Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πλεονέκτημα έδρας

Η επιστροφή στις νίκες στη Νέα Σμύρνη, ήταν αναμενόμενη καθώς οι διαφορές των δύο ομάδων, ήταν τεράστιες. Το θέμα πλέον είναι τα πλέι οφ.

Νίκος Μοσχοβίτης

Πλεονέκτημα έδρας

Ο ένας στόχος του πρωταθλήματος, έχει επιτευχθεί με την εξασφάλιση μιας θέσης στην τετράδα στην κανονική περίοδο. Ο στόχος αυτός, τέθηκε με ρεαλιστικές βάσεις από την αρχή της σεζόν, δεδομένης της γνωστής δυναμικότητας της ΑΕΚ, της… ανάπτυξης του Προμηθέα Πάτρας σε όλα τα επίπεδα και με το ρόστερ που έκανε ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ, το ρόστερ του το άλλαξε αρκετά, αλλά και αναγκαστικά. Όπως φανερώνει αυτό το 8/9 που είναι αρκετά πιθανό να γίνει 9/10 την Κυριακή με το ΓΣΛ Φάρο, οι αλλαγές αυτές, δεν του βγήκαν απλά, του έδωσαν και τη δυνατότητα να παίξει με πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Σε αυτήν εδώ τη γωνία, μετά από εκείνη την ήττα στην έδρα της Κύμης και με τον ΠΑΟΚ τότε να έχει ρεκόρ 8-8, εκφράζαμε την ανησυχία μας για το πως θα κάνει αυτή η ομάδα 7-8 νίκες που θα της επέτρεπαν να ελπίζει για τετράδα. Να που έχει κάνει ήδη οκτώ και πάει για την ένατη και αν ήταν λίγο πιο… φυσιολογικά τα πράγματα με την πορεία του Προμηθέα, θα ήταν τρίτος στο τέλος της κανονικής περιόδου. Οι Πατρινοί, όμως, έχουν κάνει μία εξαιρετική ομάδα, κατάφεραν να ξεπεράσουν δυσκολίες και δίκαια βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το πιθανότερο για τον ΠΑΟΚ, είναι να τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Την ΑΕΚ που έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, που έφτασε όπως έφτασε στο Final Four του BCL, το διοργάνωσε και το κέρδισε, περνώντας με τον τρόπο που πέρασε στον ημιτελικό τη Μούρθια και νικώντας δίκαια στον τελικό τη Μονακό. Αυτήν την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο, τη “διέλυσε” στο Παλατάκι και πριν λίγες εβδομάδες, χωρίς Κόνιαρη και Τζόουνς την κέρδισε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο ΟΑΚΑ.

Τα πλέι οφ, όμως, είναι κάτι διαφορετικό αν και με τη φετινή ΑΕΚ, ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Υπάρχει μία άποψη, που τη θέλει μετά και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου, να έχει τελειώσει ουσιαστικά η σεζόν για αυτή. Υπάρχει και μια άλλη άποψη, που τη θέλει να παίρνει κι άλλο, καλό και ακριβό Αμερικανό ενόψει πλέι οφ, για να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ, είναι αυτό το πλεονέκτημα έδρας που δίκαια κέρδισε στην κανονική περίοδο, να αποδειχθεί όντως, πλεονέκτημα. Για να γίνει αυτό, το Παλατάκι θα πρέπει να έχει την εικόνα που είχε στα παιχνίδια με τον Άρη, με την ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό μέσα στη σεζόν. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, ίσως και λίγο κουραστικό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Με τον τρόπο που παίζει αυτή η ομάδα, ένα Παλατάκι με κόσμο, με παλμό, μπορεί να τη βοηθήσει πάρα πολύ.

Χώρια, που όλοι ξέρουμε, ότι από τους… θεσμούς του μπάσκετ, θα γίνει κάθε προσπάθεια για να πάει η ΑΕΚ στα ημιτελικά. Θυμόμαστε τι έγινε πρόπερσι, όταν είχε αυτή το πλεονέκτημα έδρας και ο ΠΑΟΚ είχε κάνει το “λάθος” να κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ… Με 5.000 κόσμο όμως, ακόμα και αυτοί οι θεσμοί, λογικά θα είναι πιο μαζεμένοι.

Κλισέ, αλλά η σεζόν τώρα αρχίζει. Και μια σειρά με την ΑΕΚ στο μπάσκετ (πρέπει να) έχει ενδιαφέρον για όλο το σύλλογο. Έστω και αν δεν κρίνεται τίτλος.

Υ.Γ.: Καλά ρε παιδιά, κέρδισε ο ΠΑΟΚ μέσα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, που “καιγόταν” για να σώσει την κατηγορία; Δε θα έχανε, γιατί (και καλά) ήταν αδιάφορος; Αν ενδιαφερόταν κιόλας τι θα έκαναν ο Ζάρας με τον Μαργαρίτη που έβαζαν τα πάντα χθες;

Υ.Γ. 2: Η άποψη μας για τον Απόλλωνα Τσόχλα, είναι καταγεγραμμένη εδώ και πολύ καιρό. Ξεκίνησε τη σεζόν ως τρίτο πλέι μέικερ και ουσιαστικά σαν… μέντορας για τον Κόνιαρη και τον Κατσίβελη. Στα τελευταία παιχνίδια, όχι μόνο έχει βρει ρόλο, αλλά χθες, μαζί με Ζάρα, Πέτεγουεϊ και Μαργαρίτη, άλλαξε την εικόνα του αγώνα στη δεύτερη περίοδο. Το γεγονός ότι ο προπονητής, αναφέρθηκε και πάλι δημόσια για αυτόν, λέει πολλά. Τα χρόνια μπορεί να περνούν, αλλά το “μούσι” ανάλογα και τον εκάστοτε αντίπαλο, έχει να δώσει ακόμα. Και στα μεγάλα ματς που έρχονται, όλοι είναι απαραίτητοι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Stoiximan Basket League: Ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν το τζάμπολ

Απόφαση που θυμίζει NBA στα ελληνικά γήπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League θα ξεκινούν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό ήταν το αίτημα των ομάδων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ το έκανε αποδεκτό.

Κάπως έτσι, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις των δύο ομίλων της 3ης φάσης του πρωταθλήματος, θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος πριν από κάθε αναμέτρηση.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (30/3) θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας (7-12) Λαύριο - Καρδίτσα (7-12) και Περιστέρι - Κολοσσός (1-6), την Κυριακή Ολυμπιακός - Άρης (1-6) και Παναθηναϊκός - Προμηθέας (1-6), ενώ το πρόγραμμα της 1ης ημέρα κλείνει τη Δευτέρα με το ματς ΑΕΚ - Μαρούσι (7-12).

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε ξανά το…. θαύμα του ο Τακιανός

Έχασε από ομάδα που είχε 34 σερί ήττες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήττα - σοκ για την Αστάνα του Φώτη Τακιανού από την Μινσκ στη VTB League.

Το σύνολο του Έλληνα προπονητή γνώρισε την ήττα με 60-58 από μία ομάδα που μετρούσε 34 σερί ήττες στη VTB League!

Η Αστάνα πριν από λίγες ημέρες έχασε το βασικό της Αμερικανό σέντερ, Χαμ, ο οποίος συνεχίζει στο Πουέρτο Ρίκο.

Παράλληλα, ο Τακιανός στερείται και των υπηρεσιών του Ντέιβις, που στο παρελθόν έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας σε Λαύριο και Περιστέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το PAOK24 news για ΠΑΟΚ και Εθνική

Η επικαιρότητα στο προσκήνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο PAOK24 News by GAS24 ήρθε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού της εθνικής με τη Γεωργία για την πρόκριση στο Euro 2024 με τα όσα έγιναν στη Τιφλίδα να αποτελούν θέμα συζήτησης, όπως φυσικά και όλες οι εξελίξεις που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ