Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαλιγκάρια μετά τη βροχή

Λίγο μετά το 1/3 του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ είναι στην τέταρτη θέση και μια νίκη πίσω από το δεύτερο Ολυμπιακό. Δε μπορεί, αυτό το βλέπουν όλοι…

Νίκος Μοσχοβίτης

Σαλιγκάρια μετά τη βροχή

Μην ξεκινήσουμε πάλι την κουβέντα για το τι έγινε στο ξεκίνημα της σεζόν. Πράγματα που δεν ήταν φυσιολογικά, με τόσους τραυματισμούς, σε συνδυασμό με τα πολλά νέα πρόσωπα, έφεραν τα άσχημα αποτελέσματα. Όσο κακοπροαίρετος και να είσαι, όσες… ιστορίες και να βγάζεις από το κεφάλι σου, όσα φαντάσματα να βλέπεις δεξιά κι αριστερά, βλέποντας τον ΠΑΟΚ τώρα, δε μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι ότι το κακό ξεκίνημα, ήταν απόρροια προβλημάτων που βγαίνουν φυσιολογικά σε μια νέα ομάδα με τόσα καινούργια πρόσωπα, Οκτώβριο-Νοέμβριο μήνα και αφύσικα, με τους τόσους τραυματισμούς που είχε να αντιμετωπίσει.

Όπως έλεγαν και παίκτες πιο νωρίς μέσα στη σεζόν, γύρω στο Δεκέμβριο-Ιανουάριο, υπό νορμάλ συνθήκες, η ομάδα θα άρχιζε να αποδίδει αυτό που μπορεί το ρόστερ της. Προσέξτε. Να αρχίσει. Όχι να φτάνει στο peak της. Για αυτό, έχει ακόμα αρκετό δρόμο. Εμείς βέβαια, που επιμέναμε από την αρχή, ότι είναι νομοτελειακό αυτή η ομάδα, αργά ή γρήγορα, να αποδώσει με βάση τις δυνατότητες της… ταΐζουμε σανό και παπαγαλίζουμε.

Όλοι αυτοί που… ήξεραν, τώρα, περιμένουν καμιά ευρωπαική ήττα, για να εμφανιστούν και τρεις μέρες μετά, να εξαφανίζονται ξανά. Σαν τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά τη βροχή κι έπειτα, χάνονται. Δε βρέχει και πολύ συχνά στη Θεσσαλονίκη ρε παιδιά. Προς τα Γιάννενα θα σας βόλευε περισσότερο. Επειδή όμως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί, μπορεί να σας… ξαναγυρίσει.

Όποιος καταλαβαίνει τι βλέπει, παρακολουθώντας τον ΠΑΟΚ του τελευταίου 1,5 μήνα, αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα είναι πολύ βελτιωμένη σε όλους τους τομείς. Το άνοιγμα του ρόστερ, η μεγαλύτερη εκμετάλλευση των στοιχείων των Ελλήνων παικτών, ο Γκος που φέρνει ποιότητα και αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, κάτι που έχει πολύ μεγάλη ανάγκη αυτή η ομάδα, με το μπάσκετ που προσπαθεί να παίξει. Οσονούπω θα καλυφθεί και το κενό στη ρακέτα, ο Χαραλαμπόπουλος μπαίνει σταδιακά και κάποια, μικρά, κομμάτια του ταλέντου του, αρχίζουν να φαίνονται, ο Χρυσικόπουλος που κάνει τον καλύτερο μήνα της καριέρας του και γενικά, μια 12άδα πλήρης και όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο έτοιμη να παίξει σύμφωνα με το πλάνο του προπονητή.

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Να δούμε λίγο τι γίνεται και στους άλλους; Την ΑΕΚ την είδατε το περασμένο Σάββατο. Αρχή, μέση και τέλος δεν υπάρχει. Προπονητικά, αγωνιστικά, ποιοτικά, εμείς πιστεύουμε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια ομάδα που έχει, το τριπλάσιο (ίσως και παραπάνω) μπάτζετ από αυτόν. Για τον Άρη; Η βαθμολογία τα λέει όλα. Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα εκεί, που τώρα που πέρασε και ο καιρός από τη νίκη που έκαναν στο Κύπελλο και την επικράτηση επί της ΑΕΚ, ακόμα και ο πιο αισιόδοξος, δε μπορεί να μην τα δει.

Να πάμε στον Προμηθέα; Τι δε διαβάσαμε πριν λίγο καιρό για την ομάδα της Πάτρας… Η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ που διαθέτει, είναι για τετράδα, αλλά αυτό μόνο δε μετράει. Το λέγαμε και όταν έκανε τις συνεχόμενες νίκες, ότι σε τέτοιες ομάδες, που δεν υπάρχει και πολλή πίεση από τον κόσμο, όταν έρθουν 1-2 ήττες (που δε γίνεται να μην έρθουν) συνήθως τις παίρνει από κάτω. Ήρθαν τώρα, από Ρέθυμνο και Κολοσσό και ακόμα δεν έχει παίξει με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Το Λαύριο, που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ την άλλη εβδομάδα εκτός έδρας σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, έχει πετύχει διάνα με τους περισσότερους Αμερικανούς, αλλά η λογική λέει ότι δύσκολα θα μείνει τόσο ψηλά στη βαθμολογία μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του, ένα απαιτητικό παιχνίδι στην έδρα της Γκαζιαντέπ και παρότι οι ελπίδες για πρόκριση ακόμα και με νίκη, παραμένουν λίγες, είναι σε καλή κατάσταση, έχει το μομέντουμ και μπορεί να κερδίσει. Ακόμα και να χάσει πάντως, ίσως το παιχνίδι που ακολουθεί στο Λαύριο, μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων, να είναι πιο σημαντικό. Αν το κερδίσει και αυτό, την επόμενη αγωνιστική, θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό με τις δύο ομάδες, να τους χωρίζει μία νίκη. Μα καλά ρε παιδιά, αφού θα… έπεφτε!

Υ.Γ.: Δεν είναι και όλα τέλεια. Οι πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, φέρνουν καλύτερη ψυχολογία, αλλά υπάρχουν θέματα. Ο Κλάσεν για παράδειγμα, έκανε μάλλον το καλύτερο του παιχνίδι προχθές, ξέροντας ότι είναι υπ’ατμόν. Δεν κόλλησε τίποτα με τον Καναδό και η διαφαινόμενη αντικατάσταση του, αποτελεί και αυτή, έμμεση παραδοχή λάθους το καλοκαίρι. Όπως αποδείχθηκε και του Ντίλαρντ. Υπάρχει, βέβαια και αυτή η περίπτωση του Τρις. Το δικό μας ερώτημα από την αρχή, ήταν για ποιο λόγο επέλεξε ο ΠΑΟΚ αυτόν τον παίκτη, τον Αύγουστο. Τώρα, απλά τον έχει στο ρόστερ να συμπληρώνει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ