Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήρε το μάθημα του

Το σημερινό φιλικό, ήταν διαφορετικό από τα δύο προηγούμενο και σε πολλά σημεία του, θύμιζε συνθήκες επίσημου αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν σε μέτρια μέρα, κυρίως επιθετικά και κόντρα στον πιο έτοιμο, σήμερα, Ήφαιστο, ηττήθηκε με 68-71.

Νίκος Μοσχοβίτης

Πήρε το μάθημα του

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη βασική πεντάδα τους Κόνιαρη, Χάτσερ,Τζόουνς, Γκάρετ και Καρρά. Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, με τον ΠΑΟΚ, να έχει ως κύριο άξονα της δημιουργίας του, τον Αντώνη Κόνιαρη, δημιουργία όμως που έμενε χωρίς σκορ. Αρχικά με τον Μπρέιζελτον και στη συνέχεια με τους Γκότσερ και Μανωλόπουλο οι φιλοξενούμενοι “τιμώρησαν” τις κακές επιθετικές επιλογές του αντιπάλου τους και βρέθηκαν στο +8 (4-12) στο 6′. Ο Παπαθεοδώρου έριξε στο παρκέ τους Γκος, Σχίζα και Γκάρετ κι ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση και ν’ αυξάνει την ένταση στην άμυνα του. Με τους Γκος και Πόουπ να δίνουν σκορ πέρασε μπροστά με 17-15 στο 9′ με την πρώτη περίοδο να κλείνει τελικά στο 17-17.

Στη δεύτερη περίοδο, στο παρκέ παρατάχθηκαν οι Κόνιαρης, Γκος, Σχίζας, Τζόουνς και Γκάρετ με την ομάδα του Παπαθεοδώρου να ξεκινά και πάλι “μουδιασμένα”. Το σουτ του Γκος έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ 20-19 στο 12′ αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ουίλιαμς πέρασε στο παρκέ επιλέγοντας να απειλήσει μόνο με σουτ από μακρινή απόσταση ενώ ο Γκος δεν έβρισκε τους χώρους που ήθελε. Οι φιλοξενούμενοι με τους Μπρέιζελτον και Σταμάτη έφτασαν στο +6 (20-26) στο 14′. Ο ΠΑΟΚ μάζεψε τη διαφορά με τρίποντα του Ουίλιαμς του Ζάρα (26-28). Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έδωσε δύο ελεύθερα τρίποντα κι οι Σμιθ κι Ουίγκινς δεν αστόχησαν με τη διαφορά να φτάνει τη μεγαλύτερη τιμή της +8 (30-38). Ο Τζόουνς με σουτ εκτός ισορροπίας διαμόρφωσε το 32-38, που ήταν και το τελικό σκορ του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό από τα τρίποντα του Γκος (45-45), έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Μπρέιζελτον, κλείνοντας τους περισσότερους διαδρόμους και με Χάτσερ και Τζόουνς, έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +6 (55-49).

Στις αρχές της τέταρτης, πήγε μέχρι και το +9 με τρίποντο του Χρυσικόπουλου, μάλλον κάπου εκεί πίστεψε ότι ξέφυγε, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν. Αρχικά, έτρεξαν ένα σερί 0-7 για το 58-56, μέσα από την άμυνα τους και παρά την επιστροφή Γκος και Χάτσερ και το 65-58 που δημιούργησαν οι δυο τους, είχαν πάλι τις απαντήσεις. Εκεί, ανέλαβε ο Μπρέιζελτον με δημιουργίες για τον Ουίγκινς αρχικά και με δικό του τρίποντο, έβαλε την ομάδα του μπροστά με 65-67 και 65-69 με ασίστ στον Ουίγκινς.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν ένα γκολ-φάουλ του Γκάρετ για το 68-69 με 18 δευτερόλεπτα να απομένουν, το φάουλ έγινε γρήγορα στον Μπρέιζελτον που έβαλε 2/2 βολές και στην επίθεση, ο Γκος αστόχησε δις, σε προσπάθεια τριών πόντων για να μείνει το τελικό, 68-71.

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 9 ασίστ, απέναντι στον έτοιμο και συγκεντρωμένο Ήφαιστο, σε πολλές περιπτώσεις, αναλώθηκε σε ατομικές ενέργειες και δυσκολεύτηκε πολύ στην ομαδική δημιουργία. Ο Γκος ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ 12 είχε ο Χάτσερ, με άσχημα ποσοστά. 

Δεκάλεπτα: 17-17, 32-38, 55-49, 68-71

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 9 (1), Χρυσικόπουλος 3 (1), Σχίζας 3 (1), Κόνιαρης, Καρράς 1, Ζάρας 6 (2), Πόουπ 5 (1), Ουίλιαμς 3 (1), Χάτσερ 9, Γκάρετ 9, Γκος 17 (2).

Ήφαιστος Λήμνου (Σ. Μανωλόπουλος): Γκότσερ 10 (2), Μανωλόπουλος 3 (1), Μπρέιζελτον 13 (1), Σμιθ 7 (1), Σταμάτης 5, Διαμαντάκος 1, Χαριτόπουλος 3, Μούρτος 5, Γόντικας 14, Ουίγκινς 10 (2).

Σε λίγο περισσότερα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ