Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Περιμένοντας νίκη στο ποδόσφαιρο…

Το Σαββατοκύριακο που δεν ξεκίνησε καλά και το πολύ διαφορετικό ματς ποδοσφαίρου

Editorial

Περιμένοντας νίκη στο ποδόσφαιρο…

Ξεκινάμε με βόλεϊ… Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί στο σημερινό παιχνίδι και αυτό επιβεβαιώθηκε μέσα στο γήπεδο. Οι ερυθρόλευκοι δίκαια κέρδισαν με 3-0 και μπορούν να χαίρονται για τον πρώτο… τίτλο της χρονιάς. Έτσι έκαναν και πέρυσι όταν ο ΠΑΟΚ τους έκανε… δώρο το ματς στη Σύρο. (Πλάκα-πλάκα και φέτος όλα άλλαξαν στο δεύτερο σετ και στο 12-12 με τα σερβίς του Σουλτανόπουλου, όπως και πέρυσι στους τελικούς ληγκ καπ και κυπέλλου).

Με τα λίγα που ξέρουμε από το άθλημα, καταλάβαμε ότι η ποιοτική διαφορά που τώρα έχουν οι ομάδες ΔΕΝ φάνηκε ιδιαίτερα. Δεν έκανε τη διαφορά η επίθεση του Ολυμπιακού, δεν έκανε την διαφορά ο Αγκάμεζ, αλλά και η μεγαλύτερη συνοχή που είχαν οι σημερινή γηπεδούχοι. Ο ΠΑΟΚ έκανε πάρα πολλά λάθη και δώρισε πάνω από 30(!) πόντους στους αντιπάλους. Εκεί ήταν η διαφορά…

Οι μάχες των δύο θα συνεχιστούν σύντομα. Σε λίγες εβδομάδες μέρες ακολουθεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα και μετά έρχονται τα πιο σοβαρά… Το ταβάνι του Ολυμπιακού το ξέρουμε και το βλέπουμε. Το ταβάνι του ΠΑΟΚ με τον Στάροβιτς θα… το δούμε.

Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ υπέστη μία από τις.. λεγόμενες κακές ήττες. Δεν έπρεπε να χαθεί αυτό το ματς στη Ρόδο. Όλοι περίμεναν να επιβεβαιωθεί η ανάκαμψη του ΠΑΟΚ και αυτή θα ήταν μία πολύ καλή απόδειξη. Λίγο πριν το ματς με τον Άρη και αυτά με την Παρτιζάν, αυτή η ομάδα είχε ανάγκη να δείξει στον κόσμο της ότι έχει αφήσει πίσω τις αδυναμίες των περασμένων μηνών.

Πώς ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι καλά στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 13 και πώς στο δεύτερο μέρος δέχθηκε 50 πόντους, δεν κατάλαβα! Πώς αυτή η ομάδα δέχθηκε 20 πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν το έχω κατανοήσει… Κρίμα…

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και στο χάντμπολ την ομάδα της Έδεσσας και με τις τελευταίες μεταγραφές έδειξε ότι πράγματι ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

Από εκεί και πέρα αύριο έχουμε ποδόσφαιρο. Αν οι παίκτες έχουν πάρει το μήνυμα ότι αύριο θα παίζουν με έναν άλλο, πολύ πιο αποφασιστικό και πωρωμένο αντίπαλο από αυτόν που αντιμετώπισαν δύο φορές στο κύπελλο, τότε η προετοιμασία της αναμέτρησης πήγε καλά… Ο ΠΑΟΚ πέρα από το παιχνίδι του (κυριαρχία, επιθετική ανάπτυξη με ποικιλία, καλή αμυντική συμπεριφορά, ισορροπία μέσα στο γήπεδο) πρέπει να βγάλει πολύ περισσότερο πάθος. Αυτό το αυριανό ματς, αλλά και της Τετάρτης στη Λάρισα, δεν πιστεύω ότι θα κριθούν στην ποιοτική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ που είναι δεδομένη. Οι αντίπαλοι θα το πάνε… αλλού το ματς και οι ασπρόμαυροι πρέπει να ανταπεξέλθουν…

Στο ποδόσφαιρο το Ξάνθη-ΑΕΚ έληξε ισόπαλο και αυτό είναι ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, που θέλει να ξεπεράσει αυτές τις ομάδες. Δύο ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία, θεωρούνται από τις καλύτερες και σήμερα κατάφεραν να κάνουν από… τρεις τελικές προσπάθειες η κάθε μία! Φοβερά πράγματα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ