Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτόν τον ΠΑΟΚ είδαμε στην Ολλανδία

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ την οποία είχαμε την τύχη να δούμε και εμείς. Η αλήθεια πως δεν είχαμε καμία αμφιβολία πως όλα θα πάνε καλά, πόσο μάλλον όταν στο μυαλό μας είχαμε το τι ζήσαμε πέρυσι.

Σταύρος Κόλκας

Αυτόν τον ΠΑΟΚ είδαμε στην Ολλανδία

Για να μη τρελαινόμαστε, ο Λουτσέσκου δεν έκανε κάτι συγκλονιστικό στη προετοιμασία σε σχέση με την κανονική περίοδο. Επί της ουσίας, η διαφορά ήταν πως η μία προπόνηση της ημέρας στη καθημερινότητα της σεζόν, ήταν δύο στη διάρκεια της προετοιμασίας. Αυτή ήταν η έξτρα πίεση που είχε η ομάδα.

Προφανώς και δεν πιέστηκε όπως κάποιες φορές στο παρελθόν, όμως και το ποδόσφαιρο αλλάζει. Ο επαγγελματίας, όσο και να απουσιάζει κάνει μόνος του πράγματα στις διακοπές. Δεν αφήνεται. Άρα οι παίκτες όταν εμφανίστηκαν, αθλητικά είχαν ένα πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας. Το οποίο μέσα από ελεγχόμενη ένταση και πολύ παιχνίδι, έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα για την εποχή.

Το τιμ του Λουτσέσκου δεν μπορώ παρά να το έχω εμπιστοσύνη σε θέματα εκγύμνασης, γιατί μετά την περυσινή παρωδία προετοιμασίας, η ομάδα τελείωσε τη σεζόν πιο φρέσκια από οποιαδήποτε άλλη. Άρα σε αυτό το κομμάτι, πιστεύω πως είμαστε καλά.

Ο Λουτσέσκου χώρισε την ομάδα σε δύο γκρουπ. Σαν να είναι η πρώτη πανεπιστήμιο και οι άλλοι το λύκειο. Οι πρώτοι είναι αυτοί που θα παίξουν εφόσον είναι καλά και οι δεύτεροι είναι αυτοί που δίνουν εξετάσεις για να αναβαθμιστούν και να περάσουν στο πανεπιστήμιο.

Η ουσία είναι πως η ομάδα για τους αγώνες με τη Βασιλεία είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με το πως τελείωσε τη σεζόν, όμως γενικά και με δεδομένο πως θα έρθουν και δύο με τρεις ακόμη ποιοτικές προσθήκες, σε βάθος χρόνου θα μπορέσει να δώσει κάτι παραπάνω.

Το γιατί είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με το τέλος της σεζόν, αφορά την φυγή της σταθεράς Τζάλμα και τη μη έλευση καμίας σταθεράς. Παράλληλα δεν υπάρχει βοηθητικός φορ αφού δεν ήρθε κανείς και ο Λουτσέσκου δεν θεωρεί τον Μυστακίδη έναν εξ αυτόν. Το ότι το εναλλακτικό πλάνο στο χωρίς Πρίγιοβιτς σχήμα δεν φιλοξενεί τον Μυστακίδη αλλά στέλνει τον Πέλκα στη κορυφή, τα λέει όλα. Ενώ η απουσία του Αζεβέδο που αποχώρησε και η μη έλευση κανενός, στερεί και την εναλλακτική του Άντρε ή ακόμα και το ενδεχόμενο να παίξει με την αλλαγή θέσης του ο Λουτσέσκου στέλνοντάς τον στον φυσικό του χώρο εφόσον χρειαστεί.

Όμως αυτό αφορά στους αγώνες με τη Βασιλεία. Το τι θα συμβεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν το γνωρίζω. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι πως για ακόμη μία μεταγραφική περίοδο, επικρατεί αντιποδοσφαιρική λογική. Μπορεί σε κάποιους να αρέσει, να μην θεωρούν σημαντικό αυτό που θέλει ο προπονητής, όμως για εμένα είναι το άλφα και το ωμέγα όταν ο προπονητής έχει πείσει πως έχει μέθοδο. Και κυρίως όταν ο προπονητής δεν έκανε προσωπική πολιτική και όρμησε σε αυτούς που έκλεψαν ένα πρωτάθλημα από το κλαμπ.

Ο Λουτσέσκου συμβιβάστηκε με αυτό μην έχοντας άλλη επιλογή και πάει στους αγώνες φωτιά με το δικό του γκρουπ. Το σχήμα γνωστό. Οι πιθανές αλλαγές επίσης.

Από τους νέους, αυτός που έχει τα στοιχεία και μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής, είναι ο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος έχει όλα όσα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να σηκώσει την Τούμπα στο πόδι. Ταχύτητα, δύναμη, τεχνική, προοπτική. Είναι μία επιλογή πάνω ραφιού στην ηλικία του και σωστή από την πλευρά του παίκτη γιατί εκεί που είχε μπλέξει ήταν δύσκολα.

Είναι λίγο πίσω τακτικά, όμως αμυντικά έχει διάθεση και δίνει βοήθειες, είναι ομαδικός, δεν είναι ψωνισμένος για να τραβάει τις ενέργειες από τα μαλλιά. Με τη Βασιλεία μπορεί να μη ξεκινήσει αλλά μάλλον χρόνο θα πάρει. Ειδικά για το εκτός, έχει πολύ χρήσιμα στοιχεία.

Για τον Χατσερίδη, είναι εμφανές πως είναι λογικό να μη χρησιμοποιηθεί. Οι λόγοι είναι πολλοί και όποιος αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο το καταλαβαίνει από τα φιλικά. Πρώτα απ όλα το κορμί του είναι βαρύ και αθλητικά είναι πίσω. Το ξέραμε πως θα συμβεί αυτό. Δεύτερον, είναι ακόμη σε φάση προσαρμογής. Η γλώσσα, η αλλαγή ομάδας, η αλλαγή χώρας, είναι στοιχεία που δεν γίνεται να μην τον επηρεάσουν. Τρίτον και πολύ ουσιαστικό, στη Ντιναμό έπαιζε μαν το μαν και δεν είναι εξοικειωμένος με τη ζώνη. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή, δεν περνάει από το μυαλό του Λουτσέσκου η χρησιμοποίησή του.

Οι δανεικοί που επέστρεψαν, παλεύουν για να βρούνε ρόλο. Αυτός που σίγουρα έχει είναι ο Κίτσιου. Είναι ο παίκτης που θα μπει αν κάτι συμβεί σε ένα από τα δύο βασικά μπακ ή όταν πρέπει να πάρουν ανάσες. Οι υπόλοιποι είναι σε φάση μυστήρια. Για παράδειγμα, ο Χαρίσης έχει ανοιχτό δρόμο μπροστά του λόγω της αδυναμίας του Μουλέν να προπονηθεί. Όμως είναι τόσο διαφορετικό το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ από αυτό που του ταιριάζει, που θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό. Δεν είναι ακατόρθωτο για αυτόν, όμως θα πρέπει να το πιστέψει και να μη τα παρατήσει.

Ο Λάμπρου είναι μία περίπτωση που έφερε χαμόγελα γιατί έβγαλε την προετοιμασία με έξοχο τρόπο, έδειξε τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και την αντοχή του στον ανταγωνισμό. Έχει κενά στο παιχνίδι του, αλλά από τη στιγμή που έκανε το κλικ στον Λουτσέσκου θα έχει τις ευκαιρίες του.

Ο Ουάρντα είναι σόουμαν, απλά όπως φάνηκε και στο φιλικό με την Ντε Γκράαφτσαπ, αν παίζει για τις κάμερες και όχι για την ομάδα, δεν θα βρει ρόλο. Όλοι ξέρουμε πως είναι παίκτης με ποιοτικά χαρακτηριστικά που σπάνια βρίσκεις, όμως ο ΠΑΟΚ δεν είναι Ατρόμητος. Εκεί, άπαντες τον έψαχναν γιατί ήξεραν πως αυτός έχει την ποιότητα. Στον ΠΑΟΚ, τα πράγματα είναι αλλιώς.

Για τον Μυστακίδη, η προετοιμασία ήταν δύσκολη γιατί έπαιξε σε μία θέση που χρειαζόταν χρόνο και βέβαια συνήθως σε σχήματα που δεν είχαν συνοχή. Φορ κορυφής δεν είναι, αλλά σε ένα σχήμα πιο σωστά δομημένο θα φαινόταν περισσότερο. Τον παίκτη τον ξέρουμε, δεν πέρασε κάποιο τεστ. Το θετικό είναι πως πλέον δεν θυμάται τον τραυματισμό του.

Άφησα τελευταίο τον παίκτη που εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να βρει ρόλο. Αυτά που έκανε σε προπονήσεις και φιλικά ο Ελ Καντουρί, δεν τα συναντάς εύκολα. Και αυτό που θα πω με σιγουριά είναι πως αυτόν τον παίκτη που δεν έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε για διάφορους λόγους που αφορούν τον ίδιο, την τύχη, το κλαμπ, οι άλλοι θα τον είχαν ηγέτη και θα έγραφαν διθυράμβους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανοίγει και δεύτερο πέταλο για το Ελλάδα-Καζακστάν

Αρκετός κόσμος με φόντο το εισιτήριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Εθνική κινείται σε ρυθμούς Καζακστάν, καθώς πλησιάζει το παιχνίδι για τα πλέι οφ του Euro 2024.

Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί περισσότερα από 18.000 εισιτήρια για τον σημαντικό αγώνα της "γαλανόλευκης", με φόντο το Euro 2024 και για πρώτη φορά αναμένεται να ανοίξει και το δεύτερο πέταλο στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο θα δώσουν το "παρών" και περίπου 200 φίλαθλοι από το Καζακστάν κι όλα δείχνουν, πως θα υπάρχει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα την Πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαρανταλήθειας ξεσπάει για Λουτσέσκου: Ας το καταλάβει επιτέλους!

Tι έχει γράψει πάλι;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

– Καλημέρα αγαπητοί μου αναγνώστες!

– Απέθαντο αποδεικνύεται το ρουμάνικο κουνάβι και σιγά σιγά πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι θα μας θάψει όλους.

– Δεν λέει να καταλάβει ότι και το Κόνφερενς που θα πάρει, η Τούμπα θα τραγουδάει «τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία».

– Τέτοια επιμονή να μας πείσει ότι είναι καλός προπονητής ο πελάτης του Άκη Μάντζιου ρε παιδί μου;

– Μια που τον ανέφερα τώρα, ο πιο χαρούμενος προπονητής στην Ελλάδα σήμερα είναι ο Μάντζιος.

– Παίζουν οι άλλοι κάτι ψωροευρωπαϊκά, πάει αυτός τους κερδίζει, τσουπ γεμίζει το βιογραφικό του!

– Ο ΠΑΟΚ στους 8 του Κόνφερενς, ο Άρης τον κέρδισε 2 φορές φέτος και πήρε και μια ισοπαλία;

– Άρα; Είμαστε τυχεροί που ο Άρης μας είναι άτυχος στις ευρωπαϊκές κληρώσεις και πέφτει σε κάτι μεγαθήρια, αλλιώς θα ήταν ο ένας απ΄ τους δυο του ευρωπαϊκού τελικού.

– Πάντως να λέμε και του στραβού το δίκιο, καλούτσικα τα πήγε ο Λουτσέσκου με τους Κροάτες.

– Όχι αγαπητοί μου φίλοι, θέλω να είμαστε δίκαιοι.

– Του έκανε καλό η κριτική του libero και το ντου στην προπόνηση.

– Ξεκόλλησε από τα κολλήματά του και έβαλε την ίδια ενδεκάδα με το Ζάγκρεμπ, απλά με τον Σβάμπ και τον Βιειρίνια αντί του Οζντόεφ και του Όττο.

– Μιλάμε ότι αν ανακάτευε λίγο ακόμη την τράπουλα, θα έβγαζε λαγό απ΄ το καπέλο.

– Αυτό μας δείχνει και πόσο απελπισμένος είναι.

– Σε λίγο θα κάνει γκάλοπ για το ποιούς να βάλει. Απλά θα βάζει τους άλλους για να μας σπάσει τα νεύρα.

– Όπως έχουμε σπάσει εμείς τα νεύρα του Αλί Σαμάτα αγαπητοί μου αναγνώστες.

– Με προσφορά μικρότερη από κώνο στο προπονητικό της Μεσήμβριας, άκουσε το όνομά του ρυθμικά στην Τούμπα.

– Προσπαθούσε να θυμηθεί την τελευταία φορά που έβαλε γκολ σ´ αυτό το γήπεδο και δεν μπορούσε.

– Σαν ταινία πέρασαν από μπροστά του το πέναλτι-τάκλιν στη Λεωφόρο και το διώξιμο προ κενής εστίας στη Λαμία.

– Σκέφτηκε ότι στην Τανζανία τους επιθετικούς που τα χάνουν αυτά τους ταΐζουν σε τσιτάχ που έκαναν ένα μήνα ραμαζάνι.

– Το ευχαριστήθηκε σαν παιδάκι το μπιζάρισμα ο Αλί ο Σαμάτα, που αν διαβάζει αυτές τις γραμμές θέλουμε να του πούμε ότι η στήλη τον στηρίζει.

– Κατά τη γνώμη μας είναι η πιο καλή μεταγραφή σέντερ φορ της τριετίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απόλυτα επιτυχημένες επίσης μεταγραφές Τσόλακ και Ολιβέιρα.

– Που όσο ο Τσόλακ έβαλε τα 5 του γκολ με τη Ρέιντζερς βλέπαμε καμιά φωτογραφία του στα ελληνικά σάιτ.

– Πότε ήταν ο λόγος να θεωρούνται εγκληματίας αυτοί που τον πούλησαν, πότε παίζει άσφαιρος στη Β Ιταλίας, χαμπάρι δεν πήραμε.

– Όπως και με τον επαναστάτη χωρίς αιτία Βλάνταν Ίβιτς.

– Κάθε βδομάδα μας θύμιζαν ότι είναι πρωτοπόρος με την Κράσνονταρ.

– Πότε έχασε και την πρωτοπορία και αποκλείστηκε από το Κύπελλο και απολύθηκε, δεν το μάθαμε ποτέ!

– Με το καλό να γυρίσει το παιδί να δώσει μια συνέντευξη στον Σάκη Γκίνα, να μάθουμε ποιός του έστησε σκευωρία να φαγωθεί και από εκεί.

– Λίγο πειστικός να γίνει, βλέπω στα ημιτελικά του Κόνφερενς να ακουστεί και το «Βλάνταν Ίβιτς οέ οέ οέ», όσο ο Λουτσέσκου θα βγάζει σπυριά κάτω από τον σκούφο.

– Το νου σου ρουμανοκούναβο, μην ξαναχάσεις από τον Μάντζιο, δεν σε ξεπλένει ούτε η κατάκτηση στην Παπαρίνα!

Πηγή: FORZA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντεσπόντοφ: “Πάνω από όλα οι στόχοι με τον ΠΑΟΚ”

Ικανοποίηση και μήνυμα ενόψει της συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι κεντρικό πρόσωπο στην πατρίδα του από χθες, με αφορμή το βραβείο του κορυφαίου Βούλγαρου ποδοσφαιριστή, που κρατάει για μία ακόμη φορά στα χέρια του.

Ο Βούλγαρος άσος, βρίσκεται στο επίκεντρο όπως είναι φυσικό και απολαμβάνει και ο ίδιος αυτή τη στιγμή, καθώς προφανώς πρόκειται για μία σημαντική αναγνώριση.

"Άκουσα τα λόγια του Στόιτσκοφ και ήταν κάτι ιδιαίτερο. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο της Βουλγαρίας.

Το πιο σημαντικό για μένα, είναι να είμαι υγιής και από εκεί και πέρα, να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει και σε προσωπικό επίπεδο και σε συλλογικό, μαζί με την ομάδα μου. Η ομάδα είναι πάνω από όλα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ντεσπόντοφ, σε μία από τις τοποθετήσεις που έκανε μετά την τιμητική εκδήλωση στη Βουλγαρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ