Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ με συνοχή και το ρίσκο στο τέρμα

Είχε και έχει πολλά θέματα η χθεσινή (πλέον) μέρα. Ας ξεκινήσουμε από την ομάδα και το πρώτο φιλικό της.

Editorial

ΠΑΟΚ με συνοχή και το ρίσκο στο τέρμα

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και κέρδισε εύκολα με μεγάλο σκορ (που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο) μία καλή-οργανωμένη ομάδα δεύτερης κατηγορίας Βελγίου, που διαθέτει και πολλούς ξένους παίκτες από Γαλλία, Ολλανδία, Βραζιλία, Κορέα κτλ. Δεν έπαιζε με ιδιαίτερα αδύναμη ομάδα χθες ο ΠΑΟΚ.

Αλλά και αδύναμος να είναι ο αντίπαλος βγαίνουν συμπεράσματα… Έχουμε δει ΠΑΟΚ-Καστοριά να μην κάνει φάση ο ΠΑΟΚ! Και πόσα άλλα… Χθες λοιπόν ο ΠΑΟΚ είχε μερικά πολύ καλά πεντάλεπτα. Έβγαλε φάσεις και από δική του καλή ομαδική ανάπτυξη, αλλά και μέσα από πίεση που άσκησε ψηλά και μετά (αφού έκλεβε την μπάλα) έβρισκε ανοργάνωτο τον αντίπαλο. Αμυντικά είχε λίγα θέματα (πέρασαν μερικές κάθετες οι αντίπαλοι) και σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση ήταν ικανοποιητική.

Μέσα από τις αναλύσεις στο PAOK24 θα δείτε και ποιοι παίκτες ξεχώρισαν ανά ημίχρονο Για εμένα το πιο σημαντικό εξακολουθεί να είναι (εξάλλου φαίνεται) το γεγονός ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ και αυτός ο κορμός διαμορφώθηκε πέρυσι και πλέον οι παίκτες γνωρίζονται πολύ καλά. Ξέρει ο καθένας τι περιμένει από τον άλλο. Είτε με 4-3-3 παίζει ο ΠΑΟΚ, είτε με 4-4-2 βγαίνουν πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. (Από την άλλη εβδομάδα θα δούμε και το πολύ διαφορετικό 3-5-2). Ο σχηματισμός με δύο φορ βέβαια δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί αρκετά και στην πορεία, αρκεί να κλείσουν κάποια ακόμη κενά στο ρόστερ.

Πάμε στα μεταγραφικά… Η γενική εικόνα είναι: Ο ΠΑΟΚ αυτή την εβδομάδα (έχουν συμφωνήσει Μίχελ και Στανόγεβιτς) πρέπει να κλείσει έναν τερματοφύλακα και τον Μακ. Αυτός είναι ο βασικός στόχος. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει, θα δουλέψει, θα πάει να πάρει τις πρώτες προκρίσεις στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα θα πάει για τον στόπερ (ευτυχώς μένει ο Μαλεζάς) και για τον χαφ. Στο τέλος (κάπου στο βάθος) υπάρχει πάντα και ο Βιεϊρίνια που (μεταγραφικά) είναι και μια κατηγορία μόνος του!

Έτσι στοχεύουν να πάνε.. Όλα είναι θεμιτά και κατανοητά. Το μόνο που πλέον αρχίζει να ανησυχεί πάρα πολύ είναι του τερματοφύλακα. Όχι μόνο επειδή καθυστερεί, αλλά και επειδή ο Οτσόα συνεχίζει να είναι το φαβορί, αυτός είναι στην Ίμπιζα και περιμένει άλλα πράγματα, ο ΠΑΟΚ περιμένοντας αυτόν ξεκάθαρα (το παραδέχονται και εντός ομάδας) χάνει άλλες λύσεις και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι υπογράφοντας αυτόν (αν υπογράψει) πρέπει να πάρεις και δεύτερο! Κάπου εδώ χάνεται η λογική σε αυτό που γίνεται. Κάπου εδώ το ρίσκο που έχουν πάρει στον ΠΑΟΚ (δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα και οι προσωπικές ευθύνες) αρχίζει και μεγαλώνει επικίνδυνα. Δεν γίνεται!

Σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη η εικόνα γι’ αυτό το θέμα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ