Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν πουλάει σήμερα…

Τόση πολλή «φασαρία» γύρω από την ομάδα τις προηγούμενες μέρες, που να ισοσκελιστεί με μια νίκη μέσα στο Ρέθυμνο;

Νίκος Μοσχοβίτης

Δεν πουλάει σήμερα…

Ας ξεκινήσουμε από τα μπασκετικά, που για εμάς τουλάχιστον, έχουν πάντα πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από όλα τα άλλα. Το είχαμε σημειώσει και μετά το ντέρμπι με τον Άρη, ότι ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει και στη δημιουργία, σήμερα είχε season high με 22 ασίστ. Γίνεται χωρίς τον άνθρωπο που ήρθε για να δημιουργεί (Ντίλαρντ), ο ΠΑΟΚ όλο και να μεγαλώνει τον αριθμό των ασίστ του; Γίνεται, όσο ο Κόνιαρης έχει αυτά τα νούμερα και όσο αυξάνεται η συγκέντρωση στο τελείωμα φάσεων.

Σήμερα, έτσι έβγαλε το «ψωμί» του ο Κρουμπάλι που είχε 18 πόντους, σχεδόν όλους με πανομοιότυπο τρόπο, βάζοντας και για τον Μαργαρίτη, που ήταν στην Κρήτη, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι είναι και ανέτοιμος.

Ο Κόνιαρης «ωριμάζει» σταδιακά και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που διαβάζει πράγματα στην επίθεση, αλλά έχει ακόμα δρόμο για να γίνει ακόμα πιο απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα. Σήμερα, εκτός από 10 ασίστ (και 10 πόντους) είχε μόλις ένα λάθος και ίσως αυτό, να είναι πιο σημαντικό από τα άλλα δύο. Στην ηλικία του πάντως, κανείς στην Ελλάδα δεν κάνει αυτά που κάνει αυτός, κανείς δεν έχει τις ευθύνες που έχει αυτός μέσα στο παιχνίδι. Όλο αυτό, με καθαρή σκέψη, μόνο καλό μπορεί να του κάνει.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές δυσκολίες, εντός κι εκτός γηπέδου όλη την εβδομάδα, αλλά την κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, όχι μόνο γιατί κέρδισε, αλλά γιατί έκανε και την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Αν ήταν όλα όπως έπρεπε, θα εκφράζαμε και την αισιοδοξία μας για τη συνέχεια, αλλά επειδή δεν είναι, περιμένουμε να δούμε…

Τώρα για τα μη μπασκετικά; Ειπώθηκαν πολλά τις προηγούμενες μέρες, στήθηκαν αγχώνες και γκιλοτίνες στην αρένα των social media με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη τώρα, μια αρένα που πλέον τείνει να γίνει ανυπόφορη. Δε χρειάζεται να πούμε κι εμείς πολλά. Απλά, δείτε τι γινόταν τις προηγούμενες μέρες. Σχόλια, απόψεις, αναλύσεις, αφορισμοί, μπινελίκια, χαρακτηρισμοί. Σήμερα, που κέρδισε ο ΠΑΟΚ; Ησυχία. Δεν πουλάει σήμερα. Μιλάμε για πολύ μεγάλη αρρώστια…

Υ.Γ.: Είναι και θέμα προσωπικής φιλοσοφίας αυτό, μπορεί να είναι και λάθος η λογική, αλλά είμαστε κάποιοι που πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που μιλούν λίγο και δουλεύουν πολύ, αργά ή γρήγορα, θα πάρουν αυτό που αξίζουν. Έστω και σε αυτή τη συγκυρία, Βαγγέλη Μαργαρίτη, συγχαρητήρια για την κλήση σου στην εθνική ομάδα. Σου άξιζε όσο κανέναν αυτή η επιβράβευση, για τη νοοτροπία σου, γιατί ποτέ δεν τα παράτησες, γιατί όταν είσαι στο γήπεδο, σε όποια κατάσταση και να βρίσκεσαι, θα δώσεις ότι έχεις. Αυτό, σου το αναγνωρίζουν όλοι. Και τη νοοτροπία σου, την «περνάς» και σε άλλους μέσα στην ομάδα. Ένα μπράβο, είναι πολύ λίγο…

Υ.Γ.2: Ποσταρίσματα, κουβέντες στα ραδιόφωνα, απόψεις… Μόνο εμείς ντρεπόμασταν με όλο αυτό που έγινε τα προηγούμενα 24ωρα; Μόνο εμείς περιμέναμε τέσσερις μέρες να γράψουμε κάτι; Ας τις πούμε… διδακτικές όλες τις προηγούμενες μέρες. Για όλους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ