Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελληνικός «κορμός» και πραγματικότητα

O Τεράν Πέτεγουεϊ προέκυψε ξαφνικά στον ΠΑΟΚ, τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια για να γίνει η κίνηση, ταίριαξαν και η ομάδα μπαίνει ξανά, σε μια νέα φάση.

Νίκος Μοσχοβίτης

Ελληνικός «κορμός» και πραγματικότητα

Η πρώτη αλλαγή, ήταν αυτή του Ντίλαρντ με τον Γκος. Χρειάστηκε κάποιος χρόνος, για να βρεθεί ο έμπειρος Αμερικανός, ο οποίος, η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο έχει βοηθήσει την ομάδα, αλλά έχει εξελιχθεί και σε «βαρόμετρό» της, επιθετικά.

Είχε προηγηθεί η προσθήκη του Κατσίβελη, η ενεργοποίηση του Χρυσικόπουλου, η σταδιακή είσοδος στην ομάδα του Χαραλαμπόπουλου, μετά την εγχείρηση, η επαναφορά του Μαργαρίτη, σε παίκτη αποφάσεων στην επίθεση (σε κάποια παιχνίδια). Η έλευση του Τζάκσον, δεν έχει αλλάξει και πάρα πολλά, καθώς, έχοντας φτάσει πλέον στα μέσα της σεζόν, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παπαθεοδώρου, από τους δύο Αμερικανούς ψηλούς του, ζητάει συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να κάνουν σε άμυνα κι επίθεση.

Τώρα, προέκυψε η προσθήκη του Πέτεγουεϊ. Ο Αμερικανός, προέκυψε ξαφνικά, η λύση της συνεργασίας του με τη Ναντέρ, του έφερε και όλα τα χρήματα του συμβολαίου του, οπότε, οικονομικά, ήταν μια πολύ προσιτή περίπτωση. Μαζί και με το αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή το γεγονός ότι ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, έχει τα χαρακτηριστικά του σκόρερ, δε χρειάστηκε και πολλή σκέψη, για να προκύψει η ανακοίνωση της απόκτησης του.

Δε νομίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ, έκανε την ανάγκη, φιλοτιμία, όταν στοχευμένα από το καλοκαίρι, είχε αποφασίσει να δώσει ευθύνες σε Έλληνες παίκτες, όπως ο Κόνιαρης, ο Χαραλαμπόπουλος, ο Κατσίβελης που ήταν πρώτη επιλογή, αρχικά δεν «κάθισε», αλλά στην πορεία, προέκυψε, ο Καρράς που έχει μια προοπτική για το μέλλον. Και ο Ζάρας ήταν μια ανάλογη κίνηση, Μαργαρίτης και Τσόχλας, έχουν άλλο ρόλο, εκτός από το αγωνιστικό, εντός ομάδας, ο Χρυσικόπουλος, από ένα σημείο και μετά, όταν βρήκε το ρόλο του, κάνει μια ωριμότατη σεζόν ως τώρα, σε γενικές γραμμές.

Απλά, βλέποντας το φετινό πρωτάθλημα, με τους έξι Αμερικανούς σε κάθε ομάδα, καταλαβαίνουν οι πάντες, ότι δε γίνεται και ο ΠΑΟΚ να μην ακολουθήσει. Το Λαύριο, που μέχρι τώρα, έχει κάνει καταπληκτική σεζόν (άσχετα με το που θα καταλήξει στο τέλος της), είχε απίστευτη «ευστοχία» στις επιλογές του, στους Αμερικανούς.

Ο Προμηθέας; Είχε την πολυτέλεια να έχει έναν παίκτη-πρωταγωνιστή, όπως τον Ρέλεφορντ εκτός ομάδας, λόγω τραυματισμού στην αρχή και οριστικά εκτός, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Τον Έβανς, που έφυγε για τον ίδιο λόγο, τον άλλαξε με έναν ψηλό με τα χαρακτηριστικά του Έλλις. Ο Έλλις που ξεκίνησε τη σεζόν στη ρωσική Ενισέι, με συμβόλαιο 200.000 δολαρίων…

Για την ΑΕΚ, δε χρειάζεται να πούμε και πολλά. Με δύο προσθήκες Αμερικανών (Χάντερ, Πάντερ), κατέκτησε το Κύπελλο, κάνοντας την καλύτερη της φετινή εμφάνιση, στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα, η οποία, ουσιαστικά, βασίζεται στο ατομικό ταλέντο και στο ένστικτο των Αμερικανών παικτών της. Μια ΑΕΚ, που μέχρι να καταλήξει στον Πάντερ (που δεν ήταν από τις πρώτες της επιλογές), είχε φτάσει στο σημείο να χτυπάει «πόρτες» παικτών, επιπέδου Ράιαν Τούλσον.

Ακόμα και τον Κολοσσό να βάλουμε στο παιχνίδι, ο Μάλκολμ Γκρίφιν, που έκανε εξαιρετική σεζόν, έφυγε για μια ομάδα, όπως η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Υπάρχουν κι άλλοι εκεί, στη Ρόδο παραδοσιακά έχουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Το Ρέθυμνο, έχει έξι Αμερικανούς, με τον Μούντι να έχει ξεχωρίσει και σχεδόν όλο του το παιχνίδι, είναι αυτοί. Κάτι ανάλογο, ισχύει και στην Κύμη, μετά τις αλλαγές που έκανε.

Κάπως πρέπει να ακολουθήσει και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος εκτός των άλλων, έχει μείνει πίσω στη μάχη της τετράδας. Στα εκτός έδρας παιχνίδια, το πρόβλημα είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο. Η ενέργεια που βγάζουν οι περισσότεροι, αθλητικότεροι, ίσως και ποιοτικότεροι (κάποιοι από αυτούς) Αμερικανοί των αντιπάλων του, στα γήπεδα τους, είναι ξεκάθαρο ότι τον δυσκολεύει πάρα πολύ.

Ο Πέτεγουεϊ έρχεται για να αποτελέσει έναν ακόμα επιθετικό άξονα από την περιφέρεια, δίπλα στον Γκος. Το αν θα «βγει» είναι μια άλλη κουβέντα. Ο λόγος για τον οποίο αποκτήθηκε, αυτός είναι, τα χαρακτηριστικά τα διαθέτει και μένει να τον δούμε, πως θα είναι στο παρκέ.

Έτσι κι αλλιώς, η επιστροφή στην αγωνιστική δράση είναι κάτι παραπάνω από απαιτητική. Και δε μιλάμε, φυσικά, για το εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Αλλά για τη «διαβολοβδομάδα» με Καρσίγιακα στο Παλατάκι, με Άρη στο Παλέ και τη ρεβάνς με τους Τούρκους στη Σμύρνη.

Το δεύτερο κομμάτι της σεζόν που ξεκινάει, είναι και αυτό στο οποίο κρίνονται οι περισσότεροι στόχοι. Με τον Πέτεγουεϊ, ο ΠΑΟΚ μπαίνει ενισχυμένος, θεωρητικά…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ