Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτά έγραψε η ιστορία

Τα δικά μου δικά μου, τα δικά σου δικά μου. Κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα. Μία χώρα που έμαθε να λειτουργεί για λίγους εκλεκτούς. Τους χαλάς τη ζαχαρένια πλέον και αυτό είναι σαφές.

Σταύρος Κόλκας

Αυτά έγραψε η ιστορία

Και τι δεν είδαμε φέτος. Όμως τα πράγματα θα τα πάρουμε από την αρχή. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έδωσε τέλος στη δικτατορία του Ολυμπιακού.

Ο Ιβάν Σαββίδης χρειάστηκε τρία χρόνια για να καταλάβει πως αν δεν αλλάξει η ΕΠΟ δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ποδόσφαιρο. Μία ΕΠΟ που οργίαζε καθημερινά από τις στημένες επιτροπές της μέχρι και την ΚΕΔ και την επιβράβευση διαιτητών που σφύριζαν υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας ξεκίνησε και η μία Ένωση έπεφτε μετά την άλλη. Τα κουκιά δεν έβγαιναν και έπρεπε να υπάρξει συμμαχία, έπρεπε να βάλουν το χέρι τους κι άλλοι θιγμένοι. Μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, μπήκε και ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου.

Ο ΠΑΟΚ μάζεψε τον όγκο των Ενώσεων, η ΑΕΚ έβαλε κάποιο λιθαράκι, ο Παναθηναϊκός ούτε μισή Ένωση αλλά βοήθησε στην επικοινωνία. Μέχρι που ο Αλαφούζος αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο όταν οι πολιτικές του ανάγκες τον έστειλαν να συμμαχήσει με τον αγαπημένο χρηματοδότη της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μαρινάκη.

Η ζημιά είχε γίνει για τον Ολυμπιακό, η ΕΠΟ ήταν θέμα χρόνου να αλλάξει χέρια και ετοιμαζόταν η επόμενη μέρα.

Η τελευταία προσπάθεια της παλαιάς ΕΠΟ έγινε την περίοδο Οκτώμβρη – Νοέμβρη του 2016 όταν και δόθηκε το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό να κατακτήσει το προηγούμενο πρωτάθλημα. Έκτοτε, το καθεστώς έπεσε.

Για τους Παλαιοελλαδίτες, το να ελέγξει την κατάσταση ένας επιχειρηματίας που δεν ανήκει στο παραδοσιακό τους λόμπι, έφερε αρχικά αμηχανία. Όμως στη συνέχεια οργανώθηκαν και με άξονα το επικοινωνιακό κομμάτι ξεκίνησε η φθορά του. Αρχικά ο Ολυμπιακός, μετά ο Παναθηναϊκός που έψαχνε έναν διαφορετικό εχθρό από τον παραδοσιακό του οποίου έγινε μαριονέτα και στο τέλος η ΑΕΚ όταν θέλησε να ελέγξει την κατάσταση και έψαχνε αφορμές.

Το επικοινωνιακό μπούλινγκ ξεκίνησε από τον ημιτελικό της Τούμπας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Καμία αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν στον πρώτο, με τον Κομίνη να αρνείται πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ μπροστά στα μάτια του, κάτι που δεν συνέβη στον δεύτερο ημιτελικό που υπερτονίστηκαν τα σπόρια που έδωσε ο Κύζας στον ΠΑΟΚ. Μία διαιτησία που σαν αυτή μπορούμε να βρούμε δεκάδες στα ντέρμπι της Αθήνας. Και πολύ χειρότερες εννοείται.

Ο Κύζας ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η επικοινωνιακή φθορά του ΠΑΟΚ. Και η αφορμή για να κυνηγηθεί ο ΠΑΟΚ στον θάνατο, ήταν ο τελικός του Βόλου με το γκολ οφσάιντ του Ενρίκε. Κανένας βέβαια δεν καταγράφει πως στην ίδια φάση, υπάρχει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στον Κρέσπο.

Η ΑΕΚ βρήκε το άλλοθι για να κινηθεί υπόγεια, γνωρίζοντας πως θα έχει συμμάχους τους άλλους δύο. Επικοινωνιακά σίγουρα, πρακτικά στη διάρκεια όταν και θα έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτή και εμάς.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με επτά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στη πεζογέφυρα, η ΑΕΚ με τρεις. Ένα αστείο νομικό παράθυρο δίνει πλεονέκτημα στην Ένωση και βγάζει από την εξίσωση τον κόσμο του ΠΑΟΚ για μισή σεζόν. Η ελληνική κοινή γνώμη βρίσκει την απόφαση φυσιολογική λες και οι δικοί μας έπαιζαν ξύλο με οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου. Και μία λεπτομέρεια, οι της ΑΕΚ μπήκαν πρώτοι στη πεζογέφυρα και προκαλούσαν για ένα πεντάλεπτο χωρίς αστυνομική παρέμβαση. Λεπτομέρεια νούμερο δύο, ο αστυνομικός διευθυντής Βόλου, σύμφωνα με τα όσα μου μετέφεραν, μετά από αυτό το σκηνικό… πήρε προαγωγή.

Η χρονιά ξεκινάει και πληρώνουμε τις παθογένειές μας. Χαμένοι βαθμοί χωρίς λόγο, αποκλεισμός από την Ευρώπη και πολλά ακόμη. Όμως ο Λουτσέσκου στρώνει το πράγμα και ξεκινάμε να καλύπτουμε το έδαφος.

Ο Ολυμπιακός αλλάζει προπονητή γιατί έτσι έμαθε και στον αγώνα της Τρίπολης γκελάρει, με τον ΠΑΟΚ πλέον να φαντάζει το απόλυτο φαβορί. Η ΑΕΚ είναι ψηλά αλλά έχει δύσκολο πρόγραμμα με Ευρώπη στη μέση. Και κάπου εκεί, ξεκινά η αντεπίθεση του λόμπι.

Η τακτική υπερτονίζω κάθε μισό σφύριγμα του ΠΑΟΚ αρχίζει να δημιουργεί το κλίμα του νέου χαλίφη. Στο κόλπο όλα τα ΜΜΕ που έχουν αλισβερίσι με Ολυμπιακό αλλά και παίρνουν μεγάλα διαφημιστικά πακέτα από τον ΟΠΑΠ. Σε αυτά μέσα και ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης που φιλοξενούν τα επικοινωνιακά πρωτοπαλίκαρα των άλλων.

Η φθορά του ΠΑΟΚ παίρνει σάρκα και οστά, ενώ αποδεδειγμένα έχει πάρει λιγότερα σφυρίγματα από τους άλλους. Και ξαφνικά, η ΚΕΔ που ελέγχεται από την ΦΙΦΑ, διώχνει τον Κουκουλάκη και αρχίζει να λειτουργεί με λογικές εγκληματικής.

Εξαφανίζονται διαιτητές που είχαν σφύριγμα υπέρ ΠΑΟΚ, εξαφανίζονται για ελάχιστο χρόνο διαιτητές που είχαν ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ της ΑΕΚ.

Έχει προηγηθεί το ανατίναγμα του μαγαζιού του κουμπάρου του Μάκη Γκαγκάτση, Γιάννη Διαμαντίδη στη Κηφισιάς και οι χειροβομβίδες στο ξενοδοχείο του κοντινού στη ΠΑΕ Κώστα Τσακίρη οι οποίες ευτυχώς δεν έσκασαν. Περιστατικά που συνδυάζονται με απειλές από συγκεκριμένα πρόσωπα και υπάρχουν μάλιστα καταθέσεις.

Και φτάνουμε στα παιχνίδια που θα έκριναν τον τίτλο.

Ο …περήφανος Ολυμπιακός έρχεται στη Τούμπα για να μην παίξει. Ένα ανοιχτό ρολό χαρτί που βρήκε στο μπουφάν του πρώην τεχνικού του, του δίνει το δικαίωμα να φύγει. Τα κάνει όλα λάθος. Κρύβεται από τον γιατρό του αγώνα, πηγαίνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο χορηγό του, το τραύμα αλλάζει σημείο κάθε πέντε λεπτά και ο Αρετόπουλος κλείνει το φύλλο αγώνα το οποίο στη πρωτοβάθμια εκδίκαση τελειώνει τον Ολυμπιακό έτσι όπως είναι γραμμένο.

Η πρωτοδίκης Σκολαρίκη, κάνει την έκπληξη και ζητά χωρίς να ξέρει ο ΠΑΟΚ συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου. Η οποία είναι γραμμένη από νομικό και λέει άλλα από αυτά που γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα. Λέει κοινώς ψέματα.

Η απόφαση για τον ΠΑΟΚ είναι καταδικαστική και μάλιστα, τολμά να αναφέρει πως υπήρξε διακοπή σε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε.

Αναζητώντας να μάθουμε ποια είναι η Σκολαρίκη, μαθαίνουμε πως μπαινοβγαίνει κάθε τρεις και λίγο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και πως είναι κοντινή του Κοντονή. Και κάπου εκεί, ξεδιπλώνεται το παζλ.

Στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, ασκείται πίεση για να βγει απόφαση πριν το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Όχι από τον ΠΑΟΚ, αλλά από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Ο Σκουτέρης βγάζει την απόφαση στις 11 το βράδυ και καθαρογράφεται μέχρι τις 2.00 πμ. Η απόφαση είναι ορθολογική και επιβεβαιώνεται από το διαιτητικό. Όμως δεν είναι βολική για το λόμπι και κάπου εκεί ξεκινά το μπούλινγκ στον Σκουτέρη. Με ηγέτη τον Κυριάκο Θωμαϊδη, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό από πίσω, ξεκινάει η επίθεση στον δικαστή.

Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Κοντονής αόρατος. Οι δικαστές βγάζουν ανακοίνωση εκνευρισμένοι για την προσπάθεια επιρροής των δικαστικών αποφάσεων μέσω ΜΜΕ, σε συνδυασμό με την υπόθεση του Noor1, όμως Κοντονής δεν υπάρχει πουθενά.

Η ΑΕΚ μένει στο ότι άλλαξε η απόφαση το βράδυ, ξεχνώντας πως η ίδια πίεσε και υπάρχουν αμέτρητα δημοσιεύματα που το επιβεβαιώνουν. Η επίσημη θέση είναι πως οι παίκτες της κοιμήθηκαν στο συν πέντε και ξύπνησαν στο συν δύο. Ξέχασαν να πούνε πως αυτή η διαφορά δεν χτίστηκε στο γήπεδο, αλλά από το καραγκιοζλίκι του Ολυμπιακού που από την αρχή ήθελε να απαξιώσει ένα πρωτάθλημα που δεν έλεγχε.

Η ενοχική στάση της ΑΕΚ, φάνηκε και από την θέση των δημοσιογράφων της όταν ήταν στον αέρα η υπόθεση του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Έφτασαν στο σημείο να υπάρχουν κοινά άρθρα των δημοσιογράφων της με ΜΜΕ συμφερόντων Μαρινάκη. Και κάπου εκεί, κατάλαβαν όλοι τι γίνεται. Απλά πόνταραν στην επικοινωνία που την ελέγχουν οι μεν γιατί ο πρόεδρος έχει πολλά δικά του ΜΜΕ και οι δε γιατί ο πρόεδρος ελέγχει την μοιρασιά του ΟΠΑΠ.

Και φτάνουμε στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Κεντρικό πρόσωπο ο Κομίνης, αφού η ΚΕΔ του Περέιρα της ΦΙΦΑ, φρόντισε να πετάξει εκτός ορισμών τους Σιδηρόπουλου – Παπαπέτρου και πέρασε τον Κομίνη που είναι κοντινός στην ΑΕΚ. Δίπλα του, ο Ποντίκης που είναι 100% Ολυμπιακός και δεν είναι διεθνής. Ένας ορισμός στα μέτρα του αντιπάλου που από τα δικαστήρια είχε αποκτήσει το πλεονέκτημα να παίζει για δύο αποτελέσματα.

Το παιχνίδι ξεκινά, ο πάγκος της ΑΕΚ κάνει τα γνωστά καραγκιοζλίκια, ο Κομίνης σφυρίζει πολύ για να μην βρεθεί ρυθμός, η Τούμπα εκκλησία και ο ΠΑΟΚ σκοράρει καθαρό γκολ στο 90΄από στημένη φάση, που είναι και το αδύνατο σημείο της ΑΕΚ. Διαιτητής και επόπτης φεύγουν στη σέντρα, το γκολ καθαρό. Επτά λεπτά μετά και αφού όλος ο πάγκος της ΑΕΚ έχει πέσει πάνω στον Ποντίκη, η απόφαση αλλάζει. Ένα σκηνικό που όχι απλά δεν έχει ξανασυμβεί σε παιχνίδι που κρίνει πρωτάθλημα, αλλά κρύβει κινδύνους που θα μπορούσε να κλείσει δεκάδες σπίτια και να διαλύσει τον ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης μπαίνει για να πάρει την ομάδα, δημιουργείται ένταση από τις αντιδράσεις της ΑΕΚ και ξαφνικά, μία εικόνα από το όπλο που κουβαλάει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ για προσωπική του προστασία, αποτελεί την αφορμή για την κλιμάκωση του μπούλινγκ κατά του Δικεφάλου.

Η εικόνα παίζει παντού και αν δεν ήμασταν εκεί θα νομίζαμε πως άδειασε δύο γεμιστήρες. Το λόμπι βάζει τα δυνατά του, η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να πει απεταξάμην στον Ιβάν και η αντιπολίτευση να κάνει απόσβεση των χρημάτων που λαμβάνει από τους χρηματοδότες της.

Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ για μέρες παίζει 25 λεπτά τον Ιβάν, ο Άλφα 15, ο Αντέννα 16. Ο ΠΑΟΚ είναι στο πέναλτι. Μία εικόνα, της νόμιμης οπλοφορίας του Ιβάν, που δεν αποδείχτηκε πως απείλησε κανέναν, είναι η αφορμή να σκοτώσουν τον ΠΑΟΚ.

Δέκα μέρες μετά βέβαια, τα ίδια δελτία ειδήσεων, παίζουν την ποινική δίωξη του Ευάγγελου Μαρινάκη κάποια δευτερόλεπτα, ενώ η Νέα Δημοκρατία που είχε σηκώσει το λάβαρο κατά του Ιβάν, αναζητείται.

Η ΑΕΚ, έχοντας την φωτογραφία στα κινητά, τη στιγμή που ουδείς πήρε χαμπάρι σε πραγματικό χρόνο, κάνει μίτινγκ στα γραφεία των παρατηρητών της Τούμπας και αποφασίζει να βγει να παίξει ανάλογα με το αποτέλεσμα. Θα μετρήσει το γκολ του Βαρέλα ή όχι;

O Κομίνης το μετράει γιατί βλέπει πως είναι καθαρό, η ΑΕΚ φεύγει από το γήπεδο γιατί ήταν… τρομοκρατημένη. Και από εκεί ξεκινά η παρωδία.

Στο πρωτοβάθμιο όργανο της Λίγκας, ο δικαστής Καποδίστριας παίρνει τα στοιχεία που βολεύουν την ΑΕΚ και ξεχνάει αυτά που παρουσιάζουν την αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ εξοντώνεται, ο δικαστής δεν βλέπει πουθενά το όνομά του γραμμένο.

Ο ΠΑΟΚ κάνει την αντεπίθεσή του έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Δηλαδή πως υπήρξε προσωρινή διακοπή και πως όταν ο Κομίνης ζήτησε από τις ομάδες να μπούνε για να τελειώσει το παιχνίδι, η ΑΕΚ το αρνήθηκε.

Και εδώ θα δανειστώ το κείμενο του Τσόρμπα για να αναδείξω τις κωλοτούμπες της ΑΕΚ που επιβεβαιώνουν και το ψέμα της. Γράφει ο αδερφός και συνάδελφος τα εξής.

«Όλα ξεκίνησαν από το γκολ του Βαρέλα. Στην αρχή (για την ΑΕΚ και όσους την εκφράζουν) ήταν σίγουρα οφσάιντ. Μετά έγινε δύσκολη φάση. Λίγο αργότερα  υπήρχε και ένα ψεύτικο θέμα από την UEFA που δήθεν «κατακύρωνε» το γκολ και τελικά καταλήξαμε στο 50-50 του Μελισσανίδη.
 
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό…  
 
Να θυμηθούμε λίγο την πρώτη-πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ εκείνο το βράδυ της 11ης Μαρτίου; Αυτό διέδιδε η ΑΕΚ μέσα από το ρεπορτάζ!
 
Αυτό στην πορεία ξεχάστηκε βέβαια. Στην εκδίκαση μάλιστα,  ο Βασίλης Δημητριάδης ρωτήθηκε συγκεκριμένα γι’  αυτή την «επαφή» και είπε:  «Έφτασε και κοντά στον διαιτητή, στα τρία μέτρα. Κάτι του είπε, αλλά δεν κατάλαβα τι». Γενικά η ΑΕΚ δεν επέμεινε ποτέ ξανά σε αυτή την πρώτη διαρροή… Αλλά να ήταν μόνο αυτή  η διαφοροποίηση…   
 
Επί πολλές εβδομάδες η ΠΑΕ ΑΕΚ (μέσω και μαρτυριών) έκανε λόγο για τρομοκράτηση των παικτών της στο γήπεδο. Αυτό, εδώ και μία εβδομάδα έχει ξεχαστεί! Τα πλάνα των παικτών που είδαμε στο βίντεο, δεν αφήνουν πολλά άλλα περιθώρια. 

Πάμε στο περιβόητο σφύριγμα, το οποίο στον ΠΑΟΚ επικαλούνται από την πρώτη μέρα.
 
Η ΑΕΚ το αρνούνταν. Στο Πρωτοβάθμιο ο κ. Λυσσάνδρου κατέθεσε: «Δεν υπήρξε σφύριγμα». Ήταν κάθετος! Το ίδιο είπε και ο κ. Δημάτος στην Εφέσεων! 

Όταν το βίντεο έδειξε τον Κομίνη με την σφυρίχτρα στο στόμα και τις γνωστές υπόλοιπες κινήσεις που ακολούθησαν, από την ΑΕΚ τόνιζαν: «Ναι αλλά… μας κάλεσε να πάμε να μιλήσουμε. Εξάλλου επιβεβαιωνόμαστε. Ούτε οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έφυγαν στο γήπεδο». Η εικόνα βέβαια έδειξε Μακ, Μάτος, Κάμπος, Μαουρίσιο να πηγαίνουν προς τα έξω. (Όλοι εμείς είδαμε και τον Μακ να βγαίνει πανηγυρίζοντας).
 
Η ΠΑΕ ΑΕΚ  και οι νομικοί της εκπρόσωποι ισχυρίστηκαν στη δίκη ότι: «Σφύριξαν οι διαιτητές; Βγήκαν στο γήπεδο; Ας μην έβγαινε η ΑΕΚ. Γράφει ο Κομίνης κάτι τέτοιο;  Χωρίς ρητή εντολή δεν υπάρχει άρνηση της ΑΕΚ».
 
Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας όμως, Παναγιώτης Κονέ τους διέψευδε αφού είχε δηλώσει: «Μετά από μία-μιάμιση ώρα μας είπε να βγούμε έξω….». Άρα υπήρχε και η εντολή που επιβεβαιώνει ο Κονέ και όχι κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ.  
 
Για το σφύριγμα όταν πλέον δεν γίνονταν να μην το επιβεβαιώσουν… η τακτική-εξήγηση πήγε αλλού: «Σφύριξε για να μας καλέσει και να μιλήσουμε!».
 
Μέσα σε όλα και ο Χιμένεθ που δήλωνε στο Ισπανικό Ραδιόφωνο: «Ο διαιτητής ήθελε να βγούμε να παίξουμε πέντε λεπτά, αλλά  ο πρόεδρος μας είπε ότι οι παίκτες δεν θα βγουν να παίξουν».
 
Και εδώ λοιπόν άλλα λέει ο ένας, άλλα οι… πολλοί άλλοι! Αλλάζουν τα… λεγόμενα πολύ-πολύ συχνά.
 
Η ΑΕΚ λοιπόν που δεν είδε παίκτες του ΠΑΟΚ να βγαίνουν, που δεν είδε τον Στυλιαρά να βγαίνει και να επιθεωρεί τον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ που χθες τόνισε ότι έκανε αποδεκτά όλα τα αιτήματα του ΠΑΟΚ, αξίζει να θυμηθούμε ότι:
 
Πήρε θέση κάποια στιγμή για το βίντεο το οποίο ο ΠΑΟΚ επέμεινε να παρουσιάσει.  Η πρώτη-βιαστική αντίδραση της εκπροσώπου της ΑΕΚ στην Επιτροπή Εφέσων, ήταν και απόλυτη: «Δεν επιτρέπεται να κατατεθούν νέα στοιχεία σε δεύτερο βαθμό. Δεν γίνεται αν δεν κατατέθηκαν σε πρώτο βαθμό. Το αποδεικτικό μέσο προσκομίζεται απαραδέκτως και ζητούμε να μην γίνει αποδεκτό». Δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για εικόνα από τα αποδυτήρια!
 
Ο κ. Λυσσάνδρου συμπλήρωνε: «Υπάρχει βίντεο σε δικογραφία που λήφθηκε υπόψη». Δεν είπε βέβαια ότι αυτό ήταν δεκάλεπτο και αφορούσε  μόνο τον Σαββίδη και όχι όλα τα άλλα που γίνονταν επί ώρες. (Αυτό το δεκάλεπτο βίντεο είδε και ο Καποδίστριας στο Πρωτοβάθμιο… Τώρα όμως υπάρχουν τα πάντα, σε τέσσερις ώρες).   
 
Τώρα η ΑΕΚ το ανατρέπει και αυτό, αλλά καλά κάνει, μια και η αλήθεια πάντα επιβεβαιώνεται και από εικόνες.  Και δεν έχει κανείς λόγο να μην θέλει την αλήθεια. Έτσι δεν είναι;
 
Να θυμηθούμε όμως τι ειπώθηκε από την πλευρά της ΑΕΚ στην πρόταση του ΠΑΟΚ να καταθέσουν μάρτυρες στην Εφέσεων: «Δεν συναινούμε. Υπήρξε μια πεντάωρη διαδικασία στο πρωτοβάθμιο που εξετάστηκαν όλα τα θέματα».
 
Αυτό είπαν! Δικαίωμά τους, αλλά ήταν και αυτό μία λεπτομέρεια που έδειχνε πολλά.  
 
Να μην ξεχάσουμε ένα από τα σημαντικότερα που έγιναν σε αυτή την υπόθεση από πλευράς ΑΕΚ. Ο Βασίλης Δημητριάδης άλλα κατέθεσε το ίδιο βράδυ στους αστυνομικούς και άλλα πήγε να πει μετά από δύο μέρες στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. . «Έπρεπε» να συμπληρώσει και για το όπλο, το οποίο αρχικά δεν είδε, αλλά μετά «έπρεπε» να… δει». 

Αυτά έγραψε ο συνάδελφος, βασιζόμενος στα γεγονότα. Στα οποία πρέπει να σταθεί ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων κ. Σκουτέρης για να αποφασίσει.

Ο οποίος Σκουτέρης, ελέγχεται πειθαρχικά για την απόφασή του στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, κάτι το οποίο μυρίζει Κοντονή, ενώ δεν ελέγχονται οι Σκολαρίκη και ο Καποδίστριας που σύμφωνα με όλους τους νομικούς κύκλους, οργίασαν κατά του ΠΑΟΚ.

Και μέσα σε όλα αυτά, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ του Θόδωρου Θεοδωρίδη, κουνάνε το δάχτυλο στον Βαγγέλη Γραμμένο απειλώντας την Ελλάδα με Grexit.

Μία ΦΙΦΑ που στέλεχός της – Περέιρα – ήταν η αφορμή και το πάτημα να γίνει ότι έγινε, μία ΟΥΕΦΑ που είκοσι χρόνια έκλεινε τα μάτια στα όργια του Ολυμπιακού.

Μία ΦΙΦΑ που τόλμησε να κατηγορήσει τον Γραμμένο γιατί δεν παρεμβαίνει στις υποθέσεις τακτικών δικαστών.

Ότι και να πεις, ότι και να γράψεις, είναι λίγο. Το χειρότερο όλων, είναι πως παλεύουν να σε βγάλουν γραφικό. Ενώ έχεις όλα τα επιχειρήματα μαζί σου. Από την αρχή μέχρι και το τέλος.

Εμείς ποτέ δεν είπαμε να μη τιμωρηθεί ο Ιβάν για τη μπούκα. Ο ίδιος ζήτησε άλλωστε συγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος. Όμως όλα όσα έχουν προηγηθεί, όλα όσα έχουν ακολουθήσει, δείχνουν και το γιατί με αυτούς δεν πρέπει να έχουμε ούτε γεια.

Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε, η απάντηση είναι απλή.

Αυτούς τους καραγκιόζηδες δεν μπορείς να τους χτυπήσεις στην επικοινωνία, στην αλητεία και στον όμορφο κόσμο που έχουν πλάσει στο μυαλό τους. Είναι σαν να παλεύεις να κάνεις διάλογο με τον τοίχο.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις, ξέχωρα από το τι θα αποφασίσει ο Σκουτέρης, είναι να κάνεις σαν να μην υπάρχουν, να φωνάξεις στο γραφείο σου τον Λουτσέσκου και να τον ρωτήσει τι θέλει για να τους ξευτιλίσει κι άλλο αγωνιστικά.

Να του πάρεις νωρίς τους καλύτερους παίκτες, αυτούς που του λείπουν, να του δώσεις τα εφόδια να τους ξευτιλίσει.

Γιατί πλην της πουστιάς, δεν έχουν τίποτα άλλο. Είναι και άμπαλοι και καρμίρηδες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν περισσεύει κανένας!

Aυτοί που θα πρέπει να δώσουν “φρεσκάδα” στην ομάδα προερχόμενοι από τον πάγκο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαϊδης" στις 31 Μαρτίου, o ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία των  φετινών του υποχρεώσεων με ένα "τρελό" πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου σε Stoiximan Super League και Europa Conference League και την ελπίδα για... πέντε ευρωπαϊκούς αγώνες!

Σε αυτή τη σειρά αγώνων, που θα κρίνουν τον Πρωταθλητή Ελλάδας και τις δύο προκρίσεις που θέλει να πανηγυρίσει ο Δικέφαλος προκειμένου να βρεθεί στον τελικό της 29ης Μαϊου στη Νέα Φιλαδέλφεια, κυριολεκτικά δεν περισσεύει κανένας!

Μάλιστα, ποδοσφαιριστές όπως οι Γιοάν Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Γιάννη Μιχαηλίδης, Μάρκος Αντόνιο, Στέφανος Τζίμας, ακόμα και ο Ιβάν Νάσμπεργκ, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει ιδανικά τη φετινή σεζόν, έστω και αν δεν αποτελούν βασικές επιλογές του Ράζβαν Λουτσέσκου!

Ειδικότερα, όλοι οι παραπάνω, τόσο στα παιχνίδια που θα πάρουν φανέλα βασικού όσο και στα ματς που θα κληθούν να βοηθήσουν από τον πάγκο, εκτός του ότι θα πρέπει να είναι άκρως αποτελεσματικοί, θα πρέπει να "φρεσκάρουν" την ομάδα στον μέγιστο δυνατό βαθμό, από τη στιγμή που οι περισσότεροι εκ των υπόλοιπων συμπαικτών τους έχουν "φορτωθεί" αρκετά τη φετινή σεζόν γενικότερα και το τελευταίο διάστημα ειδικότερα!

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚτσήδικη βραδιά στη Στουτγάρδη!

Το πάρτι του Club PAOK Stuttgart και αυτοί που θα τιμηθούν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για μία άκρως "ασπρόμαυρη" βραδιά, ετοιμάζονται τα μέλη του PAOK Club Stuttgart!

Το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στις 19:30, οι φίλοι του Δικεφάλου που μένουν στην Στουτγάρδη θα κάνουν το δικό τους πάρτι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τιμηθούν ο Νίκος Νάτσιος, Λευτέρης Τσιτσιλίδας και Μπάμπης Τσολακίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση»

Στην Ελλάδα… φούστες και ανακοινώσεις για “συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις”, στην Αγγλία “ευχαριστούμε”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την απογοήτευσή της για την απόφαση περί αφαίρεσης τέσσερις βαθμούς από τη φετινή συγκομιδή της, λόγω παραβιάσεων των κανονισμών της Premier League, εξέδωσε η Νότιγχαμ Φόρεστ, ευχαριστώντας (!) μεταξύ άλλων την Επιτροπή που εξέτασε το όλο ζήτημα, "γιατί συμφώνησε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε ταχεία βάση".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη με την απόφαση της Επιτροπής να επιβάλει κύρωση τεσσάρων βαθμών στον σύλλογο, που θα εφαρμοστεί με άμεση ισχύ. Παρά την απογοήτευσή μας, ευχαριστούμε την Επιτροπή που συμφώνησε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε ταχεία βάση. Ο σύλλογος θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για την ακεραιότητα του πρωταθλήματος να επιλύονται οι διαφορές τη σεζόν στην οποία προκύπτουν.

Ήμασταν εξαιρετικά απογοητευμένοι από τον τόνο και το περιεχόμενο των υποβολών της Premier League ενώπιον της Επιτροπής.

Μετά από μήνες συζητήσεων με την Premier League και μια εξαιρετική συνεργασία καθ' όλη τη διάρκεια, αυτό ήταν απροσδόκητο και έπληξε την εμπιστοσύνη που είχαμε στην Premier League.

Το ότι η Premier League επιδίωξε μια τιμωρία οκτώ βαθμών ως σημείο εκκίνησης ήταν εντελώς δυσανάλογο σε σύγκριση με τους εννέα βαθμούς που ορίζουν οι δικοί της κανόνες για την αφερεγγυότητα. Μας εξέπληξε επίσης το γεγονός ότι η Premier League δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις μοναδικές συνθήκες του συλλόγου και τα ελαφρυντικά του. Σε περιπτώσεις όπου αυτή η προσέγγιση ακολουθηθεί από μελλοντικές επιτροπές, θα καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αγωνιστούν οι νεοφώτιστοι σύλλογοι χωρίς τις επιπλέον πληρωμές της Premier League, υπονομεύοντας έτσι την ακεραιότητα και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Ενώ η Premier League μπορεί να έχει αμφισβητήσει το επιχειρηματικό σχέδιο του συλλόγου, ο σύλλογος υποστηρίζει ότι εξισορρόπησε υπεύθυνα τη συμμόρφωση με το PSR με σημαντική επένδυση στην ομάδα για να μας δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 20 χρόνια.

Ακόμη και αφού ο σύλλογος είχε χάσει την προθεσμία για το PSR, εξακολουθούσε να λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο Μπρέναν Τζόνσον θα πουληθεί πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Αυτό ήταν μια σαφής απόδειξη του σεβασμού και της υποστήριξής μας προς το PSR.

Η απόφαση της Επιτροπής εγείρει ζητήματα που απασχολούν όλους τους συλλόγους. Οι μεταγραφές παικτών είναι ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο περιβάλλον συναλλαγών που δεν μπορεί να συγκριθεί με την πώληση κανονικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Θα υπάρξουν περιπτώσεις που μια μεταγραφή παίκτη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό μιας μεταγραφικής περιόδου και μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στο τέλος αυτού του παραθύρου. Αυτό δεν πρέπει να είναι λόγος για την καταδίκη ενός συλλόγου. Το να μην αναγνωριστεί αυτό από την Επιτροπή ή από την Premier League, θα πρέπει να είναι θέμα ακραίας ανησυχίας για όλους τους οπαδούς του εθνικού παιχνιδιού μας.

Ευρύτερη ανησυχία για όλους τους συλλόγους είναι η ανησυχητική επίδραση που θα έχει αυτή η απόφαση στη λειτουργία του μοντέλου μετακίνησης παικτών. Αυτό είναι το μόνο μοντέλο με το οποίο οι σύλλογοι εκτός μιας μικρής ομάδας συλλόγων στην κορυφή της Premier League μπορούν ρεαλιστικά να προχωρήσουν στην ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Το σκεπτικό της Επιτροπής είναι ότι οι σύλλογοι πρέπει να επενδύουν μόνο αφού έχουν αποκομίσει κέρδος από την ανάπτυξη των παικτών τους. Αυτό το σκεπτικό καταστρέφει την κινητικότητα στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου και αποτέλεσμα της απόφασης θα είναι να μειωθούν δραστικά τα περιθώρια ελιγμών όλων αυτών των συλλόγων, οδηγώντας στη στασιμότητα του εθνικού παιχνιδιού.

Πιστεύουμε ότι τα υψηλά επίπεδα συνεργασίας που έδειξε ο σύλλογος κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα οποία επιβεβαιώνονται και καταγράφονται στην απόφαση της Επιτροπής, δεν εκτιμήθηκαν από την Premier League».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ