Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι νέοι που είναι ωραίοι και ο παππούς που τα χει χαμένα

Οι νίκες θρέφουν τις ομάδες και μία τέτοια χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ σήμερα για να ανακτήσει κομμάτι της ψυχολογίας που έχασε την περασμένη Πέμπτη. Και χρειαζόταν τη νίκη χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα.

Editorial

Οι νέοι που είναι ωραίοι και ο παππούς που τα χει χαμένα

Με τα νέα πρόσωπα να κάνουν την διαφορά στα νούμερα, τα δύο γκολ του Πρίγιοβιτς, το γκολ και το κερδισμένο πέναλτι του Ενρίκε, οι δύο ασίστ του Ουάρντα και το κερασάκι που ήταν το πολύ όμορφο γκολ του Δημήτρη Πέλκα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προσθέσει εύκολα τρεις βαθμούς στο σακούλι του.

Δεν έπαιξε το σούπερ ποδόσφαιρο, έπαιξε όμως όσο χρειαζόταν για να μη ξοδέψει ενέργεια.

Η ευκολία που σκοράρει ο Πρίγιοβιτς παρά τις ελάχιστες επαφές που είχε με την μπάλα, είναι ένα δείγμα πολύ θετικό στον πρώτο του μήνα στον ΠΑΟΚ.

Η διάθεση να δείξει ο Πέδρο Ενρίκε είναι επίσης σημαντική παράμετρος, ενώ σήμερα μπήκε στο κάδρο και ο Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος κατέγραψε τις δύο ασίστ, ως δεκάρι ήταν πολύ κινητικός, έκανε και κάποια αβίαστα λάθη, όμως η ουσία είναι πως ξεκίνησε με το δεξί. Έχει δρόμο ακόμη μπροστά του και θα πρέπει να δείξει αυτή τη συμπεριφορά και σε πιο μεγάλα παιχνίδια.

Και πάμε στα δικά μας παιδιά. Πρώτα απ όλα στον Αχιλλέα Πούγγουρα που πήρε συμμετοχή σήμερα έχοντας πολύ σοβαρή παρουσία όσο αγωνίστηκε. Είναι σημαντικός για το μέλλον του ΠΑΟΚ κυρίως γιατί στα 21 του δείχνει πολύ σοβαρός σε μία θέση που ξέρουμε καλά πως ο παίκτης ωριμάζει μετά τα 24 – 25 του χρόνια.

Για τον Μάριο Σιαμπάνη ξέρουμε εδώ και χρόνια πως είναι το κορυφαίο ταλέντο στη θέση του τερματοφύλακα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το περασμένο καλοκαίρι η Μάντσεστερ Σιτι προσέφερε στον ΠΑΟΚ 800 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει. Στο χέρι του είναι να κάνει μία απίστευτη καριέρα, σύμφωνα με αυτά που προβλέπουν τα στοιχεία του.

Τέλος, δεν μπορούμε να μη καταγράψουμε την στιγμή του δακρυσμένου Πέλκα που σκοράρει με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο. Και να του μεταφέρουμε πως αυτή η στιγμή που τόσο έντονα εκφράστηκε, θα πρέπει να είναι η βάση μίας καριέρας με πολλές άλλες τέτοιες. Τα στοιχεία τα έχει, την ομάδα την αγαπάει από μωρό παιδί, ήρθε η ώρα να πάει ένα βήμα ψηλότερα.

Πάμε στα παρελειπόμενα του ντέρμπι της Αθήνας, εκεί όπου ο κυρ Σάββας τα έχασε εντελώς και άρχισε να λέει ασυναρτησίες. Μάλιστα μίλησε για ΠΑΟΚτσήδες που σύμφωνα με τα όσα είπε ένας … Δήμαρχος, ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία.

Το κενό του αείμνηστου Θανάση Βέγγου έχει καλυφθεί άψογα από τον Πειραιώτη κωμικό που συνεχίζει να προκαλεί γέλωτα σε κάθε του δημόσια εμφάνιση.

Φανταστείτε τι θα συμβεί μετά τις εκλογές της ΕΠΟ για τους κακομαθημένους νταβατζήδες που διέλυσαν τα πάντα και έχουν το θράσος να αντιδρούν στο 50-50.

Αν μη τι άλλο, οι συμπεριφορές τους είναι ένα δείγμα αδυναμίας από τα λίγα. Και θα ακολουθήσουν κι άλλα πολλά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Χωρίς χρόνο για χάσιμο

Οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να αφήσουν άμεσα πίσω τους τον αποκλεισμό ενόψει Ολυμπιακού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει άμεσα στροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις του, χωρίς να διαθέτει χρόνο για χάσιμο ή επεξεργασία του αποκλεισμού από την Ευρώπη, με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό να απέχει κάτι παραπάνω από 48 ώρες.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει μείνει με έναν και μόνο στόχο στη σεζόν, αυτόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος Stoiximan Super League. Μπροστά του ο Δικέφαλος έχει 6 τελικούς, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των Play-Off με τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να αποδειχθεί κομβικό στην μάχη της διεκδίκησης του τίτλου, μετά και τις νίκες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, την προηγούμενη αγωνιστική, που προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ με παιχνίδι παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του έρχεται από μια ιστορική πρόκριση και παρθενική συμμετοχή στα ημιτελικά του Europa Conference League, έχοντας μάλιστα κληθεί να παίξει παράταση και πέναλτι.

Στον ΠΑΟΚ ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος ως προς την προετοιμασία της ομάδας, με τον Ρουμάνο τεχνικό να πρέπει να ετοιμάσει την ομάδα του με μόλις δυο προπονήσεις. Υπάρχει και το ζήτημα των ιώσεων που ταλαιπωρεί τον Δικέφαλο τις τελευταίες δυο βδομάδες, επομένως αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η σωματική, με την ανάκτηση των δυνάμεων για όσους ταλαιπωρήθηκαν, αλλά και η πνευματική ετοιμότητα, για την διαχείριση του αποκλεισμού από την Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Πρώτη φορά μετά την Μπενφίκα…

To μηδέν ενεργητικό του ΠΑΟΚ σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ και αποχαιρετά την Ευρώπη στα προημιτελικά του Conference League. Οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι και με δυο νίκες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Αξιοσημείωτο -ειδικά για τον φετινό ΠΑΟΚ- το γεγονός πως δεν κατάφερε καν να σκοράρει στα δυο παιχνίδια με την βελγική ομάδα, κάτι που είχε να του συμβεί από τη σεζόν 2013/14 και τους αγώνες με την Μπενφίκα.

Τότε ήταν για την ενδιάμεση φάση μετά τους ομίλους και πριν τους "16". Ο ΠΑΟΚ έχοντας προκριθεί ως δεύτερος, συνάντησε την Μπενφίκα που κατέβηκε ως τρίτη από το Champions League και αποκλείστηκε με το συνολικό σκορ 4-0. Ηττήθηκε με 0-1 στην Τούμπα και με 3-0 στον επαναληπτικό του «Ντα Λουζ».

Έκτοτε, σε όσες περιπτώσεις συμμετείχε σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πάντοτε σκόραρε, ακόμη και στους αποκλεισμούς του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η αναγνώριση του κόσμου (vid)

Το «ευχαριστώ» της Τούμπας για το ευρωπαϊκό ταξίδι που έζησε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το Βέλγιο και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-0, μετά και τη δεύτερη ηττα του από την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν έτσι ένα πολύ όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο και έζησαν σε όλη την διαδρομή του παρέα με τον κόσμο. Από το Ισραήλ, τις διπλές επισκέψεις σε Κροατία και Σκωτία, την Γερμανία, την Φινλανδία, στο Βέλγιο.

Το όνειρο δεν συνεχίζεται, παρότι έδειχνε πιθανό να γραφτεί ένα μοναδικό σενάριο, ο ΠΑΟΚ μένει εκτός ημιτελικών. Η Τούμπα ωστόσο, αποθέωσε τους παίκτες του Λουτσέσκου και τους ευχαρίστησε με ένα θερμό χειροκρότημα και συνθήματα, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437075081_8145101892186448_3286360199323378476_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ