Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Μυστήρια μέρα η σημερινή, αφού αρχικά υπήρχαν χαμόγελα για την εύκολη πρόκριση της ομάδας από εχθές, όμως στη συνέχεια μας συνεπήρε η επικαιρότητα.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Πρώτα απ όλα, αυτό που με έκανε έξαλλο είναι το ότι εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ να θέλει τον Φινμπόγκασον και αυτός έκλεισε στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως ο παίκτης προτάθηκε όμως με τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν στη πρόταση ο Άρνεσεν ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να μιλήσει.

Οι Ισπανοί ήθελαν την κάλυψη του συμβολαίου του παίκτη, δηλαδή 1,5εκατ. ευρώ, συν 1εκατ. ευρώ ενοίκιο. Ο Ολυμπιακός τα έδωσε αυτά τα χρήματα και μάλιστα αν θέλει να τον κρατήσει είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το επόμενο καλοκαίρι 7εκατ. ευρώ.

Εννοείται πως ο ΠΑΟΚ που ψάχνει κάτι πολύ καλό, δεν θα μπορούσε να μπει σε μία διαδικασία δανεισμού τόσο μεγάλη οικονομικά και χωρίς να έχει εξασφαλισμένη μία λογική οψιόν.

Ο ΠΑΟΚ κοιτούσε αλλού και είναι κοντά σε φορ. Και καλά έκανε και κοιτούσε αλλού γιατί ο Ισλανδός μόνο στην Ολλανδία έδειξε πράγματα. Στην Ισπανία καταρρακώθηκε και αν είναι να δώσεις αυτά τα λεφτά, δεν μπορείς παρά να μειώσεις όλα τα πιθανά ρίσκα πλην του τραυματισμού που δεν μπορείς να προβλέψεις.

Το ηλίθιο στην όλη ιστορία, είναι πως βρέθηκαν πολλά ΜΜΕ που πίστευαν πως είναι τελειωμένου του Φινμπόγκασον ενώ δεν υπήρχε καν θέμα. Όμως άντε να βγάλεις άκρη. Πήγα να το προλάβω χθες γιατί κατάλαβα τι πάει να γίνει, όμως άντε τώρα να πείσεις πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι ελέφαντας. Όταν μάλιστα ο ίδιος ο ΠΑΟΚ δεν μπαίνει στη διαδικασία να το κάνει τόσο καιρό που παίζει το θέμα.

Από εκεί και πέρα σήμερα στο PAOK24 είχαμε πολλά καυτά θέματα. Πρώτα απ όλα, αποκαλύψαμε την συμφωνία με τον Πέλκα για ανανέωση, αλλά και την προφορική συμφωνία του ΠΑΟΚ με τη Λα Κορούνια για τον Λούκας.

Αντιλαμβάνομαι πως σε πολλούς δεν κάθεται αυτό που συμβαίνει. Δηλαδή να παίξει ο παίκτης άλλα τέσσερα παιχνίδια στην Ευρώπη και μετά να αποχωρήσει για τη γενέτειρά του.

Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις το ζυγίζεις. Στον ΠΑΟΚ προτίμησαν να τον κρατήσουν για να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή την δύσκολη και πολύ σύνθετη συγκυρία και μετά να λάβουν το ποσό που συμφώνησαν με τους Ισπανούς για να τον παραχωρήσουν.

Η εμπειρία μου, μου λέει πως παίκτη που δεν θέλει να μείνει δεν μπορείς να τον κρατήσεις. Από την άλλη, η κουβέντα που πρέπει να ξεκινήσει είναι το γιατί ο παίκτης δεν θέλει να μείνει. Μα φυσικά γιατί δεν βρήκε όταν ήρθε ένα σοβαρό και οργανωμένο περιβάλλον. Γιατί κανένας δεν ήθελε να φύγει επί Σάντος;

Ας ελπίσουμε πως ο ΠΑΟΚ θα γυρίσει στην εποχή που ουδείς σκεφτόταν να αποχωρήσει. Και αυτό εξαρτάται από τον ίδιο που έχει κάνει φέτος βήματα στο οργανωτικό. Απλά για τον Λούκας είναι πλέον αργά.

Φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά σε ελληνικό ΜΜΕ τον ατζέντη του Φακούντο Περέιρα. Μας είπε στεγνά πως ο ΠΑΟΚ θέλει να… φάει τον πελάτη του. Και μάλλον μας είπε την αλήθεια. Το κλίμα για τον Περέιρα είναι πολύ βαρύ και όντως θα χρησιμοποιηθεί για να κατανοήσουν οι υπόλοιποι πως στον ΠΑΟΚ πλέον δεν παίζει κανείς.

Είδα αντιδράσεις όταν ανέβασα το κείμενο, με βασικό επιχείρημα «τρώνε τον Περέιρα και κρατάνε τον Σαλπιγγίδη». Αντιλαμβάνομαι το μένος που υπάρχει για τον Σαλπιγγίδη, όμως μη νομίζει κανένας πως το κλίμα είναι καλό και για αυτόν. Όταν ο προπονητής προτιμά τον Κουλούρη για βασικό με πέντε προπονήσεις αντί του Σαλπιγγίδη, είναι μία κίνηση που λέει πολλά.

Το μεγάλο ερωτηματικό για εμένα είναι ο Νομπόα. Θα είναι μέσα σε αυτούς που θα αποχωρήσουν ή θα αλλάξει το κλίμα για αυτόν; Ο τραυματισμός του παραμονές του αγώνα και το οίδημα που έγινε γνωστό σήμερα με βάζει σε υποψίες.

Αν ο ΠΑΟΚ αφήσει και τον Νομπόα, συν του Λούκας, Μάρτενς, Περέιρα και κανέναν ακόμη, ελευθερώνει πολλά χρήματα για τις μεταγραφές.

Και μεταγραφές δεν βλέπουμε, αν και έρχεται πιστεύω η στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ