Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βάρος στον άξονα και στο πρέσινγκ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 την ομάδα από την Ρουμανία με τους παίκτες του κορμού να αγωνίζονται για 70 λεπτά.

Ηλίας Καπράλος

Βάρος στον άξονα και στο πρέσινγκ

Πολλά τρεξίματα στο πρώτο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Στεάουα κράτησαν τους Ρουμάνους σε αδράνεια στο πρώτο ημίχρονο και με όπλο και πάλι τις στημένες φάσεις ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη θυμίζοντας την ομάδα των ρεκόρ της προηγούμενης περιόδου. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο όπου ήρθαν και τα λάθη στην άμυνα. 

Ας πάμε όμως και στην ανάλυση των παικτών του Δικεφάλου:

Πασχαλάκης: Σε όσες φάσεις χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί και κράτησε το προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν τα λάθη του με την μπάλα στα πόδια σε ένα κομμάτι που και πέρσι έδειχνει ότι χρειάζεται βελτίωση. Δέχθηκε πολλές παρατηρήσεις από τον Λουτσέσκου για αυτά τα λάθη. Στο γκολ που δέχτηκε δεν φάνηκε να μιλά στον Κρέσπο, ούτε να κάνει κίνηση να καθαρίσει τη φάση μετά την κακή πάσα του Μάτος. 

Βιεϊρίνια: Το γκολ που πέτυχε τα λέει όλα για ακόμα μία χρονια που ξεκινά για τον Πορτογάλο αρχηγό του ΠΑΟΚ. Φανταστικό σε έμπνευση, αλλά και εκτέλεση το φάουλ του, δείχνοντας ότι θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρσι. 

Κρέσπο: Γενικά δεν είχε προβλήματα με τους αντίπαλους πέραν στη φάση του γκολ. Εκεί μπορεί η πάσα να ήταν λάθος από τον Μάτος, αλλά δεν μπόρεσε να συνενοηθεί σωστά με τον Πασχαλάκη, αλλά και η θέση του ήταν αρκετά πίσω από τον Μαν, κάτι που εκμεταλλεύητκε ο επιθετικός της Στεάουα. 

Βαρέλα: Έπαιζε σε γνώρισμο περιβάλλον και απέφυγε τα λάθη σε αντίθεση με τους άλλους της άμυνας. Παρόλα αυτά έδειξε ότι ακόμα δεν έχει απελευθερωθεί τελείως, ενώ έχασε και μία καλή ευκαρία σε ένα κόρνερ του Πέλκα που σημάδεψε ψηλά άουτ. 

Μάτος: Σήμερα ο αστέρας του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλά. Δεν είναι πολλά ανεβάσματα και προφανώς φέρει ευθύνη στο γκολ με την κακή του πάσα προς τον Κρέσπο, μιας και ο αντίπαλος ήταν πολύ κοντά του και η πάσα μακρινή. Κάποια στιγμή ήταν ο μοναδικός που απάντησε στα σκληρά μαρκαρίσματα των Ρουμάνων, όταν πήγε να ξεφύγει το παιχνίδι και προφανώς δεν τον πλησίασε κανείς στη συνέχεια. 

Κάνιας: Πολλά τρεξίματα από τον Ισπανό όπως τον ξέρουμε, αλλά αυτή τη φορά προσπάθησε να βρει και διαγώνιες μπαλιές στην απέναντι πλευρά και να εκμεταλλευτεί είτε την έκρηξη του Μπίσεσβαρ, είτε την ταχύτητα του Λημνιού. Ήταν από τους καλύτερους στο πρώτο ημίχρονο, όπως ολη η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ και είχε και αυτή τη φορά δύο τελικές, αλλά και μία κρίσημη επέμβαση όταν ο Πασχαλάκης ήταν εκτός εστίας. 

Μαουρίτσιο: Παρότι στα άλλα φιλικά δεν ήταν πολύ καλός σήμερα πίεσε περισσότερο και τους αντιπάλους και τον εαυτό του. Αυτό φάνηκε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο που δεν είχε πολλές δυνάμεις και η απόδοση του ΠΑΟΚ έπεσε, σε αντίθεση με το πρώτο που όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του. Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πολύ καλή απόδοση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Δέχθηκε πολλές κλωτσιές από τους αντιπάλους του και το σημαντικό είναι ότι δεν τραυματίστηκε. 

Ελ Καντουρί: Είναι σίγουρα άλλος παίκτης από αυτόν που είδαμε πέρσι και πλέον ο ΠΑΟΚ μπορεί να περιμένει πολλά από αυτόν. Σήμερα είχε πάλι το γκολ, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να συνεργαστεί σωστά με τον Πέλκα, ώστε να απειλήσουν περισσότερο την αντίπαλη εστία. 

Λημνιός: Ταχύτητα, πίεση και θέληση από το νεαρό εξτρέμ που δείχνει να είναι πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές του στη θέση. Παρόλα αυτά του λείπει το καθαρό μυαλό στην τελική επιλογή. Δημιούργησε ρίγματα από την πλευρά, χωρίς όμως να έχει την ουσία, αλλά βοήθησε και ανασταλτικά μετά τις πρώτες παρατηρήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Μπίσεσβαρ: Με την μπάλα στα πόδια μπορεί να ανοίξει όλες τις άμυνες και το κυριότερο να την κρατά με μεγάλη άνεση. Από δική του προσπάθεια ο ΠΑΟΚ κέρδισε το φάουλ στο 1-0 και αυτός κυνήγησε την μπάλα για να πάρει το κόρνερ. Δεν χάνει κατοχές και αυτό είναι σημαντικό για τη θέση του. Παρόλα είναι ο μοναδικός βασικός που έπαιξε μόνο 45 λεπτά και αυτό δείχνει ότι ίσως δεν μπόρεσε να ανεβάσει ρυθμούς για 70 λεπτά, όπως και οι υπόλοιποι. 

Πέλκας: Ήταν φανερά έξω από τα νερά του σαν σέντερ φορ. Προσπάθησε και δεν είναι τυχαίο ότι στην πρώτ φορά που πήρε την μπάλα με πρόσωπο στην εστία παραλίγο να είχε σκοράρει. Μπορεί να χρεωθεί την ασίστ στο δεύτερο γκολ και σίγουρα δεν θα τον δούμε πολλές φορές σε αυτή τη θέση. Πάντως και αυτός στο πρώτο ημίχρονο πίεσε ψηλά και δημιούργησε καταστάσεις και τα κλεψίματα στο κέντρο. 

Λάμπρου: Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ ήταν και δραστήριος και με ποδοσφαιρικό “τσαγανό”. Μάλιστα είχε και μία πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει, αλλά και πάλι μένουμε στα θετικά της εμφάνισής του. 

Οι υπόλοιποι παίκτες που έπαιξαν για 20 δεν μπόρεσαν να κριθούν ατομικά. Σε κάποιες καλές στιγμές μπορούμε να σταθούμε στην προσπάθεια του Ζαμπά και στη φάση που έβγαλε στον Ενρίκε, αλλά και σε κάποιες στιγμές του Χαρίση στο κέντρο που και αυτός είχε πολλά τρεξίματα και κλεψίματα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστική που μπορεί να κρίνει πολλά

Δυο…εξάποντα ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων που διεκδικούν το πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική των Play-Off, στην Stoiximan Super League, και σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μπορεί να διαμορφωθεί μια ολόκληρη κατάσταση στη βαθμολογία.

Φυσικά και οι 8 αγωνιστικές που θα απομένουν το βράδυ της Κυριακής, είναι πολλές, ωστόσο ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης στροφής, μπορεί να έχουμε συγκεκριμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στο -8 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Διαφορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια, επομένως ο Ολυμπιακός πιθανότατα να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Άλλωστε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν και τα προημιτελικά της Ευρώπης. Από δυο πολύ απαιτητικά και υψηλής έντασης παιχνίδια, που δεν θα έχουν οι άλλοι.

Ως προς την Κυριακή που έρχεται ωστόσο, για να μην προτρέχουμε, φυσικά και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Τα δυο αυτά παιχνίδια είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη, σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τη Μπριζ, ούτως ώστε παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ