Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιατί, άξιζε κάτι περισσότερο;

Αν τα παιχνίδια με τον Άρη έκριναν τη φετινή σεζόν, όπως είχε δηλώσει πριν την έναρξη της σειράς ο Ζάνις Πέινερς, τότε η σεζόν μπορεί να κριθεί ως αποτυχημένη…

Νίκος Μοσχοβίτης

Γιατί, άξιζε κάτι περισσότερο;

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει να μπει στα ημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αν το πιάσεις με τα δεδομένα που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν, δηλαδή με τους δύο μεγάλους να παίζουν μόνοι τους και ενισχυμένους την ΑΕΚ και τον Άρη, τότε δε μπορείς να πεις ότι ήταν κάτι μη αναμενομένο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αυτή τη χρονιά, με πολλά ερωτηματικά στο ρόστερ του, κάτι που φυσικά πλήρωσε, αλλάζοντας τα τρία από αυτά (Τέιλορ, Μπράιαντ και Σάιμπερτ αλλά αυτός λόγω τραυματισμού) και έμεινε με ένα… αμανάτι στα πλέι οφ (Μιλιένοβιτς). Αναγκάστηκε να κάνει πολλές αλλαγές, κάτι που μπορεί να ήταν αναγκαίο, αλλά το έχουμε αναφέρει πολλές φορές μέσα στη σεζόν, ότι δεν είναι και τόσο εύκολο όσο δείχνει στο μυαλό των περισσότερων, να μπει ο καινούργιος παίκτης μέσα στην ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ έφερε τον ΜακΦάντεν στα μέσα της σεζόν, στο τέλος προέκυψε το πρόβλημα με τον Σάιμπερτ και ήρθε ο Σόμπι και λίγο μετά, ήρθε και ο Άσκα. Και οι τρεις έχουν τα δικά τους στοιχεία, ο καθένας έδωσε κάποια πράγματα στα παιχνίδια που έπαιξε, αλλά όλοι τους χρειάζονταν χρόνο, για να μπουν στην ομάδα και να βρουν χημεία. Φάνηκε ξεκαθάρα αυτό στα παιχνίδια με τον Άρη, στα οποία χρόνος, δεν υπήρχε.

Η πέμπτη θέση, όπως αποδείχθηκε, ήταν το ταβάνι για αυτή την ομάδα, παρότι υπήρχε η αίσθηση ότι στα παιχνίδια με τον Άρη, έστω και με μειονέκτημα έδρας και με τις ενισχύσεις της τελευταίας στιγμής, μπορούσε να βρεθεί στα ημιτελικά. Τα μηνύματα για το επίπεδο συγκέντρωσης και τη σωστή πνευματική προετοιμασία, είχαν έρθει από εκείνα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά οι περισσότεροι περίμεναν ότι η εικόνα θα είναι βελτιωμένη στους αγώνες με τον Άρη. Φευ…

Η ευκαιρία χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι με τον Άρη και παρά τη δικαιολογία του ξύλου που έπεφτε… σύννεφο στο δεύτερο ημίχρονο από τους γηπεδούχους ατιμώρητα, οι 15 χαμένες βολές είναι κάτι που πληρώνεται στα πλέι οφ. Στο χθεσινό παιχνίδι, ήταν φως-φανάρι ότι ο Άρης, θα ψάξει να ανοίξει την άμυνα του ΠΑΟΚ από το τρίποντο. Ο ΠΑΟΚ τι έκανε; Του έδωσε τρία ελεύθερα τρίποντα στην αρχή, μπήκαν και τα τρία και μετά, έμπαιναν όλα. Κι επειδή μιλάμε για συγκέντρωση και πνευματική προετοιμασία, ο Άρης έχει έμπειρους Έλληνες παίκτες που σε αυτά τα δύο παιχνίδια, έκαναν τη διαφορά. Αυτή είναι η αλήθεια. Έμπειρους Έλληνες παίκτες έχει και ο Ολυμπιακός και πήγε στο Final Four της Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός που έχει πολλούς ξένους, “σκουπίστηκε” στα προημιτελικά και έγινε άνω-κάτω…

Εκτός από την κακή σειρά με τον Άρη, ολόκληρη η σεζόν του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, ήταν μετριότατη. Μία έκλαμψη στις νίκες επί του Άρη στην κανονική περίοδο, άλλη μία στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που το έχασε μέσα από τα χέρια του και μετά, λίγα πράγματα. Ήττες στη Λευκάδα, στα Τρίκαλα, στη Χαλκίδα, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο, στη Ρόδο, μετριότατη εικόνα, ειδικά εκτός έδρας. Οπότε η πέμπτη θέση, μάλλον είναι δίκαιη παρά τις όποιες δικαιολογίες μπορούν να υπάρξουν.

Η τρίμηνη απουσία του Μαργαρίτη, ο τραυματισμός του Σάιμπερτ, η κούραση που είναι το τίμημα της συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι ήττες που κοστίζει αυτή εντός συνόρων, οι συνεχόμενες αλλαγές που δεν επέτρεψαν ουσιαστικά ποτέ, να βρεθεί μια σωστή χημεία. Υπάρχει βέβαια και η ευρωπαϊκή επιτυχία, η μεγάλη πρόκριση μέσα στο Βελιγράδι, η νίκη επί της πρωταθλήτριας του BCL, Τενερίφης, αλλά αυτά ξεχνιούνται εύκολα από τους περισσότερους.

Στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, αλλά με βάση την εικόνα του σε όλη τη σεζόν, καθώς και στη σειρά με τον Άρη, ποιος μπορεί να πει ότι την άξιζε κιόλας; Κακά τα ψέματα, δεν την άξιζε και η δικαιοσύνη στο μπάσκετ απονέμεται 9 στις 10 φορές. Τη μία φορά που θα μπορούσε να αλλάξει αυτό, ο ΠΑΟΚ έχασε 15 βολές…

Υ.Γ.: Ο σχεδιασμός που έγινε πέρσι το καλοκαίρι, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων αποτυχημένος. Οι τρεις αλλαγές από τους τέσσερις Αμερικανούς που ήρθαν, οι εξαγγελίες για διαφορετικό και πιο γρήγορο μπάσκετ που ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν, δείχνουν το δρόμο για το καλοκαίρι που έρχεται. Πάντα στο δικό του οικονομικό πλαίσιο, ο ΠΑΟΚ καλείται να μειώσει το ρίσκο των επιλογών του για το ρόστερ της νέας σεζόν. Σε αυτή, το ρίσκο ήταν μεγάλο και η ομάδα το πλήρωσε.

Υ.Γ.2: Η πρώτη επαγγελματική χρονιά του Αντώνη Κόνιαρη, ίσως να ήταν και το μοναδικό στοιχείο αυτής της σεζόν που έφερε χαμόγελα. Ο μικρός έχει το μέλλον μπροστά του, είναι σε μια ομάδα που τον στηρίζει και έχει όλη τη διάθεση να τον αναδείξει και να βοηθηθεί και αυτή μέσα από τη διαδικασία. Κάτω το κεφάλι, πολλή δουλειά στις αδυναμίες και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το που θα φτάσει, εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο και τη δουλειά που θα κάνει.

Υ.Γ.3: Κάποια στιγμή, αυτή η εικόνα του μπάσκετ ως φτωχού συγγενή του συλλόγου, πρέπει να σταματήσει. Ο τρόπος για να αλλάξει αυτό; Χρηματοδότης. Απλά τα πράγματα. Χρηματοδότη έχει ο ΠΑΟΚ. Τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτός κρατάει ζωντανή την ΚΑΕ. Και από τη στιγμή που δεν έχει τη διάθεση να κάνει το επόμενο βήμα, κάτι που είναι προφανές εδώ καιρό, θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να ενεργοποιηθεί περισσότερο με άλλο τρόπο. Έστω και με κάποιας μορφής χορηγία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ