Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάν’ το όπως το 2009

Τα χρόνια πέρασαν με τον προπονητή να αλλάζει συνήθως κάθε χρόνο και μαζί με αυτόν να αλλάζουν και πολλοί παίκτες για το Δικέφαλο, αλλά φέτος όλα είναι διαφορετικά.

Ηλίας Καπράλος

Κάν’ το όπως το 2009

Τη σεζόν 2009-10 ο ΠΑΟΚ έζησε πολλά. Έναν αποκλεισμό από την Χέρενφεϊν στο Europa League, έναν αποκλεισμό με 4-0 στα Γιάννενα, αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι θυμούνται το τέλος της σεζόν. Ένας ΠΑΟΚ άριστα στημένος από τον Φερνάντο Σάντος, με παίκτες ηγέτες και προσωπικότητες μέσα στο γήπεδο ήταν έτοιμος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέσα στην άνοιξη. Τελικά δεν τα κατάφερε μετά από μία ήττα στο “Κλ. Βικελίδης” και τη διαιτησία του Σπάθα, αλλά στα play-off όχι απλά βγήκε πρώτος, αλλά τέτοια ευκολία που στα τελευταία δύο παιχνίδια ήταν βαθμολογικά αδιάφορος. Τι έκανε όμως ο ΠΑΟΚ εκείνο το καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι;

Πήρε τον Κρέσιτς για αλλαγή του Χαλκιά, τον Τσιρίλο για να είναι δίπλα στους Μαλεζά και Κοντρέρας, τον Μίρκο Σαβίνι σαν αριστερό μπακ ήταν 4ο στόπερ, τον Βιτόλο που έλλειπε στα χαφ μαζί με τον Φωτάκη, τον Αμπουμπακάρι που ήρθε και δεν ακούμπησε και στην επίθεση ήρθαν οι Φιλομένο και Κουτσινικούλης. Από αυτούς βασικοί έμειναν μόνο οι Τσιρίλο και Βιτόλο και σε αυτούς προστέθηκαν οι δανεικοί που παρέμειναν (Λίνο, Σορλέν και Βιεϊρίνια). Έτσι ο ΠΑΟΚ στην ουσία έφερε δύο βασικούς παίκτες κορμού και 5 παίκτες να προσθέσουν βάθος στον πάγκο της ομάδας και να ξεκουράζουν τους ήδη βεβαρημένους έμπειρους παίκτες της ομάδας που ήταν όλοι 30+.

Έτσι η ομάδα του ΠΑΟΚ δούλεψε πάνω στον ίδιο κορμό με τον ίδιο προπονητή και τα αποτελέσματα ήταν εμφανέστατα. Το ίδιο εν μέρη πήγε να γίνει και το καλοκαίρι του 2016 με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο της ομάδας. Τότε βέβαια δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο μιας και ο προπονητής μπορεί να έμεινε, αλλά ο κορμός έσπασε για τα καλά. Εκείνο το καλοκαίρι ήρθαν στην Τούμπα παίκτες όπως ο Βαρέλα, ο Κρέσπο, ο Μάτος, ο Κάνιας, ο Σάκχοφ, ο Μπίσεσβαρ, αλλά και ο Κάμπος που όχι απλά ήρθαν, αλλά πήραν φανέλα βασικού από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια.

Το βασικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ στην αρχή της νέας σεζόν δεν είναι μόνο η ποιότητα, αλλά κυρίως η ομοιογένεια. Αυτό έλεγε και λέει κάθε μέρα ο Ρασβάν Λουτσέσκου και το βασικότερο είναι ότι το δείχνει κιόλας με όλους τους νέους παίκτες που έχουν έρθει στην ομάδα από τον Γενάρη και μετά που είτε δεν μπόρεσαν να γίνουν ένα με το γκρουπ, είτε μπήκαν πολύ αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ