Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιατί τόσο άγχος;

Το «παλεύει» για την πρόκριση η ομάδα του Μαρκόπουλου

Editorial

Γιατί τόσο άγχος;

Ήταν ένα ακόμη ενδιαφέρον παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, ματς βέβαια που δεν πήγε στις τελευταίες φάσεις, εκεί όπου χάθηκαν ματς και ματς. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την πιο αδύναμη του ομίλου Βαρέζε και συνεχίσει να παλεύει για την τετράδα.

Αλήθεια είναι ότι σε πολλές στιγμές είδαμε κακό μπάσκετ, βιαστικές και επιπόλαιες επιλογές, είδαμε αγχωμένους παίκτες να μην σουτάρουν μόνοι τους και στα τελειώματα μία απέλπιδα προσπάθεια των Ιταλών να φθάσουν μέχρι το -4, κάτι που ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν έγινε.

Ο Κλάντον που έκανε το «αίρμπολ» της χρονιάς σε βολή ήταν και πάλι κυρίαρχος στην ρακέτα, ο Σάιμπερτ έχει σταθεροποιηθεί σε καλά επίπεδα, ο Πέινερς ήταν καλός, ο Μαργαρίτης θα ανέβει και στο τέλος έχουμε τον Τσόχλα. Έκανε όλα τα φάουλ στην τέταρτη περίοδο και ενώ προηγήθηκε αυτό το μοιραίο που συνέβη με τον Ολυμπιακό προχθές (βγήκε και η ομάδα έχασε τον μπούσουλα στο τέλος) στα τέσσερα φάουλ ζήτησε από τον προπονητή να μην τον βγάλει. Και δύο φάσεις μετά πηδάει να μαρκάρει σε προσπάθεια αντιπάλου που φυσικά του «έκλεψε» το σφύριγμα. Φαντάσου να είσαι ο Μαρκόπουλος πώς νιώθεις μετά από αυτό…

Επόμενο ματς του ΠΑΟΚ στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο, εκεί όπου το «διπλό» είναι απαραίτητο.

Στο ποδόσφαιρο ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται εδώ και για θέματα της ομάδας, αλλά όπως είδαμε και για την πολύ σοβαρή υπόθεση της Σουρωτής που προχωράει θετικά για την δική του πλευρά.

Η ομάδα προσπαθεί να διορθώσει το ρόστερ της και να καλύψει αδυναμίες. Κενά πρέπει να κλείσουν και ο ΠΑΟΚ αφού ενισχυθεί να εμφανιστεί πιο δυνατός στην συνέχεια.

Ο Κάτσε θα είναι παρών στην προπόνηση της 27ης Δεκεμβρίου και λογικά θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ, εκτός αν έρθει κάποια άλλη πρόταση δανεισμού από ομάδα που παίζει σε καλό πρωτάθλημα. Πρέπει να τονιστεί ότι… άλλο Κάτσε, άλλο Χατζηϊσαίας, άλλο Τζιόλης, άλλο Σκόνδρας. Οι λόγοι που ήταν εκτός δεν είναι ίδιοι, αλλά αυτό ας το αφήσουμε στην άκρη… Το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ να μην έχει κενά, να είναι πιο δυνατός, πιο ποιοτικός και εφόσον συνεχίσει έτσι χωρίς τραυματισμούς να… στεναχωριέται ο προπονητής για τους πολλούς που θα αφήνει έξω.

* Μην ξεχάσουμε ότι σήμερα Πέμπτη (19:00) η ομάδα βόλεϊ παίζει εκτός έδρας με τον Παμβοχαϊκό. Ιδιαίτερο παιχνίδι όπου η νίκη χρειάζεται για να φθάσει ο ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση και κάπως έτσι να αρχίσει να αγχώνει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ