Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μέρα που άλλαξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Ας μην ξεχνάμε ποιος πρωταγωνίστησε ώστε να βλέπουμε αγωνιστικές σαν αυτή στην Ελλάδα

Editorial

Η μέρα που άλλαξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Την αγωνιστική που πέρασε είδαμε: Ένα ωραίο, σχετικά ήσυχο και καθαρό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Η Τούμπα ήταν γεμάτη.

Είδαμε επίσης το πιο ξεχωριστό Πανιώνιος-ΑΕΚ των τελευταίων (πολλών) ετών. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Μαζί είδαμε τον αγώνα Ξάνθη-Πλατανιάς όπου οι δύο καλές επαρχιακές ομάδες έπαιξαν για να πλησιάσουν πιο κοντά στα πλέι οφ.

Είδαμε τον (σχετικά) αδιάφορο Ατρόμητο να κερδίζει στο τέλος τον Ηρακλή που καίγεται, είδαμε τον αδιάφορο Παναιτωλικό να κερδίζει τον Λεβαδειακό που καίγεται, είδαμε και την (σχετικά) αδιάφορη Κέρκυρα να επικρατεί του Αστέρα που επίσης έχει μπει σε περιπέτειες.

Όλα αυτά τα ωραία ματς, συνδυάστηκαν (και πάλι) με προσεκτικές διαιτησίες. Σε κάθε περίπτωση ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε πριν τους αγώνες ποιος θα ευνοηθεί και ποιος θα κερδίσει, κάτι που κατά κόρον συνέβαινε όλα τα περασμένα χρόνια.

Tο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει. Ο κόσμος κάθεται να δει μπάλα και ΔΕΝ ξέρει το τελικό αποτέλεσμα! Προσπαθούν πολλοί κακοπροαίρετοι να πείσουν τους αδαείς ότι τίποτα δεν άλλαξε, αλλά κάθε μέρα τρώνε τα μούτρα τους… (Πώς και πώς περίμεναν σφαγή του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, αλλά… δεν τους έκατσε).

Για να φθάσουμε εδώ λοιπόν (φυσικά η μάχη συνεχίζεται και τίποτα δεν τελείωσε) κάποιοι άνθρωποι και φυσικά κάποιες ομάδες, προσπάθησαν και προσπαθούν καθημερινά. Πρώτος και πάνω απ’ όλους ο ΠΑΟΚ!

Στις 2 Μαρτίου του 2016 και μετά τα όργια Παππά στην Τούμπα, ξεκίνησε η μάχη για την κάθαρση. Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την κύρια ευθύνη, πήρε την δύσκολη απόφαση να μην κατέβει στο κύπελλο, το ένα έφερε το άλλο, η FIFA παρενέβη, η ΕΠΟ άλλαξε, η ΚΕΔ μετά από περιπέτειες έχει καθαρίσει και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά.

Έχουμε λοιπόν ένα (προσωρινό) αποτέλεσμα μια και η μάχη για κάθαρση απέναντι στα λαμόγια είναι καθημερινή, αλλά να μην ξεχνάμε ότι εκτός όλων των άλλων, για να προκύψει αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ θυσίασε τρεις ολόκληρους βαθμούς! Είναι οι βαθμοί που σιγά-σιγά φαίνεται ότι λείπουν αρκετά από την βαθμολογία του ΠΑΟΚ.

Τώρα και πριν μπούμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, πριν φανεί τι ακριβώς απώλεσε ο ΠΑΟΚ χάνοντας αυτούς τους βαθμούς, τώρα που ήδη βλέπουμε ένα πιο καθαρό ποδόσφαιρο, εκτιμώ ότι εκείνη η θυσία, πιάνει τόπο.

Άξιζε αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ και καλό είναι να το θυμίζουμε συχνά-πυκνά για να μάθει όλη η Ελλάδα ποιος πρωταγωνίστησε εξ’ αρχής σε αυτή την προσπάθεια και φυσικά ποιος ακόμη έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο αυτό το σκηνικό.

Όποιος θέλει καθαρό ποδόσφαιρο ακολουθεί τον ΠΑΟΚ του οποίου ο ρόλος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρος… Όποιος ακόμη κατά βάθος θέλει να επιστρέψουμε στο… στημένο παιχνίδι, όπου όλα είναι προδιαγεγραμμένα, θα απομονωθεί και θα στιγματιστεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σβαμπ: «Μας λείπει η ενέργεια και το καθαρό μυαλό»

Φανερά απογοητευμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αυστριακός:

«Δεν έχει καμία σημασία το γκολ που πέτυχα, άλλωστε δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει η ομάδα. Κάναμε μία πολύ κακή εμφάνιση σε ένα ματς που έπρεπε να πάρουμε το τρίποντο. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας».

Τι φταίει για τις τελευταίες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ:

«Είναι προφανές ότι η ομάδα δεν έχει θέμα φυσικής κατάστασης γιατί παλεύουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος, κάτι όμως μας λείπει. Στα τελευταία μας κυνηγάμε συνέχεια το σκορ και όσο και να παλεύεις πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Ίσως να μας λείπει η ενέργεια και το καθαρό μυαλό, πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα».

Αν φέρνει η νέα απώλεια σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ:

«Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τους στόχους μας και το ίδιο θα κάνουμε και κόντρα στην ΑΕΚ. Σαφώς τέτοιες απώλειες μας κρατούν πολύ πίσω, υπάρχει πρόβλημα και είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στη μάχη. Θα τα δώσουμε όλα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι ήρθε η γκέλα στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ! (vid)

Τα highlights από την αναμέτρηση στο «Αθανάσιος Διάκος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για ένα ακόμη παιχνίδι, ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Για ένα ακόμη παιχνίδι, ήταν κακός και το πλήρωσε. Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με τη Λαμία, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Δείτε τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία-ΠΑΟΚ: Ο Σβαμπ ισοφάρισε όμως ήταν αργά… (vid)

Ο Αυστριακός μέσος έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 90+10

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ