Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι επιτυχίες του φετινού ΠΑΟΚ

Η σημερινή ποδοσφαιρική επικαιρότητα

Editorial

Οι επιτυχίες του φετινού ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία για τον τελικό σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά με την ομάδα να μην έχει προβλήματα. Είναι καλά ο ΠΑΟΚ. Είναι φορμαρισμένος. Είναι δυνατός. Οι παίκτες είναι υγιείς. Είναι αποφασισμένοι και έχουν αυτοπεποίθηση. 

Ψυχολογικά ο Σαββίδης φρόντισε να τους τονώσει και μεταξύ άλλων είπε πολλά και ολόσωστα πράγματα για τον Λουτσέσκου και όσα πέτυχε μέχρι φέτος. Απλά αυτά αξίζει να τα θυμόμαστε όλοι και σήμερα και αύριο και τη Δευτέρα, από εβδομάδα γενικώς, όταν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού ο ΠΑΟΚ οφείλει με ψυχραιμία και ποδοσφαιρικό σχέδιο όχι να… ξαναφτιάξει ομάδα, αλλά να βελτιώσει την υπάρχουσα.

Κατά τα άλλα ο Μελισσανίδης για τις εντυπώσεις τόνισε ότι ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να δώσει παρών στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ απαξίωσε να απαντήσει σε αυτή την πρόταση επικοινωνιακού χαρακτήρα και γι’ αυτό το θέμα πρέπει να σημειωθεί ότι: Στον τελικό ο Σαββίδης δήλωσε ότι δεν θα παραβρεθεί. Αυτό προφανώς δεν αλλάζει. Για εμένα το σημαντικό είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Πρόκειται για τρία χρόνια!

Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ είχε γνωμοδοτήσει για ένα παρόμοιο θέμα του Σπανού, ο οποίος επιτρέπονταν να είναι σε σουίτες  και εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει και για τον Σαββίδη. Πώς και γιατί να αλλάξει τώρα, αυτό που ίσχυσε τότε;

* Ξεκινήσαμε από το πρωί στο ραδιόφωνο και συνεχίζουμε στο σάιτ την πολύ ξεχωριστή ψηφοφορία για τον πολυτιμότερο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα που τελείωσε. Εκτιμώ ότι η δυσκολία που οι περισσότεροι έχουν να ξεχωρίσουν έναν παίκτη, δείχνει και την επιτυχία της ομαδικής δουλειάς. Ποιος ήταν ο καλύτερος; Ποιος ήταν ο πιο σταθερός; Χωρίς ποιον ο ΠΑΟΚ θα είχε μεγαλύτερο πρόβλημα να πάρει τα ίδια αποτελέσματα; Πολύ δύσκολο…

Χωρίς να επηρεάζω κανέναν και μετά από πολλή σκέψη, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή την ομάδα να παίζει το ίδιο καλά χωρίς τον Βιεϊρίνια. Ίσως και να μην είμαι αντικειμενικός μαζί του, αλλά πιστεύω ότι είναι ο σημαντικότερος σε αυτή την ομάδα.

Από εκεί και πέρα με εντυπωσιάζει ότι τον Πρίγιοβιτς λίγοι τον προτιμούν. Κακά τα ψέματα… Το γκολ είναι πολύ δύσκολη υπόθεση στο ποδόσφαιρο και τα 19 του τέρματα δεν βρίσκονται καθόλου μα καθόλου εύκολα.

Αλλά… τι να πεις για τον Μάτος που ήταν μία ομάδα μόνος του για πολλούς μήνες; Από την άλλη ΠΑΟΚ χωρίς το κάθετο και επιθετικό παιχνίδι του Πέλκα με τόσες ασίστ και γκολ… γίνεται;

Χωρίς στάση Βαρέλα; Και φυσικά η τεράστια επιτυχία του Πασχαλάκη που «έφαγε» πιο πολλά στα δικαστήρια παρά στα γήπεδα…

 

Μέχρι τώρα πάντως η μάχη Πέλκα-Βιεϊρίνια για την πρωτιά στη δική μας ψηφοφορία, είναι τρομερή… Ψήφο-ψήφο πάνε! Τώρα προηγείται ο Πέλκας με 425-424!!!

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ