Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάποτε θα δικαιωθεί το καλύτερο ποδόσφαιρο…

Ο ΠΑΟΚ που παίζει καλύτερα και το μπάσκετ που ζητάει νέα πίστωση χρόνου

Editorial

Κάποτε θα δικαιωθεί το καλύτερο ποδόσφαιρο…

Χθες είδαμε τον ΠΑΟΚ να επανέρχεται στα ματς και να πραγματοποιεί μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση. Σήμερα είδαμε την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και φυσικά δεν αλλάξαμε άποψη γι’ αυτούς.

Και σήμερα λοιπόν μετά από τα ματς που είδαμε, το ερωτηματικό για το πώς η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει αυτούς τους βαθμούς σε σχέση με την ΑΕΚ, αλλά και τον Ολυμπιακό, είναι τεράστιο.

Ο ΠΑΟΚ παίζει απείρως καλύτερα σε σχέση με την Ένωση, ενώ είναι σαφώς πιο οργανωμένος από τον Ολυμπιακό που συνεχίζει να κερδίζει απλά με την αύρα που είχε και με τον φόβο που προκαλεί στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές. Ένας Ολυμπιακός που και σήμερα κόντρα στον Αστέρα δέχθηκε πάνω από δέκα επιθέσεις έχοντας στην άμυνα παίκτη λιγότερο από όσους επιτίθονταν!! Οι φιλοξενούμενοι όμως έφθαναν στην περιοχή και εκεί… χρειάζονταν τα πάμπερς!

Αυτή είναι η κατάσταση και άντε να δούμε που θα βγάλει… Επί της ουσίας στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να κοιτάνε την βαθμολογία για να «χαλιούνται». Ας συνεχίζουν να παίζουν με αυτό τον τρόπο που είδαμε και χθες και κάποια στιγμή τα νούμερα θα τους δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαφορά απόδοσής τους από τους άλλους, όλο και μεγαλώνει υπέρ του ΠΑΟΚ…

Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ έχασε στη Γαλλία δίκαια μετά από ένα κακό παιχνίδι. Υπήρχαν στιγμές σε αυτό τον αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ θύμισε την κακή του εικόνα στο ξεκίνημα της σεζόν, τότε που ψάχνονταν σε όλα τα επίπεδα. Είναι τόσο σύνθετο το μπάσκετ, που ενώ παίρνεις έναν πολύ καλύτερο παίκτη από αυτούς που έχεις, αν δεν καταφέρεις να τον βάλεις σωστά στα καλούπια της ομάδας, τότε παίζεις χειρότερα από τότε που δεν τον είχες. Ο Μακ Φάντεν έδειξε μεγάλη ποιότητα και σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά χρειάζεται χρόνο για να βρει χημεία με την άλλη ομάδα.

Στα πρώτα 30 λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν κοντά στο σκορ και αν δεν έχανε τέσσερα-πέντε εύκολα καλάθια και πολλές βολές, τότε θα άντεχε περισσότερο. Αυτή η αστοχία τους αποσυντόνισε στο τέλος και στο τέταρτο δεκάλεπτο χάθηκε η όποια καλή χημεία.

Σε κάθε περίπτωση αυτός ο αγώνας με τη Βιλερμπάν δεν ήταν από αυτούς που ο ΠΑΟΚ «έπρεπε» να βοηθήσει. Μαζί με την αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι παιχνίδια που θα βοηθήσουν για την συνέχεια και την ενσωμάτωση του Μακ Φάντεν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Παλεύουμε δεν τα παρατάμε, αλλά έχουμε έλλειψη ενέργειας»

Όσα ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ που είναι χωρίς ενέργεια και το ροτέσιον που έχει «κλείσει»: «Πιστεύω ότι κάναμε αρκετό ροτέσιον, αν έγινε αυτό έγινε γιατί πάρθηκαν αποφάσεις, τα τελευταία ματς μου έδειχναν πράγματα. Οι παίκτες πήραν ευκαιρία και δεν ένιωθα άνετος με κάποιους από αυτούς. Έγινε τεράστιο ροτέσιον, παλέψαμε, προετοιμάσαμε τα ματς, πηγαίναμε από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, προσπαθούσαμε να βρούμε την φρεσκάδα. Μας έλειψε η αντίδραση το να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις, δεν είμαστε έτοιμοι να πρεσάρουμε και βγαίνουμε πάντα δεύτεροι ή τρίτοι και περιμένουμε και αργούμε να αντιδράσουμε. Η επιθυμία για δουλειά υπάρχει, σε όλα τα ματς, παλεύουμε δεν τα παρατάμε, αλλά έχουμε μεγάλη έλλειψη ενέργειας, αυτό που κάνει διαφορά είναι η επιθετικότητα στις ενέργειες. Παίξαμε απέναντι σε μία τίμια ομάδα, απέναντι σε αυτή είχαμε ευκαιρίες, είναι σημαντικό και οι λεπτομέρειες, να μας δώσουν διαφορετική ενέργεια, αυτοπεποίθηση. Δεχθήκαμε και το γκολ στο φινάλε και την έλλειψη στην τελευταία ενέργεια, κάναμε πάσες και δεν παίρναμε την ευθύνη μας φέρουμε την μπάλα στην περιοχή. Δεν προπονηθήκαμε καιρό σαν ομάδα λόγω συνεχόμενων παιχνιδιών, και αυτό επηρέασε την δουλειά μας. Ίσως να μην ενδιαφέρει τόσο εσάς αλλά το λέω όπως αισθάνομαι».

Αν αισθάνεται πικραμένος: «Φυσιολογικό να έχω λύπη, γιατί ο καθένας έχει τις σκέψεις του. Ήμουν θετικός στη σκέψη αυτή την σεζόν, προσπαθώ να δίνω θετική ενέργεια στην ομάδα. Στην Λίγκα ήρθαμε από την αυτή την θετική εικόνα, πιστεύω το ποδόσφαιρο που παίξαμε μέχρι μέσα Φεβρουαρίου ήταν καλό, αντιδράσαμε πολύ καλά και κόντρα στην Ντιναμό και με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Μετά η ενέργειά μας, η πίστη μας ταρακουνήθηκε, δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο, τι θα γίνει την Κυριακή, τα έδωσαν όλα. Είμαστε ομάδα που πρέπει να είμαστε στο 100% για να πετυχαίνουμε πράγματα, αλλιώς υποφέρουμε. Σήμερα δύο παίκτες έπαιξαν γιατί δεν είχαμε άλλες πιθανότητες χωρίς να είναι έτοιμοι, λόγω των ιώσεων. Λέω τα πράγματα που μπορεί να μην ενδιαφέρουν εσάς, αλλά είναι σημαντικά για εμάς».

Για το ματς με ΑΕΚ: «Στο ποδόσφαιρο, ένα ματς καθορίζεται με μία ενέργεια, από μία φάση. Θα πάμε να τα δώσουμε όλα, ελπίζοντας μία λεπτομέρεια να φέρει το ματς υπέρ μας, να γυρίσει ο διακόπτης. Είχα πει ότι το ματς με τη Λαμία είναι κομβικό, έπρεπε να πάρουμε μία νίκη να φέρει πάλι ενθουσιασμό και ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση το ματς με την ΑΕΚ είναι σημαντικό να παλέψουμε να νικήσουμε».

Για το αν μπορεί να γυρίσει ψυχολογικά η κατάσταση στην ομάδα ενόψει ΑΕΚ: «Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό θέλουμε να περάσουμε, είναι θέμα «εγώ». Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα που εκπέμπουμε σωματικά. Να κερδίσουμε μονομαχίες, να φτιάξουμε τις αποστάσεις μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόκολος σε Κωνσταντέλια: «Κράτα το ήθος σου, μην αλλάξεις ποτέ»

Ο Έλληνας τεχνικός αποκάλυψε πως είχε τετ α τετ με τον Έλληνα διεθνή του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την ισοπαλία στο φινάλε του αγώνα απέσπασε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Λαμία, φέρνοντας το ματς στα ίσα στην εκπνοή της αναμέτρησης. Ο τεχνικός της Λαμίας, Λεωνίδας Βόκολος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, τον οποίο συμβούλευσε να μείνει προσγειωμένος και να κρατήσει το ήθος του.

«Κράτα το ήθος σου, μην αλλάξεις, είναι πολύ σημαντικό να βγαίνεις από ένα γήπεδο και να σε χειροκροτούν όλοι. Και να παραμένεις ταπεινός, να κρατάς αυτό το ήθος. Δεν μιλάω για την ποιότητα, όλη η Ελλάδα το βλέπει αυτό. Μιλάω για την κληρονομιά από την οικογένειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Λαμίας στον νεαρό παίκτη του Δικεφάλου.

Αξίζει να σημειωθεί κατά τη διάρκεια της αλλαγής του, ο Κωνσταντέλιας γνώρισε εκ νέου την αποθέωση από τους φίλους της Λαμίας, που τον χειροκρότησαν θερμά μέχρι να καθίσει στον πάγκου του ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σβαμπ: «Μας λείπει η ενέργεια και το καθαρό μυαλό»

Φανερά απογοητευμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αυστριακός:

«Δεν έχει καμία σημασία το γκολ που πέτυχα, άλλωστε δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει η ομάδα. Κάναμε μία πολύ κακή εμφάνιση σε ένα ματς που έπρεπε να πάρουμε το τρίποντο. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας».

Τι φταίει για τις τελευταίες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ:

«Είναι προφανές ότι η ομάδα δεν έχει θέμα φυσικής κατάστασης γιατί παλεύουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος, κάτι όμως μας λείπει. Στα τελευταία μας κυνηγάμε συνέχεια το σκορ και όσο και να παλεύεις πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Ίσως να μας λείπει η ενέργεια και το καθαρό μυαλό, πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα».

Αν φέρνει η νέα απώλεια σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ:

«Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τους στόχους μας και το ίδιο θα κάνουμε και κόντρα στην ΑΕΚ. Σαφώς τέτοιες απώλειες μας κρατούν πολύ πίσω, υπάρχει πρόβλημα και είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στη μάχη. Θα τα δώσουμε όλα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ