Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εβδομάδα αγώνων και μεταγραφών

Υπομονή…

Editorial

Εβδομάδα αγώνων  και μεταγραφών

Άλλη μία μεγάλη εβδομάδα ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ. Εβδομάδα που καταλήγει στον τελικό των Ιωαννίνων, εκεί όπου και πάλι ο κόσμος θα βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί. Άλλος ένας τελικός, το ίδιο δύσκολος και κρίσιμος με το παιχνίδι του Αγρινίου.

Μέχρι τότε μένουν δύο μέρες για τις μεταγραφικές υποθέσεις του ΠΑΟΚ. Σήμερα δεν τελείωσε κάτι αφού και για τον Χατσερίδη συνεχίζονται οι επαφές με στόχο να δούμε ποιος θα υποκύψει, ενώ και στα χαφ οι λύσεις που έχει ο ΠΑΟΚ είναι αρκετές, προς το παρόν όμως δεν έχει κλείσει κάποιος παίκτης.

Για τον Χατσερίδη είναι σχεδόν βέβαιο ότι με τα νούμερα που «παίζουν» πολύ δύσκολα θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση. Είναι δυνατόν να δώσει ο ΠΑΟΚ πάνω από δύο εκατομμύρια σε ομάδα, για παίκτη που το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι; Αν η Ντιναμό αποκτήσει παίκτη (ακόμη και τον Ζαμπράνο) ίσως κάτι αλλάξει. Αλλά πρέπει να αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό.

Στα χαφ οι λύσεις είναι αρκετές. Ο ΠΑΟΚ προχωράει ταυτόχρονα πολλές περιπτώσεις. (Περιττό να επαναλάβουμε πόσο αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε έτοιμη λύση πριν και μετά την παραχώρηση Τσίμιροτ). Τρέχουν λοιπόν «παράλληλα» μερικές υποθέσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο παίκτες από Ευρωπαϊκές ομάδες περιμένουν ένα τηλέφωνο για να «κλείσουν», αλλά ο ΠΑΟΚ ψάχνει και τις καλύτερες και πιο δύσκολες λύσεις στις οποίες έχει επικεντρώσει. Αυτές που οριστικά θα κριθούν αύριο μια και δόθηκε προθεσμία. Αν λοιπόν δεν τα καταφέρει με τους πρώτους του στόχους, θα στραφεί στις «έτοιμες» λύσεις.

Εδώ που έφθασε το θέμα πλέον, ο χρόνος δεν παίζει ρόλο. Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει χαφ είτε αύριο Τρίτη, ή την Τετάρτη. Μικρή η διαφορά πλέον.

Ότι άργησε είναι δεδομένο. Απλά τώρα μετράει η διαπραγματευτική ικανότητα και οι προτεραιότητες που έχουν μπει, για να δούμε που θα «κάτσει» η κρίσιμη επιλογή. Ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να μην πάρει παίκτη. Θα πάρει… Να δούμε όμως τι επιπέδου παίκτη…

Κατά τα άλλα η εβδομάδα έχει και μπάσκετ (Τετάρτη 19:30 εδώ με Νεπτούνας), έχει και βόλεϊ (Τετάρτη 21:00 με Φριντρισχάφεν) με σπουδαία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο… υπομονή. Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολλά παιχνίδια ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ που…ξέχασε να σκοράρει

Η συνέπεια στη διάρκεια της σεζόν και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή στις επιδόσεις σκοραρίσματος, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει πετύχει 127 τέρματα σε 54 αγώνες για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Ένας μέσος όρος 2,3 τερμάτων ανά παιχνίδι.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου μοιάζουν να έχουν...ξεχάσει να σκοράρουν, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 2 γκολ, αμφότερα μετά την συμπλήρωση των 90 λεπτών, σε Πειραιά και Λαμία.

Είχαν προηγηθεί τα δυο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης στο Europa Conference League, εκεί όπου οι «ασπρόμαυροι» απέτυχαν να σκοράρουν σε Μπριζ και Τούμπα, απέναντι στην βελγική ομάδα.

Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια κόστισαν στον ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή του συνέχεια ενώ ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες του για κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ των 125 γκολ σε 50 παιχνίδια, δηλαδή 2,5 γκολ ανά ματς, σκόραρε μόλις δυο στα επόμενα τέσσερα. Προφανώς και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στην πιο κρίσιμη καμπή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη απώλεια κι η πιο οδυνηρή

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο κόντρα στην Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ισοπαλία σαν...ήττα για τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», με τον Δικέφαλο του Βορρά να πετά δυο βαθμούς που πιθανότατα τον θέτουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο των βαθμών στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία, έχοντας επικρατήσει και στα 15 παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (24/4), με την Λαμία να αποσπά τον πρώτο της βαθμό κόντρα στους «ασπρόμαυρους».

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός πως στις προηγούμενες δεκαπέντε αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί μόνο 2 τέρματα και είχε σκοράρει 36!

Όλες οι αναμετρήσεις κόντρα στη Λαμία:

ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απογευματινό ραντεβού στη Νέα Μεσημβρία

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής (28/4, 19:30) στην Τούμπα, εκεί όπου υποδέχεται την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Όπως έγραψε και ο Δικέφαλος του Βορρά, «δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις, αλλά για έργα», με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει την εικόνα της ενόψει της συνέχειας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Εκόνγκ, που δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά κατά την εφετινή περίοδο. Κατά τ' άλλα, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεση του προπονητή, κάτι το οποίο συμβαίνει και στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. H προπόνηση της Παρασκευής (26/4) έχει οριστεί για τις 17:00, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον τρόπο που θα του εξασφαλίσει την αποφυγή της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα, κάτι δυσανάλογο με το ποδόσφαιρο που έχει παρουσιάσει συνολικά, την πορεία που έχει πραγματοποιήσει, το θέαμα και τα πολλά γκολ. Μπροστά του παρουσιάζεται μια ευκαιρία να βγάλει αντίδραση, με την ΑΕΚ, και στη συνέχεια μια διακοπή που θα βοηθήσει πολύ σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο, τους ποδοσφαιριστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ