Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θα τριτώσει το κακό με Πρίγιοβιτς;

Ο πρώτος ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκεζ τον Γενάρη του 2017, ο δεύτερος ο Γκόικο Τσίμιροτ και πλέον ο τρίτος είναι ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς που μένει να δούμε εάν θα τους ακολουθήσει.

Ηλίας Καπράλος

Θα τριτώσει το κακό με Πρίγιοβιτς;

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φορές, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει έναν παίκτη κορμού μέσα στην χρονιά και αυτή τη φορά μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί ποτέ για μεταγραφή παίκτη του ΠΑΟΚ, που είναι τα 10 εκατ. ευρώ. Μπορεί η κάθε περίπτωση να έχει άλλες παραμέτρους, αλλά η προσπάθεια μεταγραφής του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς τον Ιανουάριο θυμίζει τις περιπτώσεις των Ροντρίγκεζ και Τσίμιροτ και η ελπίδα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, πέραν της παραμονής του, να είναι να μην στοιχίσει η μεταγραφή με την απώλεια κάποιου τίτλου.

Τον Γενάρη του 2017 και ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν σε άδεια, ο Γκάρι Ροντρίγκεζ έμαθε για την πρόταση της Γαλατασαράι. Έτσι με την επιστροφή στις προπονήσεις ζήτησε να φύγει από τον ΠΑΟΚ και να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο το καλύτερο συμβόλαιο από την τουρκική ομάδα και την εξέλιξή του σαν ποδοσφαιριστής. Ο ΠΑΟΚ έκανε την προσπάθεια να τον κρατήσει. Ο Ιβάν Σαββίδης του πρότεινε ένα αυξημένο συμβόλαιο, όπως είχε κάνει και στον Λούκας Πέρεθ, αλλά η απάντηση, όπως και στην περίπτωση του Ισπανού ήταν η ίδια. Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ διάλεξε τον δρόμο της Τουρκίας, πήγε στην Γαλατά, πήρε το περσινή πρωτάθλημα και έπαιξε Τσάμπιονς Λιγκ και ενώ ήταν να πάει με πάνω από 10 εκατ. ευρώ στην Αγγλία και στην Νιούκαστλ που τον ήθελε, τελικά μπορεί να γίνει συμπαίκτης του Πρίγιοβιτς (εάν ο Σέρβος τελικά αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ), μιας και υπέργραψε με την Αλ Ιτιχάν από την Σαουδική Αραβία. Τα λεφτά είναι πολλά βλέπεται και έτσι παρά τις προθέσεις του για μία μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, από το ισπανικό πρωτάθλημα ήρθε στο ελληνικό, από εκεί στο τούρκικο και μετά στην Σαουδική Αραβία και στον Σλάβεν Μπίλιτς που παλεύει για την παραμονή. Βέβαια εκείνη τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ απέκτησε από την Ρεν τον Πέδρο Ενρίκε και από την Λέγκια τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, φτάνοντας στο τέλος στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ με το γκολ του Βραζιλιάνου.

Πέρσι η σειρά ήταν ο Γκόικο Τσίμιροτ. Ο Βόσνιος μέσος δεν είχε δείξει την επιθυμία να αποχωρήσει και σε αυτή την περίπτωση, ο ΠΑΟΚ περισσότερο κυνήγησε την υπόθεση. Άλλωστε δεν μπορεί ο παίκτης να αγωνίζεται κανονικά στον αγώνα της Τετάρτης και μετά να αποχωρεί για την Σταντάρ Λιέγης το ίδιο βράδυ. Οι λόγοι του Financial Fair Play έφεραν τον Τσίμιροτ κάτοικο Βελγίου, κάτι που ενόχλησε τον κόσμο της ομάδας, αλλά και τον προπονητή Ράζβαν Λουτσέσκου, όπως έχει τονίσει δεν είναι φαν των απότομων αλλαγών στο ρόστερ και ειδικότερα όταν δεν επαρκεί ο αντικαταστάτης της ομάδας, μιας και ο Τιμπό Μουλέν μέτρησε 2 συμμετοχές και το καράβι το τράβηξαν οι Κάνιας και Σάκχοφ που ήδη προϋπήρχαν.

Φέτος ο κλήρος πέφτει και πάλι στην επιθετική γραμμή. Σίγουρα μία πιθανή μεταγραφή του Πρίγιοβιτς δεν μπορεί να συγκριθεί σε βαρύτητα με αυτές των Ροντρίγκεζ και Τσίμιροτ, αλλά μόνο με αυτή του Βιεϊρίνια τον Ιανουάριο του 2012. Τότε ο Αντρέ είχε φύγε εξ αιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης του συλλόγου, ενώ σήμερα ο ΠΑΟΚ των εκατομμυρίων δεν μπορεί να πείσει και να κρατήσει με αγωνιστικούς λόγους, έναν Σέρβο διεθνή 28 ετών. Τα χρήματα είναι πολλά και περιπτώσεις καταξιωμένων ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο που παίρνουν αντίστοιχες αποφάσεις όπως οι Λαβέτσι, Γκρατσιάνο Πελέ ή πρόσφατα ο Καρασκό, ο Βίτσελ και ο Χουλκ είναι πολλές. Άλλωστε με 25 εκατομμύρια (εάν κάτσει στην Σαουδική Αραβία για 4,5 χρόνια δεν λύνει απλά το πρόβλημα της ζωής του, αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ που είναι και το κύριο του ενδιαφέροντός μας, είναι η τελική εξέλιξη, αλλά και η επόμενη μέρα. Εάν ο παίκτης δεν πάει στην Αλ Ιτιχάντ, τότε ο οργανισμός ΠΑΟΚ θα πρέπει να ασφαλίσει την επένδυσή του, τουλάχιστον έως το τέλος της σεζόν, μιας και η μεταγραφική περίοδο στην Ασία κρατά έως και τον Φλεβάρη, ενώ ταυτόχρονα εάν τελικά ο παίκτης διαλέξει να μεταβεί στην Τζέντα, τότε θα πρέπει άμεσα ο αντικαταστάτης του να έρθει στην Τούμπα και να μην χαθεί το μεγάλο προβάδισμα των 8 πόντων έως τον Μάιο, με το μεγαλύτερο μερίδιο να ανήκει στον ίδιο τον Σέρβο killer και στα τέρματα που σημείωσε στη Superleague.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΑΕΚ ουσιαστικά ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία της για το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της, είναι πιθανό να γίνουν κάποιες αλλαγές από το κέντρο και μπροστά, μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η τετράδα στην άμυνα απ’ ό,τι φαίνεται δε θα αλλάξει, ενώ ο Πινέδα αναμένεται να μείνει επίσης στο αρχικό σχήμα κι ένας εκ των Γιόνσον-Σιμάνσκι να μείνει εκτός για να επιστρέψει ο Γκατσίνοβιτς.

Παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ελίασον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από τον πάγκο και να είναι στην ενδεκάδα ο Άμραμπατ, ενώ επίσης σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Τσούμπερ, αντί του Αραούχο.

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή και αυριανή προπόνηση της ΑΕΚ, αναμένονται τελικές αποφάσεις από τον Ματίας Αλμέιδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Αποφασίστηκε η Γ.Σ., πότε θα είναι οι εκλογές

Οι ημερομηνίες και η επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κατά την συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής (26/4), αποφασίστηκαν και ορίστηκαν σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ετήσια Γενική Συνέλευση και τις εκλογές.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, εκεί όπου δεν θα γίνει ανάδειξη προέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Ιούλιο και τότε θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κίνηση της ομάδας πριν την ΑΕΚ

Η απόφαση εντός του ΠΑΟΚ για τη συσπείρωση και την αντίδραση ενόψει ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προπονείται σήμερα το απόγευμα (26/4, 17:00) στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν αντίδραση για τις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις, οι οποίες και ήταν κακές κόντρα σε Κλαμπ Μπριζ, Ολυμπιακό και Λαμία. Γι' αυτό το λόγο, όλοι στην ομάδα και ο προπονητής, Ράζβαν Λουτσέσκου, αποφάσισαν για ένα δείπνο, μετά την προπόνηση της Παρασκευής.

Στον ΠΑΟΚ ψάχνουν να αντιστρέψουν το κλίμα, προκειμένου να ανέβει η ψυχολογία των παικτών, μιας και αυτή τη στιγμή η ομάδα κινδυνεύει να γκρεμίσει -σε λίγες μόλις μέρες- ό,τι έχτιζε για μήνες από το ξεκίνημα της σεζόν.

Θυμίζουμε πως κάτι ανάλογο υπήρξε και πριν τον επαναληπτικό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους ¨16¨ του Europa Conference League, με τον αρχηγό του Δικεφάλου, Αντρέ Βιεϊρίνια, να βγάζει τους συμπαίκτες του για φαγητό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ