Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με τρίποντο, χάρις στο γκολ του Ομάρ Ελ Καντουρί. Δεν πλήρωσε το κακό του πρώτο ημίχρονο, δεν πλήρωσε μία διαιτησία ενός στημένου βοηθού.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Πλέον και ο τελευταίος ηλίθιος κατάλαβε τι γίνεται στην ελληνική διαιτησία αυτό το Σαββατοκύριακο. Χυδαία αβάντα οι νεόγαυροι που είχαν εσωτερικά θέματα μετά την σοβαρή επένδυση των 22εκατ. ευρώ στην μεταγραφή Γιαννιώτα, δύο καθαρά ακυρωμένα γκολ του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη.

Για να τα βάλουμε λίγο κάτω να κατανοήσετε τι και πως, αν ο ΠΑΟΚ άφηνε δύο βαθμούς στη Νέα Σμύρνη, η ΑΕΚ είχε κλέψει άλλους δύο στη Τρίπολη και προστεθούν αυτοί οι τέσσερις με τους μείον δύο που ξεκινήσαμε, στην δεύτερη αγωνιστική ήδη θα είχε διαμορφωμένο από εξωαγωνιστικούς λόγους συν έξι της ΑΕΚ. Δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγει ο ένας και να δημιουργηθεί μεγάλη πίεση στον άλλο. Τρεις Καμπούρηδες δρόμος ένα πρωτάθλημα.

Εννοείται πως δεν μπορεί να είναι ανθρώπινο λάθος. Ο άνθρωπος προσπάθησε πραγματικά, απλά δεν τα κατάφερε. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Τριτσώνης επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές. Θα τον αφήσει δύο αγωνιστικές εκτός, μη πάθει και καμιά θλάση και θα τον επαναφέρει.

Οι νεόγαυροι έχουν βρει τον τρόπο και αυτό είναι κατανοητό. Και το έχουν κάνει και με πλάτες της κυβέρνησης και εννοείται των δικαστικών αρχών. Υπάρχουν ονομαστικές καταγγελίες για εκβιασμούς, ανατινάξεις και όλα τα συναφή. Σήμερα το νέο χτύπημα ήταν στον διευθυντή του sdna Βασίλη Παπαθεοδώρου ο οποίος όμως δημοσιοποίησε το τι έγινε. Σε αντίθεση με δεκάδες άλλους.

Περιμένω μία οργανωμένη αντίδραση του ΠΑΟΚ από αύριο με ονόματα και διευθύνσεις. Καλά που έρχεται η διακοπή η οποία βέβαια θα πρέπει να ισχύσει μέχρι να εμφανιστεί στη ζωή μας το VAR.

Βλέπετε δεν το έχουμε από την αρχή γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού προτίμησε να μοιράσει το χρήμα σε ΑΕ που δεν είχαν την ικανότητα να βρούνε στην πραγματική αγορά ούτε το ένα τρίτο από αυτά που τελικά πήραν.

Ας το αφήσουμε αυτό προς στιγμήν και πάμε στο αγωνιστικό. Κερδίσαμε κυρίως γιατί δεν πληρώσαμε το πρώτο ημίχρονο που το θεωρώ το χειρότερο του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Αργός άξονας και δεξιά πλευρά με Μάτος – Ουάρντα χωρίς κανένας από τους δύο να αμύνεται και με τον Σπυριδόνοβιτς να έχει μονίμως μοναξιές.

Την ίδια στιγμή ο Βιεϊρίνια δείχνει να μην έχει ξεπεράσει το θέμα του με τον τραυματισμό και να είναι μία ταχύτητα κάτω.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου έκανε το αυτονόητο βάζοντας τον Καντουρί δεξιά και τονν Ουάρντα αριστερά, η τοποθέτηση της ομάδας έγινε καλύτερη και με τον Σάκχοφ σοβαρό ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο.

Ο ΠΑΟΚ είχε την φάση του Πρίγιοβιτς που … έχασε ο Καμπούρης και έδειχνε πως αργά η γρήγορα θα το βάλει. Η είσοδος του Ακπόμ άλλαξε τον σχηματισμό σε καθαρό 4-4-2 και στη πρώτη φάση ο Καντουρί βρήκε τον διάδρομο και με εξαιρετικά ποιοτικό πλασέ έβαλε το γκολ.

Εκεί που ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως βρήκε ρυθμό και τον τρόπο, ένας που δεν ξέρω αν είναι οπαδός του, εκτόξευσε φωτοβολίδα ευθείας βολής προς τα γυναικόπαιδα. Απίστευτη αλητεία από έναν … άνθρωπο που είμαι σίγουρος πως θα βρεθεί και θα τιμωρηθεί δεόντως. Καμία σχέση με την κουλτούρα της ομάδας, καμία σχέση με το ύφος των οπαδών της. Είμαι σίγουρος πως οι πρώτοι που θα ασχοληθούν  – ήδη ασχολούνται – είναι οι οπαδοί.

Ένα ακόμη πράγμα που συνέβη με τον τύπο αυτόν, είναι πως για πέντε λεπτά ο ΠΑΟΚ έχασε τον ρυθμό του και τον έλεγχο του αγώνα. Εξαιτίας του τύπου αυτού καθαρά.

Ο ΠΑΟΚ δεν το πλήρωσε, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας και ήρθε το γκολ του Ακπόμ για να ζήσουμε έντονες συγκινήσεις.

Το ότι ακυρώθηκε αυτό το γκολ είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ενός στημένου βοηθού. Έτσι τις κάνουν τις δουλειές οι νεόγαυροι άλλωστε, με τους πλάγιους. Σου έκοψε το ένα τετ α τετ, σου έκοψε το γκολ που θα το κλείδωνες, έκανε ότι μπορούσε.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τελικά, έκανε το δύο στα δύο, κάλυψε το μείον δύο σε σχέση με τα περυσινά αποτελέσματα. Πλέον μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για το πως θα τελειώσουν όλοι όσοι προσπαθούν  να ορίσουν νικητή του πρωταθλήματος μέχρι να εμφανιστεί το VAR.

Γιατί αυτός είναι ο λόγος που βιάζονται και εκτίθενται.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Λύγισε» ο Τάισον

Δεν έκρυψε την απογοήτευση του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κοντράστ συναισθημάτων στην Τούμπα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ φανερά απογοητευμένοι για τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Conference League και από την άλλη πλευρά τους Βέλγους να πανηγυρίζουν.

Ο Τάισον μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να κρύψει τα συναισθήματα του, με τον Βραζιλιάνο να «λυγίζει».

Μάλιστα, ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκρυψε το πρόσωπό του με τη φανέλα του.

Ο Βιεϊρίνια έσπευσε προς το μέρος του για να τον παρηγορήσει και να του ανεβάσει το ηθικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγεν: «Εξαιρετική ατμόσφαιρα, δεν ήταν εύκολο για εμάς»

Οι ατάκες του τεχνικού της Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για τη νίκη - πρόκριση της Κλαμπ Μπριζ επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα μίλησε ο προπονητής της βελγικής ομάδας αποθεώνοντας τους φίλους του Δικεφάλου για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

Συγκεκριμένα, ο Νίκι Χάγεν είπε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους παίκτες μου και την απόδοσή τους. Υπήρχε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, δεν ήταν εύκολο για εμάς.

Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Πιεστήκαμε, αλλά είχαμε καλές ιδέες και αποφάσεις με αυτοπεποίθηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Σβαμπ: «Μας έλειψε η ενέργεια…»

Ο έμπειρος μέσος του ΠΑΟΚ στάθηκε σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Στέφαν Σβαμπ τόνισε ότι έλειψε η απαραίτητη ενέργεια από τον ΠΑΟΚ σήμερα και έδωσε συγχαρητήρια την Κλαμπ Μπριζ για την πρόκριση.

«Για να είμαι ειλικρινής, ο αντίπαλος κυριάρχησε σήμερα, είτε όταν είχε τη μπάλα, είτε όταν αμυνόταν. Δεν καταφέραμε σε κανένα σημείο να είμαστε απειλητικοί. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί και θα δώσουμε συγχαρητήρια στη Μπριζ για την πρόκριση» ανέφερε αρχικά στην Cosmote TV και στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση γι’αυτά που έλειψαν από τον ΠΑΟΚ σήμερα.

«Θα έπρεπε να έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση για να πάρουμε εμείς την πρόκριση. Δεν καταφέραμε σε κανένα σημείο να είμαστε πιο απειλητικοί, να επιτεθούμε περισσότερο να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση. Ήταν πολύ σκληρό παιχνίδι για εμάς και νομίζω ότι μας έλειψε και η απαραίτητη ενέργεια».

Όσο για την αντίδραση του κόσμου και αν δίνει ώθηση για τη συνέχεια της σεζόν, ανέφερε… «Ήταν φανταστική υποστήριξη για ακόμα μία φορά. Αν ηρεμήσει το μυαλό μας και σκεφτούμε όσα ζήσαμε από το Ισραήλ μέχρι σήμερα, θα είμαστε ικανοποιημένοι. Θέλαμε να προχωρήσουμε στα ημιτελικά, αλλά ήταν ένα υπέροχο ταξίδι και το ζήσαμε μαζί με τον κόσμο μας. Τους ευχαριστούμε που ήταν πάντα δίπλα μας σε όλες τις στιγμές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ