Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

The eyes chico…

Πρώτο ανοικτό φιλικό, πρώτα συμπεράσματα, πρώτα… κλισέ για τη καινούργια ομάδα του ΠΑΟΚ. Για να τα βάλουμε κάτω…

Νίκος Μοσχοβίτης

The eyes chico…

Ξεκινώντας από τα βασικά, ο ΠΑΟΚ χθες δεν είχε Χαραλαμπόπουλο, Ζάρα και τον Αμερικανό που έρχεται για να πάρει σημαντικό ρόλο στην περιφέρεια του, τον Τρις. Και η Γκαζιαντέπ είχε στον πάγκο με τη φόρμα, έναν παίκτη όπως ο Βίκτορ Ραντ, που έπαιζε σε οποιαδήποτε ομάδα Εuroleague και εκτός τον Μαρκ Λάιονς, τον πλέι μέικερ που βρήκε πέρσι ο ΠΑΟΚ στο δρόμο του, με την Ουσάκ.

Ο ΠΑΟΚ έχει καινούργιο προπονητή, προσπαθεί να παίξει κάτι διαφορετικό από αυτό που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια, έχει επίσης αρκετούς καινούργιους παίκτες σε κομβικούς ρόλους και προέρχεται από την πρώτη περίοδο της προετοιμασίας, που είναι πάντα και η πιο κουραστική. Κι όμως, πλην του πρώτου δεκαλέπτου, το επιμέρους σκορ ήταν 78-55 υπέρ του!

Μετά τα τέσσερα λάθη που έκανε στην πρώτη περίοδο, έκανε άλλα… δύο στις υπόλοιπες τρεις! Έδωσε 18 ασίστ, νούμερο εξαιρετικό για μια νέα ομάδα στο πρώτο της φιλικό και μάλιστα τις 12 από αυτές, τις έδωσαν ο Ντίλαρντ (7) και ο Κόνιαρης (5). Οι δύο παίκτες που θα έχουν τη «μπαγκέτα» στην επίθεση φέτος.

Ο Λάκι Τζόουνς είχε σχεδόν πάντα τη σωστή επιλογή στην επίθεση, ήταν εξαιρετικός στο ανοικτό γήπεδο και πολύ εύστοχος έξω από τα 6,75. Είχε θέματα αμυντικά, όμως, απέναντι στον Κλαρκ, που όσο ήταν στο παρκέ, τη μπάλα την έβαζε όπως ήθελε στο καλάθι. Ο Κρουμπάλι, παρότι δίμετρος και κόντρα συνήθως σε ένα ψηλότερο, όπως ο ΝτιΤζέι Γουάιτ, είχε 15 ριμπάουντ, τα 6 από αυτά επιθετικά. Προσθέστε και τους 13 πόντους του και βγαίνει κι εδώ το θετικό πρόσημο.

Ο Ντίλαρντ σε μέρα που ήταν άστοχος, που μάλλον ήταν και κουρασμένος από την προετοιμασία, τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους και 7 ασίστ. Και τσαντιζόταν όταν έχασε 1-2 προσπάθειες στην αρχή. Θετικό είναι και αυτό. Όπως και οι συνεργασίες του στο πικ εν ρολ, κυρίως με τον Κλάσεν, που ακόμα «χτίζονται». Χθες βγήκαν δύο με τον Καναδό να καρφώνει. Στην πορεία της σεζόν, θα βγουν πολύ περισσότερες.

Ο Κόνιαρης οδήγησε τον Αρμάντ σε 5/13 σουτ και ο Αμερικανός, όποτε είχε τη μπάλα, είχε και το πρόσωπο του νεαρού πρωταθλητή Ευρώπης μπροστά του. Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από αυτό, πιστέψτε με. Να έχεις πάντα τον αμυντικό μπροστά σου… Έδωσε επίσης, έξι πόντους με δύο τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Είχε και τα 3 λάθη από τα 6 της ομάδας και στην πρώτη περίοδο, που τον πίεσε σε όλο το γήπεδο ο Δέδας, ζορίστηκε. Με τα παιχνίδια και την εμπειρία μέσα από αυτά, μπορεί να το ξεπεράσει και αυτό το θέμα, που τον ταλαιπωρεί από πέρσι.

Ο Τσόχλας είχε ένα από τα γνωστά του τρίλεπτα στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, που έδωσε λύσεις στην επίθεση μέσα από πικ εν ρολ, ο Μαργαρίτης ήταν σταθερότατος με τους 9 πόντους του, ο Χρυσικόπουλος θα το βρει το ρόλο του στην πορεία της σεζόν.

Ένα από τα πιο θετικά σημεία του χθεσινού φιλικού, ήταν τα σχεδόν 14 λεπτά του Καραμανώλη. Ο μικρός πήρε την ευκαιρία από τον Παπαθεοδώρου, λόγω και των απουσιών, δε φοβήθηκε να πάρει το ελεύθερο τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο (και το έβαλε), έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, όποιον και αν αντιμετώπιζε. Ο Καραμανώλης έχει «κερδίσει» τον Παπαθεοδώρου με την εικόνα του στις προπονήσεις.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χθες πως όταν μπορεί να ανοίξει το γήπεδο, πρώτα μέσα από την άμυνα του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Στο πέντε εναντίον πέντε είναι ξεκάθαρο ότι θέλει δουλειά, αλλά αλίμονο αν δεν ήθελε αρχές Σεπτεμβρίου δουλειά σε αυτό, μια καινούργια ομάδα. «Εργαλεία» έχει, αλλά το κυριότερο, έχει διάθεση.

Αυτό το κίνητρο που λέει ο Παπαθεοδώρου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Το βλέπεις στα μάτια του καθένα. Ακόμα και των παλιότερων. Από την αρχή της προετοιμασίας φαίνεται. Η ομάδα δεν είναι πλήρης ακόμα, θα χρειαστεί να μπει σε αυτήν, ο Χαραλαμπόπουλος και ο καινούργιος Αμερικανός, αλλά η πρώτη ύλη υπάρχει.

Το κίνητρο και η διάθεση.

Το έχει πει κι ο Αλ Πατσίνο,ως Τόνι Μοντάνα, σε εκείνη την επική σκηνή μέσα στο αυτοκίνητο στο «Σημαδεμένο». The eyes chico, they never lie (τα μάτια φίλε, δε λένε ποτέ ψέματα).

Υ.Γ.: Ντίλαρντ, Κόνιαρης, Τσόχλας. Τρις, Ζάρας, Τζόουνς, Χαραλαμπόπουλος. Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι, Κλάσεν, Μαργαρίτης, Καρράς ή Καραμανώλης. Γεμάτη 12άδα για τον Παπαθεοδώρου, επιλογές στο ροτέισον. Είχε πολλά χρόνια να το ζήσει αυτό ο ΠΑΟΚ. Να έχει ο προπονητής του λύσεις, μέχρι και στην άκρη του πάγκου. Το σημαντικότερο όλων βέβαια, να έχουν υγεία όλοι αυτοί.

Υ.Γ.2: Την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει live streaming μέσα από το κανάλι του στο Youtube, δίνει ανοικτά φιλικά και λογικά και τα επόμενα φιλικά του θα μεταδοθούν διαδικτυακά, άλλοι εδώ κοντά, δεν επιτρέπουν ούτε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ, να δουν τα φιλικά τους. Τι να πεις, έχουν να ασχοληθούν με τη χορηγία του ΟΠΑΠ, που ήταν για αυτούς, αλλά την απέρριψε ο ιδιοκτήτης τους και την πήρε ο ΠΑΟΚ όπως λένε. Το ότι ο ΠΑΟΚ είχε συμφωνήσει από πέρσι με τον ΟΠΑΠ, είναι μια μικρή δόση πραγματικότητας, αλλά τι να σου κάνει και η πραγματικότητα, αν τα βολεύεις όλα στο μυαλό σου;

Υ.Γ.3: Με τα τηλεοπτικά δικαιώματα τι γίνεται; Ο καθένας λέει τα δικά του; Ας περιμένουμε την Τρίτη, τη συνάντηση του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ