Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κι αυτοί που μένουν, κουνούν μαντήλια

Μικροί και μεγάλοι τελικοί της Stoiximan.Gr Basket League, ξεκίνησαν με «break». Αυτό, μπορεί να σημαίνει πολλά για την εξέλιξη των σειρών, μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα.

Νίκος Μοσχοβίτης

Κι αυτοί που μένουν, κουνούν μαντήλια

Η σειρά του ΠΑΟΚ με τον Προμηθέα Πάτρας, στο μυαλό των περισσότερων, δεν έχει καμία σημασία. Δε μπορείς να τους βγάλεις «τρελούς». Δεν έχει, μην κρυβόμαστε.

Για αυτούς που είναι όμως, μέσα και γύρω από τις ομάδες και παλεύουν για το πρωτάθλημα κάτω από τους δύο, αυτή η τρίτη θέση, ισοδυναμεί με τίτλο. Έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο με προετοιμασίες και φιλικά, οι αγώνες άρχισαν τον Οκτώβριο και τώρα, είμαστε οκτώ μήνες μετά.

Συγκεκριμένα, το παιχνίδι της Τετάρτης για τον ΠΑΟΚ, θα είναι το 50ο επίσημο σε όλες τις διοργανώσεις, μέσα στη σεζόν! Αυτοί που είναι μέσα στην ομάδα, ξέρουν τι έχουν περάσει εδώ και δέκα μήνες, αυτοί οι ίδιοι, έχουν το στόχο της τρίτης θέσης. Χαρές, λύπες, απογοητεύσεις, επιτυχίες, καλές, κακές στιγμές, πρόσωπα που έφυγαν, πρόσωπα που ήρθαν.

Το «break» που έκανε ο ΠΑΟΚ στο «Δ. Τόφαλος» το Σάββατο, με βάση την εικόνα του αγώνα, ήρθε δίκαια και ίσως να του άξιζε κάτι περισσότερο, από το +2 στο τέλος και ο τρόπος, με τον οποίο ήρθε αυτό. Υπάρχει όμως και κούραση μυαλού και σώματος, στο τέλος της σεζόν είμαστε.

Και ο Αμερικανός (όχι συγκεκριμένα του ΠΑΟΚ αλλά γενικά), μπορεί να έχει και το μυαλό του, στην οικογένεια του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Δε μπορείς να του πεις και πολλά, αν και πάντα βρίσκουν το κίνητρο αυτοί οι παίκτες στα πλέι οφ. Πολλές φορές, τους το δίνουν και οι ίδιες ομάδες, με κάτι έξτρα. Οικονομικά.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, στην έδρα του την Τετάρτη, μπορεί να είναι «αγκαλιά» με το δικό του πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει κι ένα άλλο θέμα που τον απασχολεί τα τελευταία 24ωρα κι έχει να κάνει με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Το τι έγινε το καλοκαίρι, για να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη είναι ολόκληρη ιστορία. Δεν ξέρουμε αν η ομάδα στην οποία ανήκει, έχει δείξει την υπομονή και τη διάθεση για να τον στηρίξει, όσο έχει δείξει ο ΠΑΟΚ σε αυτούς τους δέκα μήνες.

Το συγκεκριμένο camp στο οποίο πήγε, είναι επίσημo camp του ΝΒΑ στην Ευρώπη. Οι καλύτεροι της ηπείρου στις μικρές ηλικίες, βρίσκονται εκεί. Άρα, για έναν παίκτη όπως ο Χαραλαμπόπουλος, που θέλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για το όνειρο του, δεν είναι λίγο, η παρουσία του εκεί. Εμείς του ευχόμαστε κάποια στιγμή να το πετύχει, αν και πιστεύουμε ότι αυτή η στιγμή, είναι πάρα πολύ μακριά. Εκτός κι αν ο ίδιος παρουσιάσει κάποια απίστευτη εξέλιξη, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Τέτοια εξέλιξη, σε ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, είναι απορίας άξιο, αν μπορεί να τη βρει.

Μπορεί να κάνουμε και λάθος. Ο ατζέντης του, για παράδειγμα, μπορεί να θεωρεί ότι όντως ο Χαραλαμπόπουλος, μπορεί να μπει στο φετινό draft και μάλιστα σε κάποιο καλό νούμερο. Το γεγονός βέβαια, ότι δεν είναι καν στο Τρεβίζο, στα δικά μας τα μάτια, δείχνει και πόσο το πιστεύει…

Ο (κάθε) Χαραλαμπόπουλος, έρχεται και φεύγει, ο ΠΑΟΚ μένει πάντα. Η δική μας λογική, λέει ότι η σεζόν για τον 21χρονο τελείωσε. Και να είναι διαθέσιμος, ακόμα και για το τρίτο ματς της σειράς με τον Προμηθέα, η ομάδα θα ζήσει και χωρίς αυτόν. Αν πάλι, ο ΠΑΟΚ δε θέλει να του χαλάσει και πολλά «χατίρια» για να τον έχει «ζεστό» σε περίπτωση παραμονής του και την επόμενη σεζόν, είναι μια άλλη κουβέντα.

Φέτος, τον περίμενε μέχρι το Δεκέμβριο, μετά την επέμβαση αποκατάστασης που έκανε. Αν τον έχει του χρόνου, θα τον έχει από την αρχή της προετοιμασίας, στην πρώτη του σεζόν μετά από αρκετά χρόνια, χωρίς υποχρεώσεις με μικρές και μεγάλες εθνικές ομάδες. Αλλά και να μην τον έχει…

Υ.Γ.: Έχουμε πάρει τα ποπ-κορν και παρακολουθούμε όλο αυτό το «πάρτι» που έχει ξεκινήσει με τη διαιτησία, με αφορμή τους τελικούς. Τίποτα δε μας κάνει εντύπωση και περιμένουμε ακόμα χειρότερα πράγματα στη συνέχεια των σειρών. Άλλωστε, έχουμε βγάλει μαλλιά στη γλώσσα εδώ και δύο χρόνια. Η Τσαρούχα, πάντως, μια χαρά… Ο δε Παναγιώτου; Ακμαιότατος…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ