Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλή εμφάνιση γι’ αρχή

Γεμάτη και αυτή η μέρα για τον ΠΑΟΚ

Editorial

Καλή εμφάνιση γι’ αρχή

Με μπάσκετ ξεκινάμε και τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ στο Champions League της FIBA. Τονίζουμε τη διοργάνωση μια και η διαιτησία έδειξε απίστευτη αποφασιστικότητα για να μη χάσει το φαβορί. Το γεγονός ότι στο 34΄ είδαμε τρία φάουλ σε μία φάση με σκοπό να βάλουν καμία βολή οι αντίπαλοι που είχαν εγκλωβιστεί, το ότι είδαμε παράβαση πέντε δευτερολέπτων μετά από ριμπάουντ, είδαμε αντιαθλητικό σε διεκδίκηση επιθετικού ριμπάουντ και το φάουλ που δεν δόθηκε στο κοντινό σουτ του Μορέιρα, όπου ο αντίπαλος είχε ήδη σηκώσει το χέρι να το παραδεχθεί(!!) κατέδειξε μία φοβερή αγωνία μην τυχόν χάσουν οι Ιταλοί που είχαν κολλήσει στο 57-53 μέχρι το 36΄.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ γι’ αρχή χρονιάς, έκανε πολύ καλή προσπάθεια, απέναντι σε ομάδα υψηλού επιπέδου. Η Βενέτσια πέρυσι τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια του Ιταλικού πρωταθλήματος με δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Αργότερα αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σκληρός στην άμυνα από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και απλά πλήρωσε τα 21 λάθη, τις πολλές άστοχες βολές και μερικές κακές επιλογές σε κρίσιμες επιθέσεις, που μάλλον δεν θα γίνονταν αν έπαιζε ο πολύπειρος Γκος.

Σε κάθε περίπτωση το ξεκίνημα της χρονιάς και αυτή η εμφάνιση δεν έχει καμία σχέση με τα περσινά. Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ξεκινάει από πολύ ψηλότερη βάση!!

Στο ποδόσφαιρο είχαμε τις καταγγελίες Κούγια και την αναφορά ονομάτων και στοιχείων.

Ο Κούγιας έδειξε τον συνεργάτη του Μελισσανίδη ως τον άνθρωπο που με διάφορες μεθόδους ελέγχει διαιτησία και διαιτητές. Τις μεθόδους (μετά από τόσα ρεπορτάζ) προφανώς τις έχουν μάθει όλοι. Έδειξε λοιπόν τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για το Κοριόπολις, είπε για ξενοδοχεία, είπε τηλέφωνα, έδωσε ώρες, ατάκες, γεγονότα, μίλησε για τον Θωμά και τους πίνακες! Μέχρι που είπε ότι άνθρωπος που καταδικάστηκε για πολλά αδικήματα στο Κοριόπολις, δουλεύει τώρα σε ΠΑΕ έχοντας αλλάξει όνομα!!

Αν μπορούν ας αμφισβητήσουν έστω και ένα από όσα είπε. Τώρα όμως. Όχι σε δύο χρόνια που θα γίνει το όποιο δικαστήριο…

Δεν μπορούν… Γι’ αυτό προσπαθούν να το βγάλουν γραφικό.

Αυτή είναι η κατάσταση με τη νέα Οργάνωση και το κακό είναι ότι οι Αρχές, η Κυβέρνηση, η Αστυνομία, η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, ο Περέιρα, ανέχονται αυτή την κατάσταση και δεν αντιδρούν!!

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ