Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ και τα πρόσωπα του πρώτου φιλικού

Κάθε μέρα και κάτι παραπάνω από τον ΠΑΟΚ…

Editorial

Ο ΠΑΟΚ και τα πρόσωπα του πρώτου φιλικού

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 5-0 την δεύτερη ομάδα της Γάνδης. (Όλοι ήταν από 20 χρονών και κάτω). Ένα πρώτο παιχνίδι-δυνατή προπόνηση με στόχο να χαρούν το παιχνίδι οι παίκτες της ομάδας και να δείξουν κάτι παραπάνω αναφορικά με την προσαρμογή τους στην τακτική, οι νέοι ποδοσφαιριστές.

Σε ατομικό επίπεδο ο νεαρός Μπαλογιάννης που αναγκαστικά έπρεπε να παίξει 90 λεπτά, άρεσε. Είχε και ποιότητα και θράσος. Δεν σταμάτησε να ζητάει μπάλα από αυτούς που μέχρι προχθές έβλεπε στην τηλεόραση.

Από εκεί και πέρα…

Ο Ζαμπά έπαιζε με συνομήλικους και όπως είδατε ήταν… διπλός σε όγκο και δυνάμεις. Αυτές είναι καλές βάσεις. Από εκεί και πέρα θέλει χρόνο να βρεθεί με τους άλλους και μακάρι να «βρει» και το γκολ. Γι’ αυτόν και τον Χατσερίδη που είναι οι νέοι, το ότι εκτός όλων των άλλων δεν μιλάνε και Αγγλικά, δυσχεραίνει περισσότερο την προσαρμογή σε ότι ζητάει ο προπονητής. Θέλουν περισσότερο χρόνο δηλαδή.

Πάμε παρακάτω…

Ο Μυστακίδης έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και αυτό φαίνεται κάθε μέρα.
Ο Λάμπρου επιβεβαίωσε και πάλι ότι έχει αλλάξει επίπεδο.
Ο Κίτσιου είναι πιο ώριμος από ποτέ.
Ο Χαρίσης έχει άλλο αέρα στο κέντρο.
Ο Μιχόγεβιτς είναι πολύ πίσω.

Ό, τι και αν δείχνουν όμως όλα αυτά τα παιδιά στα φιλικά ή στην προπόνηση, είναι πολύ δύσκολο ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου να βασιστεί επάνω τους στους πρώτους μεγάλους αγώνες της χρονιάς.

Από εκεί και πέρα ο Πέλκας μπαίνει μέσα (όπως και στην προπόνηση) και πλέον δείχνει ότι είναι ο σταρ της ομάδας. (Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο βεβαίως και όχι με την κακή έννοια). Όργια κάνει καθημερινά…

Ο Ελ Καντουρί έχει διάθεση και ποιότητα και έτσι όπως πάνε τα πράγματα με το ρόστερ, είναι θέμα χρόνου να δοκιμαστεί και στα άκρα. Απλά ο προπονητής πιστεύει ότι μπορεί να παίξει μόνο στα αριστερά και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ για τους αγώνες με τη Βασιλεία, ίσως να έχει θέμα με την επιλογή του βασικού δεξιού χαφ-εξτρέμ. Υπάρχει όμως ακόμη χρόνος…

Την Παρασκευή με την Άντερλεχτ θα δούμε πολλά περισσότερα, όπως και κάθε μέρα βλέπουμε κάτι παραπάνω…

* Η υπόθεση Λεβέκ αποτελούσε και αποτελεί ντροπή για τον ΠΑΟΚ. Το μήνυμα που περνάει αυτό που γίνεται με τον τύπο που παριστάνει τον ποδοσφαιριστή και όλους όσους δεν αντιδρούν σε αυτό το σκάνδαλο, είναι το χειρότερο για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Λίγο σεβασμός στον ΠΑΟΚ, σε αυτόν που πληρώνει και κυρίως σε όσους παίζουν, ιδρώνουν και ματώνουν για την ομάδα, δεν βλάπτει.

Και όπως λέει και ο λαός: «Όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα…».

Άσχετο…

Ή μήπως όχι;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ