Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωτάθλημα δεν θα φέρει ο Στανόγιεβιτς, αλλά όλοι μαζί

Το όνομα αυτού Αλεξάντερ Στανόγιεβιτς. Αυτός καλείται να πάρει το πρωτάθλημα, αφού αυτός είναι ο στόχος. Και σε καμία των περιπτώσεων δεν το αναφέρω ειρωνικά αυτό.

Editorial

Πρωτάθλημα δεν θα φέρει ο Στανόγιεβιτς, αλλά όλοι μαζί

Πρωτάθλημα όμως δεν μπορεί να πάρει ένας προπονητής μόνος του. Πρέπει να στηριχτεί από έναν σοβαρό μηχανισμό. Αυτό το αναφέρω γιατί η απαίτηση για πρωτάθλημα δεν αφορά έναν άνθρωπο, αλλά τον μηχανισμό.

Ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ κατέληξε λοιπόν στην επιλογή του Στανόγιεβιτς. Πολύς κόσμος ξενέρωσε στο άκουσμα του ονόματός του, όμως είμαι σε θέση να γνωρίζω πως η λίστα Μίχελ δεν είχε μέσα και τον Μουρίνιο. Στο ίδιο επίπεδο ήταν όλοι, τρεις τέσσερις στον αριθμό.

Το ότι ο Σαββίδης εμπιστεύτηκε την πρόταση Βούκιτς, ίσως είναι ένα καμπανάκι για τον Σλοβάκο που έχει όμως την ευκαιρία να απαντήσει μέσω μεταγραφών. Στο χέρι του είναι να επαναφέρει την τάξη γύρω από το όνομά του.

Είναι σαφές πως ο Στανόγιεβιτς θα επιλέξει ποδοσφαιριστές από την προεργασία που έχει γίνει. Από τα όσα έχει προκρίνει ο Μίχελ, αν εξαιρέσουμε την περίπτωση Βιεϊρίνια που είναι υπόθεση της οικογένειας Σαββίδη.

Πάμε τώρα σε κάποια δεδομένα της επιλογής Στανόγιεβιτς.

α) Είναι πρόταση του Ζβόνιμιρ Βούκιτς ο οποίος θαρρώ πως δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ. Αν μη τι άλλο, δεν θα πρότεινε κάποιον ανίκανο.

β) Ο Στανόγιεβιτς έχει καλύτερο βιογραφικό από τους Τούντορ και Ίβιτς. Και ξεκάθαρα μεγαλύτερη εμπειρία. Για εμένα βέβαια μπορεί να μη σημαίνει τίποτα αυτό, απλά επειδή γίνεται λόγος για το βιογραφικό του.

γ) Δεν γνωρίζει κανείς μας πως δουλεύει, πως σκέφτεται και μία πραγματική πρώτη εικόνα θα σχηματιστεί στη συνέντευξη Τύπου της επόμενης εβδομάδας. Μία σοβαρή εικόνα της δουλειάς του θα έχουμε στη προετοιμασία.

δ) Δεν με απασχολεί προσωπικά αν είναι Παρτιζάνος, αν του αρέσουν τα ασπρόμαυρα, αν ήταν στη πεζογέφυρα και τις έπαιζε 1,5 ώρα. Με ενδιαφέρει να σκέφτεται ποδοσφαιρικά, να μιλάει ποδοσφαιρικά και να είναι στρατιώτης της ομάδας.

Δεν πιστεύω πως η απογοήτευση έχει βάση ή για την ακρίβεια αν η απογοήτευση έπρεπε να προκύψει σήμερα. Και εγώ είχα νεύρα στο άκουσμα του ονόματός του, όμως μετά όταν σκέφτηκα λίγο ηρέμησα γιατί απλούστατα δεν περίμενα τίποτα περισσότερο.

Ο ΠΑΟΚ μας είχε προειδοποιήσει για το προφίλ του μία εβδομάδα πριν, γνωρίζοντας προφανώς πως σε αυτόν θα καταλήξει. Το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κατέληξε σε κάτι – θεωρητικά – καλύτερο δεν χρειάζεται πολύ σκέψη.

α) Ο ΠΑΟΚ από τη μέρα που μας τελείωσε το μοντέλο Ζαγοράκη, Βρύζας, Σάντος, με μαθηματική ακρίβεια έχασε όλα τα στοιχεία της ποδοσφαιρικής αύρας που τον έκανε ανταγωνιστικό. Αυτό το γεγονός, του στερεί την πειθώ και πολύ κομβικές συνεργασίες στην αγορά.

β) Δεν έχουμε τα στελέχη που μπορούν να αποφασίσουν και να τηρήσουν ένα σύγχρονο, τεχνοκρατικό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ. Όσο και αν αποφεύγουμε να το παραδεχτούμε, με δέκα αλλαγές προπονητών την τελευταία επταετία και καμιά 150 παίκτες να έχουν φορέσει τη φανέλα, είναι σαφές πως δεν έχουμε τα στελέχη που μπορούν να πείσουν οποιονδήποτε που συνδυάζει ουσία και εντυπώσεις.

γ) Είναι σαφές πως η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου προκαλεί γέλωτα σε όλους τους σοβαρούς επαγγελματίες. Αποτελεί σίγουρα αποτρεπτικό παράγοντα.

Κλείνοντας, είμαι υποχρεωμένος να πω πως για το ανέβασμα του πήχη στο θέμα προπονητή, ουδεμία ευθύνη φέρει η ΠΑΕ. Ας την επωμισθούν τα ΜΜΕ που έπαιξαν πενήντα ονόματα προπονητών, τη στιγμή που επιβεβαιώθηκαν τέσσερα το πολύ πέντε μέσα από το πραγματικό ρεπορτάζ.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Αλεξάντερ Στανόγιεβιτς, να υποσχεθούμε πως θα είμαστε δίκαιοι απέναντί του και ευελπιστούμε να περάσουμε καλά στην εποχή του. Γιατί στο τέλος, αυτό μένει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτοβουλία Λουτσέσκου πριν την ΑΕΚ

Η απόφαση του προπονητή του ΠΑΟΚ για την συσπείρωση και την αντίδραση της ομάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προπονείται σήμερα το απόγευμα (26/4, 17:00) στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν αντίδραση για τις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις, οι οποίες και ήταν κακές κόντρα σε Κλαμπ Μπριζ, Ολυμπιακό και Λαμία. Γι' αυτό το λόγο, ο προπονητής της ομάδας, Ράζβαν Λουτσέσκου, αποφάσισε να προσκαλέσει σε δείπνο όλη το αγωνιστικό τμήμα, μετά την προπόνηση της Παρασκευής.

Στον ΠΑΟΚ ψάχνουν να αντιστρέψουν το κλίμα, προκειμένου να ανέβει η ψυχολογία των παικτών, μιας και αυτή τη στιγμή η ομάδα κινδυνεύει να γκρεμίσει -σε λίγες μόλις μέρες- ό,τι έχτιζε για μήνες από το ξεκίνημα της σεζόν.

Θυμίζουμε πως κάτι ανάλογο υπήρξε και πριν τον επαναληπτικό με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, για τους ¨16¨ του Europa Conference League, με τον αρχηγό του Δικεφάλου, Αντρέ Βιεϊρίνια, να βγάζει τους συμπαίκτες του για φαγητό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Οι οπαδοί της Μπάγερν θέλουν Τούχελ!

Οι Βαυαροί μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του προπονητή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι από καιρό γνωστό πως ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γερμανός τεχνικός χρεώνεται την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Bundesliga, πέφτοντας από τον θρόνο της μετά από 11 σερί κατακτήσεις. Παράλληλα, είναι πολλά τα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς και θέλουν τον Τούχελ να μην έχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων.

Αντίθετα με όλα αυτά, μια μερίδα των φιλάθλων της Μπάγερν Μονάχου θέλει να κρατήσει τον Τούχελ στην ομάδα, μαζεύοντας μάλιστα υπογραφές για να αλλάξει την γνώμη της διοίκησης.

«Παρά την αρνητική κριτική από τα Μέσα και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, ο νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ έχει καταφέρει να φτάσει την ομάδα του μέχρι τα ημιτελικά. Με όλο τον σεβασμό στους υποψήφιους Έμερι και Ράνγκνικ, οι συγκεκριμένοι προπονητές δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε το κερί του Τούχελ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τελικός του 2025 θα γίνει στο Μόναχο, η Μπάγερν θα έπρεπε να νιώθει τυχερή με έναν τέτοιον προπονητή στον πάγκο της», αναφέρει η περιγραφή της αίτησης που έχουν φτιάξει οι οπαδοί της Μπάγερν για την παραμονή του Τούχελ, έχοντας ήδη ψηφίσει θετικά περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι των Βαυαρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ που…ξέχασε να σκοράρει

Η συνέπεια στη διάρκεια της σεζόν και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή στις επιδόσεις σκοραρίσματος, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει πετύχει 127 τέρματα σε 54 αγώνες για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Ένας μέσος όρος 2,3 τερμάτων ανά παιχνίδι.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου μοιάζουν να έχουν...ξεχάσει να σκοράρουν, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 2 γκολ, αμφότερα μετά την συμπλήρωση των 90 λεπτών, σε Πειραιά και Λαμία.

Είχαν προηγηθεί τα δυο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης στο Europa Conference League, εκεί όπου οι «ασπρόμαυροι» απέτυχαν να σκοράρουν σε Μπριζ και Τούμπα, απέναντι στην βελγική ομάδα.

Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια κόστισαν στον ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή του συνέχεια ενώ ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες του για κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ των 125 γκολ σε 50 παιχνίδια, δηλαδή 2,5 γκολ ανά ματς, σκόραρε μόλις δυο στα επόμενα τέσσερα. Προφανώς και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στην πιο κρίσιμη καμπή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ