Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Οι μάγκες του χάντμπολ

Ο ΠΑΟΚ που είδαμε σήμερα σε όλα τα γήπεδα και το αυριανό παιχνίδι ποδοσφαίρου

Editorial

Οι μάγκες του χάντμπολ

Από το μεσημέρι της Παρασκευής στο ραδιοφωνικό PAOK24 το λέγαμε και φυσικά το πιστεύαμε: «Το πιο κρίσιμο ματς για τον ΠΑΟΚ αυτό το διήμερο το δίνει η ομάδα χάντμπολ». Στην εκπομπή μας μίλησε ο Άγγελος ο Τσίλης και επίσης καταλάβαμε ότι και οι παίκτες το ήθελαν πάρα πολύ…

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε νοκ άουτ προημιτελικό με την πρωτοπόρο ομάδα των ΙΕΚ Ξυνή Δικέα, αυτή την ομάδα που τον κέρδισε στο πρωτάθλημα. Τώρα όμως όλα ήταν αλλιώς… ΠΑΟΚ είσαι και ειδικά στο χάντμπολ, αυτή η ομάδα ξέρει να δίνει απαντήσεις στα δύσκολα.

Οι παίκτες του Γεωργιάδη έδειξαν από την αρχή πόσο πολύ ήθελαν αυτό το ματς και παρά την πίεση που του ασκήθηκε από τον Αλβανό και τους συμπαίκτες του, κατάφεραν και πήραν το μεγάλο διπλό. Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου, σε φάιναλ φορ που όπως διαβάσαμε στο PAOK24 θα γίνει είτε στην Κοζάνη, είτε στη Δράμα. Εκεί ο ΠΑΟΚ θα έχει ωε κύριο αντίπαλο τον Φίλιππο Βέροιας.

Στο ΟΑΚΑ και στο μπάσκετ, δεν έγινε τίποτα που να μην περιμέναμε, πέρα από τον τραυματισμό του Σάιμπερτ. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλά διαβασμένος απέναντι σε μια ΑΕΚ, που ως συνήθως, έβαλε άλλους δύο παίκτες στο ρόστερ της και ήταν φυσιολογικό να ψάχνει να βρει χημεία, με τους δύο καινούργιους της πάντως, να μην παίζουν πολύ. Οι παίκτες του Μαρκόπουλου, έπαιξαν καλή άμυνα, κράτησαν χαμηλά τους περιφερειακούς της ΑΕΚ, πλην του Ούκιτς. Μια ΑΕΚ που στο κακό πρώτο της ημίχρονο, έμεινε στο παιχνίδι μέσα από τις βολές που έπαιρνε με τεράστια ευκολία, αλλά και από τα επιθετικά της ριμπάουντ που επέτρεψε ο ΠΑΟΚ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, που το παιχνίδι πήγε στην ατομική ενέργεια, ο ΠΑΟΚ πήρε πέντε μεγάλα τρίποντα από Τσόχλα και ΜακΦάντεν, αλλά η ΑΕΚ (των 37 βολών…) πήρε και αυτή τα μεγάλα της σουτ από τον Σάκοτα και τον Ούκιτς. Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ ναι μεν πήγε ξανά στην πέμπτη θέση, αλλά κάποιο σοβαρό βαθμολογικό αντίκτυπο, δεν είχε η σημερινή ήττα. Το μεγαλύτερο αντίκτυπο, έχει ο τραυματισμός του Σάιμπερτ, που έρχεται στο χειρότερο χρονικό σημείο, πριν τους αγώνες με την Τενερίφη και μένει να ξεκαθαρίσει το χρονικό διάστημα που θα μείνει εκτός. Με την ελπίδα αυτό να είναι μικρό, γιατί αν είναι μεγάλο, η προσθήκη παίκτη δείχνει αναπόφευκτη… (Αυτή είναι και η μεγάλη στεναχώρια της ημέρας).

Για τη διαιτησία του αγώνα; Όπως είπαμε και πριν, δεν έγινε κάτι που δεν περιμέναμε. Στο πρώτο δεκάλεπτο και στις αρχές του τέταρτου, Σχινάς, Πουρσανίδης και Διαμαντής, έκαναν τα πάντα, πρώτα για να μείνει η ΑΕΚ στο παιχνίδι (18 βολές στην περίοδο!) και μετά, για να τελειώσει εύκολα τη νίκη, αλλά Τσόχλας και ΜακΦάντεν έβαζαν το ένα τρίποντο μετά το άλλο και ο ΠΑΟΚ άντεξε ως το τέλος. Είναι μεγάλη κουβέντα η διαιτησία στο μπάσκετ… Σκεφτείτε ότι ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ότι και να κάνει! Οι επιλογές έτσι κι αλλιώς δεν ήταν πολλές και έγιναν ακόμα λιγότερες, από τη στιγμή που κάποιοι από τους καλούς, σφυρίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα.

Στο βόλεϊ; Η νίκη ήρθε με 1-3 επί του Ηρακλή στη Μίκρα, με τον ΠΑΟΚ να χάνει ένα σετ, και να προβληματίζει και πάλι σε αρκετά σημεία του αγώνα, απέναντι στους νεαρούς του συμπολίτη. Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του ΠΑΟΚ τα δύο προηγούμενα χρόνια που πήρε ισάριθμα πρωταθλήματα, ήταν το σερβίς, κάτι που φέτος, αποτελεί «αχίλλειο πτέρνα» του. Και σήμερα, είχε μηδέν άσους! Έχει δρόμο για να βελτιωθεί η ομάδα, αλλά ο καιρός των μεγάλων αγώνων δεν είναι και πολύ μακριά…

Αύριο θα δούμε Ηρακλής-ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο και πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε τι άλλο μπορεί να συμβεί σε αυτό το γήπεδο…

Ας μην πάμε όμως στα παλιά. Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει αύριο Μυστακίδη, Κάνιας και Σάκχοφ, αλλά είναι τόσες πολλές οι λύσεις που δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία. Ξέρουμε ότι το ματς αυτό θα παιχθεί στο πάθος, εκεί όπου οι γηπεδούχοι παρουσιάζονται δυνατοί, εκεί που ξέρουν ότι ίσως και να μπορούν να κοντράρουν τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός έχασε σήμερα στην Ξάνθη (απορώ πώς πολλοί ήταν σίγουροι για τη νίκη του απέναντι σε μία πολύ σκληρή ομάδα) και αυτό σημαίνει ότι η μάχη για την πεντάδα (με Πανιώνιο, Ξάνθη, Πλατανιά, ΑΕΚ και ΠΑΟ) έχει ανάψει για τα καλά. Δεν βάζουμε τον ΠΑΟΚ, που αν κερδίσει αύριο θα βλέπει μόνο τον Ολυμπιακό και θα βάλει ως μόνο στόχο το πώς θα μειώσει την διαφορά απέναντί του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κυριάρχησαν τα «αετόπουλα»

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με 12 γκολ του Σεμλίκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι παίδες χάντμπολ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας της ΧΑΝΘ με 17-30, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΣΧΘ.

Οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν από νωρίς την αγωνιστική τους υπεροχή, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα, το οποίο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε σε διψήφια επίπεδα, 4-14. Παρόμοια ήταν η εικόνα και του δευτέρου ημιχρόνου, με τους «ασπρόμαυρους» να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την διαφορά, φτάνοντας στη νίκη με 17-30.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-6, 2-8, 2-9, 4-11, 4-14 (ημχ.), 6-18, 10-22, 11-25, 13-25, 14-26, 17-30

ΠΑΟΚ (Παλάσκας): Κοβάνης 4, Παγιαννίδης 1, Παπαστεφάνου, Συμεωνίδης 2, Στανκίδης 6, Ήτζιος, Τουρλής 5, Σεμλίκος 12, Σαβουλίδης, Τσάμης, Βιλντίρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πελεκίδης: «Η νίκη μετράει, πάμε για το 2-0»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την εικόνα της ομάδας του στο ματς με την Πυλαία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έστω και δύσκολα η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ κέρδισε με 28-27 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά των playoffs του πρωταθλήματος.

Την Κυριακή στις 14:00 ο Δικέφαλος θέλει να πάρει τη δεύτερη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στους τελικούς.

Ο Δημήτρης Πελεκίδης δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Πυλαίας. Ήταν πολύ ανταγωνιστική και στις δύο πλευρές του γηπέδου, δεν άφησε το παιχνίδι σε καμία στιγμή του αγώνα.

Μάλιστα στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν μπροστά στο σκορ. Επί της ουσίας εμείς την κυνηγούσαμε στο σκορ. Αυτό που μας έδωσε σήμερα την νίκη έχει να κάνει και με το βάθος του πάγκου που έχουμε, με την εμπειρία μας καθώς και το μέταλλο που βγάζει η ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια.

Κάποιες φορές επειδή εμείς βιαζόμαστε να τελειώσουμε κάποια πράγματα, κάναμε πολλά λάθη και αν θυμάμαι καλά στο 15λεπτο είχαμε επτά λάθη. Αυτό μας δημιουργεί μία αναστάτωση στο κεφάλι μας.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα όταν ηρεμεί βρίσκει πάλι το τρόπο να επανέλθει. Από την άμυνα ξεκινάνε όλα. Δεν είμασταν σήμερα καλοί πίσω, το μαρτυράει και το σκορ τα 27 γκολ που φάγαμε. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Δεν ήμασταν καλοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Είχαμε διαστήματα που παίξαμε καλά. Για αυτό και το ματς πήγε τόσο κοντά. Όσον αφορά το κομμάτι των επαφών, γιατί η Πυλαία είναι μία ομάδα που έχει πολύ καλή ροή, έχει πολύ καλό πασάρισμα αν δεν τελειώσουν οι φάσεις, είναι λογικό ότι θα βρουν και εύκολες ρίψεις όπως και βρήκανε. Παρόλα αυτά η νίκη μετράει.

Θέλουμε άλλη μία νίκη να περάσουμε στους τελικούς. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θα προετοιμαστούμε για το ματς της Κυριακής να κάνουμε το 2-0 και να περάσουμε στους τελικούς που είναι και ο στόχος μας».

Από την πλευρά της η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Μπάρμπαρα Μπροκάρντο, σχολίασε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κάτι το οποίο γνωρίζαμε από την αρχή. Η Πυλαία είναι μία ομάδα η οποία μάχεται. Κάναμε την δουλειά μας, την Κυριακή έχουμε την δεύτερη μάχη, η οποία ελπίζω να πάει όπως πρέπει και να προκριθούμε στους τελικούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ… ξανά

Η πρώτη μάχη μετά το απρόοπτο και οι ημερομηνίες της σειράς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Σάββατο 27/4 θα ξεκινήσει η ημιτελική σειρά των playoffs της Handball Premier μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν μειονέκτημα έδρας.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της Ένωσης στις 18:00 στο κλειστό του Καματερού.

Υπενθυμίζεται ότι η σειρά ήταν να ξεκινήσει το προηγούμενο Σάββατο, όμως η ομαδική τροφική δηλητηρίαση που «χτύπησε» την αποστολή του ΠΑΟΚ, άλλαξε τα δεδομένα.

Οι ημερομηνίες:

1η αγωνιστική Σάββατο 27/4 (ΚΓ Καματερού 18:00) ΑΕΚ- ΠΑΟΚ

Αν προκριθεί ο Ολυμπιακός στον τελικό του European Cup

2η αγωνιστική ΣΚ 18-19/5 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
3η αγωνιστική ΣΚ 25-26/5 ΑΕΚ- ΠΑΟΚ (εάν χρειαστεί)

Αν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του European Cup

2η αγωνιστική ΤΕΤ 15/5 ΠΑΟΚ- ΑΕΚ
3η αγωνιστική ΣΚ 18-19/5 ΑΕΚ- ΠΑΟΚ (εάν χρειαστεί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ