμεση επαφή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ