Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτά ζητάει ο Λουτσέσκου!

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, ο Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και σαφής στα "θέλω" του.

Ελένη Μπούντου

Αυτά ζητάει ο Λουτσέσκου!

Σε μια πρώτη ανάγνωση των λεγομένων του Λουτσέσκου είναι σαφές πως απολαμβάνει ιδιαιτέρως το νέο του ρόλο. Από την… άτυπη κιόλας παρουσίασή του την Παρασκευή (11/8) μέχρι και σήμερα, ο Ρουμάνος δηλώνει ευθαρσώς πως είναι πολύ υπερήφανος που ανήκει στον ΠΑΟΚ. Ήταν κάτι που προφανώς το περίμενε καιρό τώρα και η υπομονή του ανταμείφθηκε πολύ νωρίτερα απ΄όσο (και) ο ίδιος φανταζόταν.

Την Παρασκευή σημείωνε πως… δεν πιστεύει καλά καλά πως βρίσκεται ήδη στο τιμόνι του ΠΑΟΚ ενώ σήμερα στην αρχή του λόγου του, τόνισε πόσο ιδιαίτερο είναι το συναίσθημα του να ηγείσαι ενός συλλόγου, όπως ο Δικέφαλος.

Κατόπιν, πέρασε στους ποδοσφαιριστές του, τους οποίους εξήρε για ακόμη μια φορά. Από την πρώτη στιγμή, ο Λουτσέσκου μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τους “ασπρόμαυρους”, έκανε λόγο για παίκτες με ταχύτητα, παίκτες με ποιότητα, παίκτες που μπορεί να κερδίσουν μόνοι τους παιχνίδια.

Σήμερα αναγνώρισε πως ήταν μια εβδομάδα δύσκολη για εκείνους, ωστόσο, ανταπεξήλθαν με επιτυχία. Μπορεί να μην ήταν αρκετά εύκολο να προσαρμοστούν στα νέα “θέλω” του προπονητή τους, αλλά όπως ο Λουτσέσκου ανέφερε… λόγω της ποιότητάς τους και της εξυπνάδας τους θα ξεπεράσουν κάθε δύσκολη κατάσταση.

Αυτό ήταν και το πρώτο μήνυμα που προσπάθησε να περάσει και εντός αποδυτηρίων ο Ρουμάνος τεχνικός. Με το “καλημέρα” έδειξε να γνωρίζει αρκετά καλά το υλικό που έχει στα χέρια και στόχευσε άμεσα στην ψυχολογία τους.

Ακόμη και για τους παίκτες που δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν, ο Λουτσέσκου τους έκανε “ένα” με την ομάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως… “Αν κάποιος φύγει, θέλω να φύγει δυνατός για να είναι έτοιμος και για τη συνέχεια. Όσο είναι εδώ είναι κομμάτι της ομάδας 100%”. Αν και σε πρώτη φάση, έδειξε να μην έχει καταλήξει στο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ.

Ομαδικό πνεύμα ζήτησε και εντός τεσσάρων γραμμών, όταν χάνουν την μπάλα, να αντιδρούν γρήγορα όλοι μαζί, προκειμένου να μην αφήσουν τον αντίπαλο να βγει στην κόντρα επίθεση. Γνωρίζοντας πως η Έστερσουντ θα “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις, ο Λουτσέσκου θέλει γρήγορο παιχνίδι μπροστά αλλά ασφάλεια στις πάσες. Περιμένει ένα καλό διάστημα της σουηδικής ομάδας με πρέσινγκ ψηλά, γι’ αυτό ζητά ισορροπία σε κάθε γραμμή. Είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την αγωνιστική φιλοσοφία του Λουτσέσκου.

Ένα ακόμη γνώρισμα της προπονητικής νοοτροπίας του Ρουμάνου έχει να κάνει και με τη βασική ενδεκάδα που ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λουτσέσκου αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του, θέλοντας να τους έχει όλους “ετοιμοπόλεμους” ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπως τουλάχιστον δήλωσε.

Αυτά σε μια πρώτη εικόνα πέντε ημερών… τώρα αν η επικοινωνιακή του πολιτική συνάδει και με την αγωνιστική, θα φανεί στο χορτάρι. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την σταχτοπούτα Έστερσουντ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Eπίσημο: Παρελθόν από την Κλαμπ Μπριζ ο Ντέιλα!

Ραγδαίες εξελίξεις στο στρατόπεδο της προσεχούς αντιπάλου των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στους «8» του Europa Conference League, με τους Βέλγους μία μέρα μετά την ήττα από τον Σιντ Τρούιντεν να επισημοποιούν την απομάκρυνση του προπονητή, Ρόνι Ντέιλα.

Η χθεσινή ήττα ήταν το... κερασάκι στην τούρτα, με το κλίμα εντός της ομάδας για τον Ντέιλα να μην είναι καλό εδώ και αρκετές εβδομάδες. Οι άνθρωποι της ομάδας συγκάλεσαν το βράδυ της Κυριακής έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για το μέλλον του Ντέιλα στον πάγκο της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αλλά και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League.

H απόλυση Ντέιλα ανακοινώθηκε και επίσημα το πρωί της Δευτέρας, με τους ιθύνοντες του κλαμπ να αναφέρουν πως η ομάδα δεν θύμιζε το τελευταίο διάστημα την ομάδα που όλοι έβλεπαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή για τη ερχόμενη σεζόν και μέχρι τότε σε ρόλο υπηρεσιακού θα προαχθεί ο μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας κάτω των 23 του συλλόγου, Νίκι Χάγιεν. Πάντως τα ΜΜΕ από το Βέλγιο σημειώνουν πως ο Ντέιλα ήταν ήδη «τελειωμένος» μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το ματς με την Μόλντε, όταν και επιτέθηκε στη συνέντευξή του σε οπαδούς και δημοσιογράφους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι 4άρα,τι 5άρα,τι 6άρα…

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα γνώριμα εντυπωσιακά νούμερα που μας είχε συνηθίσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε μία μυθική βραδιά στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε με 5-1 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ανέτρεψε την ήττα του πρώτου αγώνα και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Conference League!

Το εντυπωσιακό με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι πως αυτό ήταν το 13ο φετινό παιχνίδι, στο οποίο καταφέρνει να σκοράρει πάνω από τρεις φορές! Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει καταφέρει να σκοράρει τέσσερα γκολ σε ένα ματς οκτώ φορές έως τώρα στη σεζόν, πέντε γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ το ρεκόρ τερμάτων για φέτος είναι η «6άρα» στην Καισαριανή κόντρα στην Κηφισιά.

Συνολικά δηλαδή οι «ασπρόμαυροι» έχουν καταφέρει 13 φορές να σκοράρουν από τέσσερα γκολ και πάνω στη σεζόν…

Αναλυτικά:

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ – ΠΑΟΚ 1-4

ΠΑΟΚ – Χαρτς 4-0

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4

ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-4

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0

Κηφισιά-ΠΑΟΚ 0-6

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-4

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0

ΝΠΣ Βόλος-ΠΑΟΚ 1-5

ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Η ανακοίνωση του πριμ πρόκρισης ενθουσίασε τους παίκτες!

Ποιο θα είναι το πριμ των ποδοσφαιριστών για την πρόκριση στους «8»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας τρελός χαμός έγινε στα αποδυτήρια της Τούμπας μετά το τέλος του αγώνα ρεβάνς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και, όπως είναι φυσιολογικό, οι ποδοσφαιριστές “ξέσπασαν” στο φινάλε του αγώνα, αφού είχαν νιώσει μεγάλη πίεση τις μέρες που προηγήθηκαν και πίστευαν ότι μπορούσαν να γυρίσουν ένα παιχνίδι, που για πολλούς δε γύριζε.

«Δικαιωθήκαμε, εμείς το πιστεύαμε ότι δεν ήμασταν τελειωμένοι και το λέγαμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ του Ζάγκρεμπ» έλεγαν μεταξύ άλλων οι παίκτες στα αποδυτήρια…

Η χαρά ήταν ήδη μεγάλη και έγινε μεγαλύτερη μετά την επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, πέρα από τα άλλα, έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι στρωμένος με… χρήματα, αφού τα πριμ για τις επιτυχίες θα είναι μεγάλα.

Σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους “8”, το πριμ θα είναι ίδιο με το προ διετίας πριν για την πρόκριση επί της Γάνδης!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ