Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς

Συνήθως το τέλος μακροχρόνιων σχέσεων, δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο. Τέτοια σχέση, ήταν και αυτή του ΠΑΟΚ με τον Σούλη Μαρκόπουλο, η οποία ολοκληρώθηκε χθες.

Νίκος Μοσχοβίτης

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς

Η τρίτη θητεία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ήταν και η μακροβιότερη. Κράτησε οκτώ χρόνια, με καλές και κακές στιγμές. «Ζυγαριά» δε θα βάλουμε εμείς. Ο καθένας βλέπει την πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια και στο δικό του μυαλό, το ζύγι βγάζει επιτυχίες και αποτυχίες.

Σχεδόν πάντα, το τέλος μια σχέσης, το επιβάλλουν οι συνθήκες. Ο ΠΑΟΚ έφτασε κάποιες φορές το ταβάνι του με την τρίτη θέση, το χαμήλωσε την τελευταία διετία, με την πέμπτη θέση. Βέβαια, την ώρα που άλλοι δυναμώνουν οικονομικά, αυτός συνεχίζει στο δικό του «σφιχτό» οικονομικό πλαίσιο και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τον Μαρκόπουλο, αλλά πραγματικότητα.

Οι συνθήκες, λοιπόν, ήταν δεδομένες στα οκτώ χρόνια του Μαρκόπουλου στον ΠΑΟΚ και η εντύπωση που δινόταν, ήταν ότι με αυτόν στον πάγκο, είχες το κεφάλι σου ήσυχο. Ήξερες με ότι ρόστερ και να είναι, ότι θα προσπαθήσει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Το πέτυχε αρκετές φορές, απέτυχε επίσης σε αρκετές, χωρίς απαραίτητα η ευθύνη να είναι μόνο δική του.

Είχε και τα στραβά του, όπως όλοι οι προπονητές. Άποψη μας είναι ότι από τα στραβά του, ο ΠΑΟΚ είχε λιγότερες συνέπειες, από ότι είχε από τα καλά του. Η ουσία είναι ότι αποτελεί παρελθόν και πλέον ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε μια νέα εποχή, χωρίς αυτόν στον πάγκο. Ο αντικαταστάτης του, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και το έργο του, μόνο εύκολο δεν είναι.

Ουσιαστικά, αλλάζει όλη η καθημερινότητα του μπασκετικού ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα. Ίσως αυτή η αλλαγή να ήταν και αναγκαία. Ο καιρός θα το δείξει. Το σίγουρο είναι ο μπασκετικός ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα, αγωνιστικά, αφού οικονομικά δε δείχνει να αλλάζει κάτι στον ορίζοντα. Βέβαια, το αγωνιστικό με το οικονομικό έχουν συνήθως αλληλεπίδραση και το έχουμε καταλάβει καλά αυτό τα τελευταία χρόνια. Συνήθως όμως. Όχι πάντα.

Ο ΠΑΟΚ δοκίμασε με τον Μαρκόπουλο, κέρδισε κάποια πράγματα, έχασε κάποια άλλα και συνεχίζει, όπως πάντα. Ο τρόπος που τελείωσε η σχέση του με τον Μαρκόπουλο πάντως, θα μπορούσε να ήταν καλύτερος. Ο… «κυματοθραύστης» χάνεται για όλους μέσα στην ΚΑΕ πάντως και το μέλλον δε μπορούμε να το προβλέψουμε. Ξέρουμε, όμως, σίγουρα ότι θα είναι διαφορετικό από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Y.Γ.: Μαθαίνουμε ότι η επαφή με τον Παπαθεοδώρου, δεν έγινε τώρα. Έγινε πριν αρκετές μέρες και είναι και αυτό ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο «τελείωσε» ο Μαρκόπουλος από τον ΠΑΟΚ. Ο τρόπος αυτός δεν του άξιζε, όσο και αν ξέρουμε ότι «βελούδινα» διαζύγια δεν υπάρχουν.

Υ.Γ.2: Από χθες πάλι, η διαφαινόμενη συμφωνία με τον Παπαθεοδώρου, έχει ξαναφέρει στο προσκήνιο μια φημολογία που θέλει τον Ιβάν Σαββίδη, να βοηθάει περισσότερο στο οικονομικό κομμάτι. Εμείς υπενθυμίζουμε απλά αυτά που είπε τον περασμένο Μάρτιο, στη Νέα Υόρκη… «Θα στηρίζουμε το μπάσκετ όσο μπορούμε. Για την ακρίβεια μπορώ αλλά για ποιο λόγο θα πρέπει να τον πάρω πλήρως επ’ ώμου; Τους έχω πει, δουλέψτε καλά και εμείς είμαστε εδώ». Έχει αλλάξει κάτι, τόσο εντυπωσιακά δύο μήνες μετά;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι το έζησε ο Πόρτερ Τζούνιορ (vid)

Ένα ξεχωριστό βίντεο για τον Αμερικανό άσο και την παρουσία του στο “Παλατάκι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιξε για πρώτη φορά εντός έδρας, για μία ασίστ, έχασε το triple-double, ήταν μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και δεν έκρυβε τη χαρά του για όσα έζησε.

Δείτε το ξεχωριστό βίντεο που ετοίμασε ο ΠΑΟΚ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήγε Παλατάκι, έφυγε με… 1800 ευρώ (vid)

Φίλος του ΠΑΟΚ το «έσταξε» από το κέντρο και κέρδισε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έγιναν πολλά ωραία στο ντεμπούτο του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο Παλατάκι, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Καρδίτσα, αλλά ένας φίλος του ΠΑΟΚ θα θυμάται πολύ καιρό το παιχνίδι αυτό και για έναν άλλο λόγο.

Ο διαγωνισμός που «έτρεχε» σε συνεργασία με τη «Winmasters» στο ημίχρονο κάθε εντός έδρας παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, με δύο φίλους της ομάδας, να δοκιμάζουν την τύχη τους από το κέντρο του γηπέδου, έλαβε τέλος χθες!

Ο Θοδωρής, το…. έβαλε άνετος από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο το οποίο είχε φτάσει στα 1.800 ευρώ! Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Πάει Τούμπα ο Πόρτερ Τζούνιορ!

Ζήτησε να δει από κοντά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την υποδοχή που του έχει γίνει και σε πρώτη φάση, απολαμβάνει την παρουσία του στον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Ο Αμερικανός, ο οποίος έχει ενθουσιαστεί από τον τρόπο που του συμπεριφέρονται εντός και εκτός γηπέδου, αφού το χάρηκε πολύ με τον κόσμο χθες, στην αναμέτρηση με την Καρδίτσα, θέλει να ζήσει και την εμπειρία της Τούμπας.

Έτσι, ο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ, αναμένεται να δει από κοντά την αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Θανάση Χατζόπουλο, την προσεχή Πέμπτη, για να πάρει ακόμα καλύτερη… γεύση από την ατμόσφαιρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ