Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με σκυμμένο κεφάλι…

Σε ένα παιχνίδι-θρίλερ, ο ΠΑΟΚ έχασε με 88-85 στην έδρα της Κύμης κι έμεινε πίσω στη μάχη της πρώτης τετράδας. Πάλι, πολλά τα παράπονα από τις αποφάσεις των διαιτητών, έλειψε το καθαρό μυαλό στο τέλος.

Νίκος Μοσχοβίτης

Με σκυμμένο κεφάλι…

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Κατσίβελη, Γκος, Τζόουνς, Χρυσικόπουλο και Τζάκσον και με τον Χρυσικόπουλο να μπαίνει ζεστός με πέντε πόντους, προηγήθηκε με 4-5. Η Κύμη πλησίαζε εύκολα στο καλάθι των φιλοξενούμενων με ΜακΓκι και Σμιθ, αλλά Γκος και Κατσίβελης είχαν τις απαντήσεις με τρίποντα (11-11). Μετά το πρώτο καλάθι του Τζάκσον, ο Χρυσικόπουλος χρεώθηκε με αστείο επιθετικό φάουλ και πήγε στον πάγκο με δύο, ενώ και στην άμυνα, ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ, πήρε και αυτός το δεύτερο (υπερβολικό) φάουλ του, για να πάει στον πάγκο. Ο Μαργαρίτης είχε τις απαντήσεις (21-21) στην επίθεση, με την είσοδο του Κόνιαρη στο τέλος της πρώτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερη άμυνα, προηγήθηκε με 21-27, αλλά η πρώτη περίοδος, έκλεισε στο +3 (24-27), με τρίποντο του Τζόουνς στην εκπνοή. Τρίποντο που και με το ριπλέι ήταν δύσκολο να φανεί αν μετρούσε, αλλά ο Σχινάς, το μέτρησε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν μαζί στο σκορ, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει λύσεις επιθετικά από τον Ζάρα και τον Γκος, αλλά και από τον Καρρά που επιστρατεύτηκε μετά το δεύτερο φάουλ του Μαργαρίτη, μέχρι το 38-38. Λόγω του τρίτου φάουλ του Κάιζερ, ο Γλυνιαδάκης πέρασε στο παρκέ για την Κύμη, έδωσε επτά πόντους, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του κόντρα στον Καρρά, που έκανε πολύ γρήγορα τέσσερα φάουλ και το πρώτο μέρος, έκλεισε στο 51-46 για τους γηπεδούχους.

Η Κύμη είχε τον Σμιθ με 16 πόντους στο πρώτο μέρος, τον ΜακΦάντεν με 8 και τον Γλυνιαδάκη με 7, έχοντας το εξαιρετικό 6/9 τρίποντα, ενώ είχε και 10/20 δίποντα, 13/18 βολές και 12 ασίστ. Από αυτά τα νούμερα, φαινόταν ότι η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν κάκιστη στο πρώτο μέρος. Για τους φιλοξενούμενους, ο Ζάρας με 3/3 δίποντα και 4/4 βολές ήταν πρώτος σκόρερ με 10 πόντους, ο Γκος είχε 9 με 4 ασίστ, με τους παίκτες του Παπαθεοδώρου, να σουτάρουν 13/22 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 11/13 βολές, να έχουν δώσει 13 ασίστ για 5 λάθη, αλλά να έχουν 11 ριμπάουντ, αντί 18 της Κύμης, που είχε περισσότερες κατοχές στο πρώτο μέρος…

Η τρίτη περίοδος, ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον ΠΑΟΚ. Ο Μανωλόπουλος βρήκε ρυθμό με δύο συνεχόμενα τρίποντα, ο ΜακΦάντεν έβαλε και αυτός ένα παρα πολύ δύσκολο σουτ έξω από τα 6,75 και η διαφορά πήγε στο +14 (60-46) για τους γηπεδούχους. Ξανά με την είσοδο του Κόνιαρη, ο ΠΑΟΚ άρχισε και να παίζει καλύτερη άμυνα και να έχει πιο καλές επιλογές στην επίθεση και αρχικά με τον Χρυσικόπουλο κι έπειτα με πέντε συνεχόμενους πόντους του Κόνιαρη, μείωσε σε 62-56, παρότι οι αποφάσεις των διαιτητών, συνέχιζαν να είναι περίεργες. Ο νεαρός πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ, έφτασε τους 10 συνεχόμενους και με τρίποντο, έκανε το 64-61, για να ροκανίσει κι άλλο τη διαφορά. Με τον Κόνιαρη να συνεχίζει και με το καλάθι του Τζάκσον, ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά (64-66) με την τρίτη περίοδο να λήγει στο 65-66 με μία βολή του Γλυνιαδάκη.

Κόνιαρης και Τζάκσον, σε άμυνα κι επίθεση, έστειλαν τον ΠΑΟΚ στο +6 (65-71) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Καστρίτη, να παίρνει αμέσως τάιμ άουτ. Η Κύμη, έψαχνε σκορ από το τρίποντο, μετά από τρεις άστοχες προσπάθειες, ο Μανωλόπουλος έκανε το 68-73 και ο Οκερέαφορ με καλάθι-φάουλ έκανε το 70-73 για το τάιμ άουτ του Παπαθεοδώρου. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 8-0, για να ξαναπεράσουν μπροστά στο σκορ (74-73), με τον Κόνιαρη και τον Τζάκσον, να πηγαίνουν στον πάγκο για ανάσες. Σε εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ είχε μοναδικό επιθετικό αξονα τον Γκος, ο οποίος έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο για το 74-76, αλλά οι περισσότερες επιθετικές επιλογές ήταν κακές…

Με πολύ αυστηρό φάουλ πάνω στον Γκος, η Κύμη έκανε το 76-76, ο Ζάρας μπήκε για πρώτη φορά στο παρκέ στο δεύτερο μέρος και με δύο βολές έκανε το 78-78. Εκεί, ο ΜακΦάντεν έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο για το 81-78 και στη συνέχεια, έκανε καθαρό φάουλ σε λέι απ του Χρυσικόπουλου στον αιφνιδιασμό. Οι τρεις διαιτητές, είδαν… τάπα, ο Χρυσικόπουλος ζητούσε επίμονα φάουλ, τον τιμώρησαν με τεχνική ποινή, έγινε το 83-78 και απέμεναν σχεδόν 49 δευτερόλεπτα. Ο Ζάρας έβαλε άλλες δύο βολές, ο Κατσίβελης έκλεψε γρήγορα και το -5, έγινε -1, μέσα σε τέσσερα δευτερόλεπτα.

 

Ο ΠΑΟΚ χάλασε όλες τις πάσες, επέτρεψε αυτή στον ΜακΓκί και έκανε αμέσως φάουλ για να στείλει στις βολές τον ψηλό της Κύμης, που είχε 4/9 ως εκείνο το σημείο. Εβαλε 1/2 για το 84-82 και ο Παπαθεοδώρου, είχε για την επίθεση ένα πολύ κοντό σχήμα, με Γκος, Κατσίβελη, Ζάρα, Τζόουνς και Χαραλαμπόπουλο, για να εκμεταλλευτεί τα μις-ματς. Ο έμπειρος Αμερικανός, έμεινε με τον ΜακΓκί, αλλά αντί να ανοίξει το γήπεδο, κλείστηκε στη γωνία, σούταρε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο, υπό πίεση, αστόχησε και ο Τζόουνς έκανε αμέσως το φάουλ στον Οκερεάφορ. Αυτός έβαλε 2/2 βολές για το 86-82.

Στην επίθεση του ο ΠΑΟΚ, βρήκε τρίποντο από τον Τζόουνς για το 86-85, ακολούθησε το φάουλ στον Σμιθ, που ψύχραιμα έκανε το 88-85. Στην επίθεση του ΠΑΟΚ, η Κύμη δεν έκανε φάουλ, ο Τζάκσον πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, για να δώσει την πάσα στη γωνία για τρίποντο στον Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος δέχτηκε… τάπα από τον Οκερεάφορ, με 1,1 δευτερόλεπτο να απομένει. Από το άουτ, πήρε τη μπάλα ο Γκος, ο οποιος ήταν αδύνατον να ευστοχήσει, κι έτσι έμεινε το 88-85.

Ο Κόνιαρης άλλαξε την εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά από τη στιγμή που πήγε στον πάγκο, λίγο μετά την αρχή της τέταρτης περιόδου, επέστρεψε… 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο μικρός είχε 15 πόντους σε 16 λεπτά, με 3/3 τρίποντα, 1/2 δίποντα, 4/4 βολές, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, αλλά έμεινε στον πάγκο για το μεγαλύτερο διάστημα της τρίτης περιόδου… Ο Γκος είχε 13 πόντους και 6 ασίστ, αλλά και 4/15 σουτ και κακές επιλογές στο τέλος, ενώ ο Ζάρας που τελείωσε με 14 πόντους, έμεινε και αυτός για πολύ ώρα στον πάγκο στο δεύτερο μέρος. Ο Τζάκσον έκανε μεγάλη προσπάθεια, ο Χρυσικόπουλος είχε 9 πόντους, αλλά και μεγάλο εκνευρισμό από τα φάουλ που του έδωσαν οι διαιτητές… 

Ο ΠΑΟΚ πλέον έμεινε πίσω δύο νίκες από Προμηθέα, Λαύριο και ΑΕΚ, καθώς και μία από τον Κολοσσό, για να πάει στην έβδομη θέση… Θα πρέπει να ανακάμψει στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αν θέλει να τερματίσει ψηλά. Σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τις αποφάσεις των διαιτητών. Πλέον έχει γίνει σταθερά αυτό το πράγμα και κάπως πρέπει να σταματήσει…

Δεκάλεπτα: 24-27, 51-46, 65-66, 88-85

Κύμη (Γ. Καστρίτης): Μανωλόπουλος 14 (4), Οκερέαφορ 11, ΜακΓκι 7, ΜακΦάντεν 18 (4), Σμιθ 22, Γερομιχαλός, Τζόουνς 6, Γλυνιαδάκης 10, Κάιζερ, Μπάρλος.

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 9 (1), Κατσίβελης 5 (1), Τζάκσον 6, Γκος 13 (2), Τζόουνς 9 (1), Κόνιαρης 15 (3), Καρράς 4, Μαργαρίτης 6, Ζάρας 14, Χαραλαμπόπουλος 4.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ