Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τσεκάρει τα όρια του

Είναι απαραίτητο να ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι. Για αυτόν τον ΠΑΟΚ, τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα 27-28 λεπτά ανταγωνιστικότητας κόντρα σε αντιπάλους επιπέδου Λούντβιγκσμπουργκ, μάλλον είναι υπέρβαση. Το αυριανό παιχνίδι όμως, είναι διαφορετικό.

Νίκος Μοσχοβίτης

Τσεκάρει τα όρια του

Το τι εστί Λούντβιγκσμπουργκ, το είχαμε αναφέρει πριν το παιχνίδι της Τετάρτης. Όποιος καταλαβαίνει τι διαβάζει και τι βλέπει (αν το βλέπει) στο γήπεδο, οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ, κόντρα σε αυτή την… πυραυλοκίνητη γερμανική ομάδα, ήταν ελάχιστες. Το πρώτο ημίχρονο, ήταν το καλύτερο του φετινού ΠΑΟΚ, δεδομένης και της δυσκολίας του αντιπάλου. Το δεύτερο, ήταν από τα χειρότερα, αλλά έχοντας τους ξένους σε τέτοια μέρα, όσο και να πάλευαν ο Κατσίβελης, ο Μαργαρίτης και οι άλλοι, κάποια στιγμή, το παιχνίδι θα ξέφευγε. Όπως κι έγινε.

Μπροστά της αυτή η ομάδα, έχει τώρα ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ. Διαφορετικά τα δεδομένα, διαφορετικός ο αντίπαλος. Το πρώτο ζητούμενο, είναι μην έχει… αδειάσει από το παιχνίδι της Τετάρτης. Αυτοί οι λίγοι που βρέθηκαν πάλι στο Παλατάκι και όσοι από αυτούς καταλάβαιναν τι έβλεπαν, θα αντιλήφθηκαν ότι το παιχνίδι ήταν πολύ απαιτητικό. Πολύ ξύλο, πολύ μεγάλη ένταση λόγω και κάποιων διαιτητικών αποφάσεων, υψηλός ρυθμός και στα 40 λεπτά. Όταν μετά από μια τέτοια προσπάθεια, έχεις χάσει με 20 πόντους, δε μπορεί, επηρεάζεσαι και ψυχολογικά. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αφήσει πίσω του ο ΠΑΟΚ, είναι αυτό.

Η ΑΕΚ προέρχεται από δύο πολύ σημαντικές νίκες. Επί του (αποδεκατισμένου) Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ κι επί της Εστουντιάντες στην Ισπανία. Το δεύτερο μάλιστα, ήταν must win για αυτήν και πήρε αυτό που ήθελε. O Ντράγκαν Σάκοτα έχει επιστρέψει στον πάγκο της και δείχνει να έχει την εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις. Λούντβιγκσμπουργκ δεν είναι σε καμία περίπτωση, αλλά και γεμάτο ρόστερ διαθέτει και με καλή ψυχολογία έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Οπότε και το μομέντουμ, που είναι λίγο περίεργο τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι κάτι που καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ.

Το τρίτο και ίσως το πιο σημαντικό για εμάς, είναι ότι το αυριανό παιχνίδι, είναι το δεύτερο συνεχόμενο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μια ομάδα υψηλότερου επιπέδου. Τη Λούντβιγκσμπουργκ (για την οποία επιμένουμε ότι παίζει κάτι εντελώς διαφορετικό που δύσκολα μπορούν να ακολουθήσουν οι περισσότερες ομάδες) την κοίταξε στα μάτια για 27-28 λεπτά και στη συνέχεια κατέρρευσε. Με την ΑΕΚ, πρέπει να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός και ακόμα πιο έτοιμος να καλύψει τις όποιες αδυναμίες του. Κυρίως τις ποιοτικές, που με καλύτερους αντιπάλους φαίνονται περισσότερο…

Αυτή η τετράδα αγώνων που ξεκίνησε με τη Λούντβιγκσμπουργκ, συνεχίζεται με την ΑΕΚ αύριο και έπειτα έχει Γκαζιαντέπ στην Τουρκία και το Λαύριο εκτός έδρας ως το τέλος του χρόνου, είναι ένα τεστ ορίων για αυτόν τον ΠΑΟΚ. Πλέον απουσίες δεν υπάρχουν, οι παίκτες είναι όλοι διαθέσιμοι, το ρόστερ έχει 12 ετοιμοπόλεμους και η διαχείρισή του, είναι επίσης ένα θέμα. Εμείς θα πούμε ότι η ήττα από τους Γερμανούς, ήταν εντός πρόγραμματος, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν ακούγεται ωραίο. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, η πραγματικότητα δεν είναι ωραία. Το σημαντικό είναι, μετά από αυτή την ήττα, να υπάρχει καθαρό μυαλό σε όλους, καθώς ακολουθεί επίσης πολύ απαιτητικό παιχνίδι.

Υ.Γ.: Για τον Τάσο Πηλοΐδη και όσα έγιναν για να σφυρίξει αυτός στο αυριανό ντέρμπι, διαβάσατε τις προηγούμενες μέρες τι έγινε, μέσα από το PAOK24. Κάτι άλλο δεν έχουμε να προσθέσουμε. Απλά, ο ΠΑΟΚ αύριο, παίζει με την πιο ευνοημένη μπασκετική ομάδα από τη διαιτησία τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να είναι έτοιμος, να το αντιμετωπίσει και αυτό. Στο μέτρο του δυνατού…

Υ.Γ.2: Το τονίζουμε αρκετές φορές από εδώ, αυτό το «όσοι καταλαβαίνουν τι βλέπουν». Μη νομίζετε ότι είναι και πολλοί. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, όταν δημοσιολογούν κυρίως μέσω social media εκτίθενται, αλλά ούτε αυτό το καταλαβαίνουν. Ακκίζονται όμως με καναδυό likes. Μπορεί να κάνει κι άλλες ήττες αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ, οπότε να είστε έτοιμοι, γιατί δε χρειάζεται να τα ξαναλέμε. Είναι τόσο μεγάλη η αρρώστια, που όταν κερδίζει, δεν πουλάει.

Υ.Γ.3: Τόσο ψαγμένοι να ξέρουμε τι γίνεται στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας δεν είμαστε, ούτε το παίζουμε. Αλλά να υποχρεώνονται δημοσιογράφοι από την αστυνομία, να αντικαθιστούν ένα μπουκαλάκι νερό με ποτήρι γιατί… απαγορεύεται να το βάλουν στο γήπεδο για λόγους ασφαλείας (!), να πρέπει να γίνει ολόκληρη κουβέντα για να βρεθούν έξω από τα αποδυτήρια της γερμανικής ομάδας, να υπάρχει καταγγελία ότι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας ζήτησαν να μετακινηθούν κάποιοι ελάχιστοι οπαδοί που ήταν κοντά στον πάγκο της, επειδή… κάπνιζαν (!!!), δε μπορεί, κάτι γίνεται. Είναι και πολλοί οι υπερασπιστές τους, ιστορικά σε αυτήν τη χώρα, αλλά σαν να έχει ξεφύγει, σε διάφορους τομείς, λίγο το πράγμα ε;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ